Men det var min syster det hände

Utkast 19.47

Vad ska jag skriva
för att du ska bli berörd
Och hur högt ska jag skrika
varje gång jag vill bli hörd

 

Snart är klockan åtta på kvällen. För vissa innebär det att favoritprogrammet på tv börjar, för vissa innebär det spinning på gymmet, för vissa innebär det nattning av barnet.

 

För min syster innebär det något helt annat. Klockan åtta är tiden då hon ska svälja två tabletter. En blå och en vit. Den ena är för att motverka att hon inte får hiv och den andra är för att motverka att hon inte får hepatit om det är så att gärningsmännen bar på det.

 

Det var min syster som blev våldtagen av fem män i Sundbyberg natten till söndag.

 

Jag vet inte hur jag ska reagera. Hon reagerar inte alls just nu. Jag reagerar alldeles för mycket. Alla ljud är för höga. Min kropp är för tung. Mitt huvud sprängs vilken sekund som helst. Jag orkar inte gråta längre. Varje gång jag andas ut så önskar jag att det är sista gången jag behöver göra det. För jag orkar helt enkelt inte. Jag har inte förrän nu förstått hur ont det kan göra att bara andas.

 

Sen slår klockan nio. Det betyder inte att det är en timma då hon inte behöver ta medicin. Det betyder bara att hon och vi anhöriga har lyckats hålla ut och kämpa oss igenom ännu en timma.

 

Jag trodde aldrig att tiden kunde vara så lång som den faktiskt är. Det är som när man var liten och det är julafton och man gick och väntade förväntansfullt på jultomten. Skillnaden är bara att det är en helt vanlig tisdag, det finns ingen förväntan och jultomten kommer inte. Istället kommer det bara en massa tårar.

 

Vår värld har stannat upp medan alla andras fortsätter. Jag hatar varenda människa jag möter. Jag hatar varenda människa som spekulerar och ställer frågor till våra nära istället för att fråga oss. Jag hatar varenda en som inte bryr sig. Jag hatar varenda en som skrattar.

 

Jag gick in på flashback och läste om det. Det var det västa jag kunde göra. Vissa säger att hon skulle ha tänkt på att inte gå ut ensam klockan fyra på en söndagsnatt. Vissa säger att hon bara hittar på. Än en gång läggs ansvaret över i offrets händer medan vi glömmer bort förövarna. Det borde ju vara dom som ifrågasätts. Hur kan dessa män ha mer rätt än min syster att gå ut på nätterna? 

 

Jag känner bara sån stor frustration. Och sen att hon även anklagas för att ljuga. Jag läste så pass mycket att jag nästan själv blev övertygad om att hon bara hittade på alltihop. Men sen visade hon mig blåmärkena på sina innerlår och det var inget påhitt. Hennes sprickor i underlivet är inte heller något påhitt och likaså är inte det faktumet att natten till söndag så förändrades våra liv och framför allt Paulinas.

 

Och till alla er som undrar och har frågor. Prata med oss istället för om oss.

 

Vägen tillbaka kommer bli lång. Men jag lovar dig Paulina att jag ska bära dig hela vägen om det behövs.

 

 


Kommentarer
Postat av: Elina

Det är fruktansvärt och jag kan inte föreställa mig vad ni går igenom hur ni mår eller känner. Människor är hemska och hemska som vill påstå att en människa skulle ljuga om någonting sånt här. Människan är ett djur och vissa borde k te ens få ha sina fötter på denna jord, dödsstraff i Sverige ja tack!
Respekt till utsatta kvinnor, vart är den då den behövs ?
Och att det skall säga man får skylla sig själv 04.00, det spelar ingen roll vilken tid på dygnet man skall kunna vara ute dygnet runt när man vill och sådant skall inte hända!

Keep Being strong !!
Love!

2013-01-16 @ 00:50:39
URL: http://elinaajohansson.blogg.se
Postat av: Ellen

Fick ont i hela kroppen.
Kan inte förstå att det finns så sjuka människor här i världen.
Tänker på henne & er, styrkekramar! 💕

2013-01-16 @ 01:03:09
URL: http://disente.blogg.se
Postat av: Zandra "med Z"

Jag ryser! Finns inga ord. En massa styrkekramar!

2013-01-16 @ 06:54:11
Postat av: Amalia

Så otroligt gripande text om något så ofattbart. Fäller en tår och tänker på denna orättvisa värld. Att kvinnans beteende ens är relevant. Bar du något kort,utmanande? Var du berusad? - Som att man får skylla sig själv om man lockat till sig "djuren". Vi ska ha rätten till våra egna kroppar! Tänker på er och hoppas mardrömmen blir ljusare med tiden <3

2013-01-16 @ 09:46:52
Postat av: Mimmi

Tänker på er <3

2013-01-16 @ 10:15:44
URL: http://www.mimmlank.weebly.com
Postat av: Sandra

http://sandravikstrom.blogg.se/2013/january/vi-har-det-for-bra.html

Jag finns här för er för att jag bryr mig

2013-01-16 @ 10:23:35
URL: http://sandravikstrom.blogg.se
Postat av: Zandra....

Jag lider med er.. Hoppas dessa äckliga svin åker fast & får uppleva precis samma sak!!

Har tänker på er! Kram!

2013-01-16 @ 10:44:17
Postat av: Anonym

Fanny; jag börjar gråta när jag läser ditt inlägg, men det är inget mot för hur ni alla mår... Jag tror oxå du skulle bära Paulina hela livet ut om det behövdes...Styrkekramar till dig me!

Faster Sara

2013-01-16 @ 10:44:24
Postat av: Evelina

Det är en sån sjuk värld vi lever i. Jag kan inte ens tänka mig vad ni går igenom. Jag spyr åt dessa äckel som ens har hjärta att göra såhär mot någon. De äckliga jävlarna förtjänar inte att åka fast och få ett löjligt straff i fängelset, det förtjänas att skjutas i en mörk jävla gränd. Vilka jävla svin!! Styrkekramar! <3

2013-01-16 @ 11:49:28
URL: http://eveliinajohansson.blogg.se
Postat av: e

Finner inga ord, finns inget som kan hjälpa. <3 blir så arg och ledsen och uppgiven. Hoppas förövarna brinner i helvetet.

2013-01-16 @ 13:13:22
Postat av: Patricia

My dear sweet second cousins. My heart is breaking for you all. I am stunned and horrified that your gentle sweet sister was brutalized in such a horrific act of cowardice and violence. The men who did this are worthless garbage. Please know that your family is in our hearts and we are sending you our love. Love is more powerful than hate. It will always triumph. Know that you are loved by many. Hugs to you Fanny and Paulina from your family in Canada


2013-01-16 @ 13:58:55
Postat av: Sofia & Elena

Tänker på er!! <3 <3 <3

2013-01-16 @ 15:52:14
Postat av: Sofie

Hej!
Jag känner inte er, och jag vet inte vem någon av er är. Ditt inlägg berörde mig. Det som hände din syster är fruktansvärt och borde inte få hända, jag blir så oerhört arg och ledsen på samma gång. För mig är det ofattbart att förstå hur människor kan vara så onda. Jag tycker även att det är så oerhört tragisk att veta att de svinen som gjorde det här, aldrig kommer att få känna lika stor smärta som din syster gör och kommer att göra. Jävla as.

All styrka till er...
Kram //Sofie

2013-01-16 @ 16:22:11
Postat av: Anonym

Fanny, dina ord berör verkligen på djupet. Det du skriver skär in i mig, allt blir iskallt, jag rörs till tårar och får en klump i halsen. Det är bra, tycker jag. Vi behöver beröras, din text ökar förståelsen, den är nära. Det är inga tidningsrubriker som väcker nyfikenhet. Det är ER verklighet och hur bra du än skriver kan vi tyvärr ändå inte på långa vägar förstå vad ni och framförallt din syster går igenom men det är bra att du delar med dig. Jag önskar att det fanns något man kunde göra men det är tur att ni har varandra. Det jag kan göra är att ta upp det i skolan. För det här är så grymt fel. Och många reaktioner/ åsikter är fel. Om det är ok för dig läser jag gärna upp ditt inlägg för vidare diskussioner i mina klasser. Många kramar till er alla/ Agnetha

2013-01-16 @ 16:43:43
Postat av: Anonym

Hoppas negergänget tappar tvålen många gånger i duschen i framtiden..

2013-01-16 @ 17:38:28
Postat av: Maria

Hej!
Jag känner inte heller någon av er men jag känner däremot oerhört MED er... Kan inte föreställa mig den smärta ni känner och det gör ont i hjärtat att veta att att någon fått utstå denna fruktansvärda handling. Kan inte förstå hur man kan anse sig ha rätten att förstöra någon annans liv på detta vidriga sätt. Jag hoppas av hela mitt hjärta att dessa parasiter får det dom förtjänar och att ni och framförallt din syster kan leva vidare så småning om och att minnet någonstans på vägen bleknar även om det inte verkar så just nu. All styrka till er, ni finns i mina och många många andras tankar.
Kram

2013-01-16 @ 18:46:31
Postat av: Bea

Vilka jävla svin, vill bara gråta! <3

2013-01-16 @ 18:52:20
URL: http://beatriiicej.blogg.se
Postat av: Sofia

Det är så fruktansvärt det som har hänt, man kan nog Inte ens föreställa sig själv.. Men oavsett vilken tid det var, oavsett om hon var själv, oavsett vad hon hade på sig - det ska inte ha någon betydelse! Känner sånt oerhört äckel inför de här 5 männen, de är inte bara svin, ja jag har inte ord... Och att påstå att hon ljuger det är nästan lika vidrigt! (Man inser verkligen hur kort väg vi har kommit när det gäller jämställdheten - en man (som för det första inte ens skulle råka ut för detta) skulle aldrig bli ifrågasatt på det sättet.)

Alla tankar till er

2013-01-16 @ 19:39:47
Postat av: Anne-Lie

Åh gud låg också och läste flb och blev helt Jävla galen hur fan tänker folk egentligen ? Inte nog med att p ska bli berövad sin kropp sin egen rätt och hela sin framtid nu ska allt finnas ute på ett forum med en Jävla massa skit snacka och spekulationer om att allt är en lögn det gör mig så sjukt förbannad !!

Inte att någon skulle ifrågasätta männens handlingar för ja det klassas ju normalt att en man kan våldta någon men ifrågasätta hur full man är utmanade varför man går själv ja det är helt sjukt !

Jag ska för fan kunna gå naken mitt i natten utan att någon ska tro sig ha rätt till mig och min kropp. Blä blir bara ledsen och arg när jag tänker på hur folk resonerar..

Ni är starka och klarar av det här ja så pass det går att klara av det hemska som ni och framför allt p har blivit utsatt för

Jag fick ditt inlägg länkat via fb och du är verkligen en stärkande ängel åt din syster

Keep it up !

2013-01-16 @ 20:05:13
URL: http://anneliee.blogg.se
Postat av: Vicki

Du vet var jag finns <3

2013-01-16 @ 20:10:57
Postat av: Nina

Det är ofattbart. Ogreppbart. Utanför allt jag tänker kan eller får hända. Vår tid på jorden borde få vara fylld av glädje, positiva möten, utbyte av kunskap och känslor som stärker.
Vi är många som berörs av händelsen och din bloggpost. Be om bärhjälp när det behövs!

2013-01-16 @ 20:49:26
Postat av: Cilla

All min kärlek och styrka till er.

2013-01-16 @ 20:52:13
Postat av: D

Hoppas ni alla och framförallt din syster på något sätt hittar tillbaka till livet! :( ...och vad gäller svinen som gjorde det ska jag inte ens skriva mina känslor för här! ...och dom patetiska fega förståsigpåarna som snackar skit ska ni bara skita i, dom är inte heller värda luften dom andas!

2013-01-16 @ 20:54:10
Postat av: Anonym

Mår illa av att läsa om vad din syster fått varit med, mår illa av vad idioterna på flashback skriver.

Ni finns i mina och många andras tankar. All styrka till er!

2013-01-16 @ 20:54:22
Postat av: Birgitta

Ofattbart kram

2013-01-16 @ 20:54:34
Postat av: Marcus

Måste skriva några rader för att visa att jag bryr mig. Jag kan inte förstå vad ni går igenom. Det måste upplevas. Lider något fruktansvärt med din syster och givetvis hela familjen. Jag hoppas att dessa män får det straff dom förtjänar och mer därtill.

Blir riktigt ledsen och sorgsen varje gång jag läser om en våldtäkt.
Hoppas din syster får den hjälp hon behöver.
Kramar <3

2013-01-16 @ 21:03:17
Postat av: Ceasar Andersson

Väldigt starkt inlägg!

Önskar att man kunde spela tillbaka tiden, önskar man kunde göra det ogjort.

Önskar att de skyldiga drabbas precis så hårt du finner lämpligt. Fängelse för dessa as kan helt enkelt inte vara ett tillräckligt hårt straff.

Kram

2013-01-16 @ 21:09:36
Postat av: Anders

Berör att läsa de du skrivit!
Kämpa!
Massa kramar

2013-01-16 @ 21:13:24
Postat av: Madelene

Så fruktansvärt.. Det finns inga ord. Tänker på dig Paulina och dina anhöriga. Kram

2013-01-16 @ 21:19:04
Postat av: Nicke

Inte för att straffet skulle göra Världen bättre för din syster men i detta fall önskar jag att vi hade stening som straff i Sverige. Jag skulle mer än gärna kasta första stenen på dessa idioter.

2013-01-16 @ 21:23:17
Postat av: R.P.

Det som har hänt är fruktansvärt. Tänker på din syster, undrar hur hon klarar sig. Önskar er allt stöd och styrka, vi är många många fler som vill hjälpa och är beredda att stå upp för er och för alla andra som blir utsatta för det här avskyvärda brottet.

2013-01-16 @ 21:35:20
Postat av: Jenny

Så fint du slriver. Känner med er på djupet. En av mina närmsta blev precis som din syster våldtagen av ett gäng killar. Överfallen och förnedrad. Detta fick dock ingen uppmärksamhet i media. Men det var 8 år sedan i år. Visst går det lättare idag. Visst har jag såväl som min vän fått distans till det som hänt.

Skänker en varm tanke, fäller en tår och ger massor av styrkekramar.
Livet blir nog aldrig riktigt detsamma. Men det kan bli fint ändå.

2013-01-16 @ 21:37:39
Postat av: Anna Holmberg

Det är så jävla fruktansvärt det som hänt. All min kärlek till er och framför allt till din syster <3

2013-01-16 @ 21:38:38
Postat av: sarah

gråter pga sista meningen. tänker på din syster.

2013-01-16 @ 21:40:51
URL: http://sarahhelmertz.blogspot.com
Postat av: Fredrik Lindh

Hej

FAN!!! Blir arg, förbannad, känner hat, kan inte beskriva i ord hur upprörd jag blev när jag hörde om de första gången. Hittar din blogg... läser texten sakta..känner hur tårarna rinner ner för min kind, blir rent matt.... dina ord skär i mig som en kniv i smör!!! Kan nog inte föreställa mig smärtan ni/du känner men jag är övertygad att många är med er i tanken och hjärtat man som kvinna. Dom här..id...pund..kräksvinen jag kan nog inge skriva här vad jag vill göra med dem., men de hjälper inte dig/er. Vill framföra mitt varma djupa deltagande, blir djupt rörd i botten av mitt hjärta. Snälla förlora inte tron på människan vi är många som är villiga ställa upp!! Kramar från Skpnew

2013-01-16 @ 21:42:02
Postat av: Anonym

Hej

FAN!!! Blir arg, förbannad, känner hat, kan inte beskriva i ord hur upprörd jag blev när jag hörde om de första gången. Hittar din blogg... läser texten sakta..känner hur tårarna rinner ner för min kind, blir rent matt.... dina ord skär i mig som en kniv i smör!!! Kan nog inte föreställa mig smärtan ni/du känner men jag är övertygad att många är med er i tanken och hjärtat man som kvinna. Dom här..id...pund..kräksvinen jag kan nog inge skriva här vad jag vill göra med dem., men de hjälper inte dig/er. Vill framföra mitt varma djupa deltagande, blir djupt rörd i botten av mitt hjärta. Snälla förlora inte tron på människan vi är många som är villiga ställa upp!! Kramar från Skpnew

2013-01-16 @ 21:42:26
Postat av: Matilda

Jag känner er inte, hittade hit via ett inlägg på fb. Jag vet inte vad jag ska säga... Tänker på er!!

2013-01-16 @ 21:45:03
Postat av: Anonym

Önskar att det finns något man kan säga eller göra för att hennes upplevelse ska försvinna, men det går tydligen inte att backa tiden:( Lyckliga din syster som har dig! Fortsätt finnas, fortsätt att uppmärksamma detta vidriga övergrepp hon varit med om. Fler kommer våga att anmäla! Många styrkekramar till dig och din syster!

2013-01-16 @ 21:46:07
Postat av: Sepideh

Tack för att du orkade och delade med dig av denna viktiga text. Tänker på både din syster och ni anhöriga. Skär i hjärtat men tro mig ni är inte ensamma. Ni har tusentals människors stöd. Med hopp om ett mer jämställt och rättvist samhälle.

2013-01-16 @ 21:46:26
Postat av: Erica

Jag känner inte dig. Jag känner inte din syster. Men när jag hörde om händelsen för några dagar sedan blev jag både heligt förbannad, men även orolig då jag har flera vänner i området.

Att läsa det du skriver gör - på gott och ont - allt så mycket mer verkligt. Det är inte längre en nyhet på TV:n.

Sitter här och gråter framför datorn, och skickar massvis med styrkekramar till din syster och även till dig och övrig familj. Ta hand om varandra.

2013-01-16 @ 21:46:48
URL: http://tomtensdotter.se
Postat av: Malin

Tänker på er! Styrkekramar!

2013-01-16 @ 21:50:36
Postat av: Hedda

Vet inte vad jag ska skriva men känner att jag måste skriva något så ni vet att det är många som står bakom er, många som tror henne och är väldigt arga och upprivna för er skull. Väldigt många och stärkande kramar till din syster och till dig. <3

2013-01-16 @ 21:53:58
Postat av: Lina

alltså finner verkligen inga ord. Gråter lite och tänker på er. styrkekramar

2013-01-16 @ 21:54:07
Postat av: Juliana

Det som har hänt din syster och er är så fruktansvärt så det inte finns ord. Man blir rädd när fem personer i en grupp kan tycka att detta är ok utan att någon av dem stoppar eller säger ifrån. Din syster verkar i alla fall ha tur som har en syster som du! Inget man skriver kan göra något bättre men jag hoppas det kanske hjälper lite med beröm för fin text och att du verkar vara en underbar syster. Styrkekramar!

2013-01-16 @ 21:57:54
URL: http://julianapersson.blogspot.com
Postat av: Medmänniska

Det är en sååå sjuk värld vi lever i!!
Bara för att man är kvinna, ska man inte kunna klä sig som man vill, vara ute vilken tid på dygnet man vill osv?!
Varför i hela friden ska det alltid försöka skyllas på offret?!

Det gör ont i HELA mig när jag läser, det du skrivit och jag önskar av hela mitt hjärta att odjuren som gjort detta mot din syster, får vad de förtjänar.
Hur dessa jä... odjur kan leva med sig själva, det är för mig obegripligt?!

Önskar att det fanns något jag kunde göra eller säga för att underlätta den svårighet ni befinner er i, men... jag förstår att i detta läge finns inget som kan lindra eller hjälpa.

Jag sänder er alla många tankar och stor dos styrka!

2013-01-16 @ 22:02:28
Postat av: Linnea

Starkt skrivet. Kom ihåg att vi är många, kvinnor som män, som stöttar både dig och din syster ovh sldrig viker från er sida. Det ska bli bättre. Ta hand om er och skit i vad folk säger. Det är bara ni som vet vad som hände. Kram <3

2013-01-16 @ 22:05:49
URL: http://Twitter.com/surtjej
Postat av: Lina

När jag läser det här gråter och skakar jag av både ilska och sorg för att det är så här vidrig världen är. Kan inte ens föreställa mig vad det skulle vara att gå igenom detta, men jag vill att ni ska veta att jag och många andra är på er sida (att det ens behövs "sidor") och tänker på er!

2013-01-16 @ 22:07:03
Postat av: Thomas

Läs inte det negativa på nätet. Det finns så många fega haters som njuter av att skriva skit. Kämpa på och du har stöd från alla med hjärna!

2013-01-16 @ 22:08:13
Postat av: Eleonora

Må dom aldrig få sova gott mer, hoppas innerligt de åker fast och skickas hem till där de får den bedhandling de förtjänar och flydde från. Annars finns det många gamla gruvhål de kan slängas ner i här. Vidriga människor!!

Alla styrkekramar ni kan ta emot. Känner inte er, men det berör mycket! Jag har själv två döttrar.

2013-01-16 @ 22:09:00
Postat av: christoffer

Väldigt fin text och jag får ont överallt bara vid tanken på att något sånt här händer...

Det är det absolut värsta en människa kan råka ut för och jag hoppas med hela mitt hjärta att din syster kommer klara sig igenom det här och även du och resten av familjen, det är så många som drabbas när sånt här händer ...

Stora kramar och tankar till er..

- c

2013-01-16 @ 22:12:51
Postat av: Kattis

Detta är fruktansvärt hur man kan göra detta mot någon! Jag har själv blivit våldtagen av en som var en i familjen, han är min systers pojkvän. Att säga att det skett existerar inte för andra, gör jag ljuger enligt dem. Jag kommer aldrig få bort dessa minnen ut ur mej och värsta minnet var att det skedde framför deras gemensamma barn.

Jag sänder styrke kramar till henne och önskar er anhöriga detsamma!

Kram Kattis Östersund

2013-01-16 @ 22:15:12
Postat av: anfi wallin

Jag gråter och känner hatet svida i magen.

Men snälla ge inte upp, ni ska leva era liv!!! Det har ni rätt till, låt inga jävla idiotmän ta det ifrån er!!

Gråt och hata nu, och lev sedan igen <3<3<3

2013-01-16 @ 22:15:50
Postat av: Magdalena

Nej nej nej var det första jag tänkte när jag hörde om det hemska.

det andra jag tänkte var att jag hoppas denna tjej har en massa människor omkring sig som kan stötta henne och ge henne kärlek, och det förstår jag att hon har. ge inte upp.. det finns ett ljus nånstans.

det tredje jag tänkte var att jag ofta åker den vägen, den tiden, till jobbet. just den dagen var jag ledig. Tänk om jag kunde förhindrat det.

Hur som helst. Sänder en massa styrka och kärlek till er. ändå det minsta man kan göra.
<3

2013-01-16 @ 22:16:55
Postat av: mb

först och främst beklagar jag verkligen det som hände. det borde inte ha hänt din syster, det borde inte hända NÅGON.
påminn henne varje dag om att det inte var hennes fel någonstans, oavsett vad hon hade på sig eller hur mycket klockan var. det var inte hennes fel, kommer aldrig vara hennes fel. de enda vars fel det är, är männen som tog hennes frihet ifrån henne. vi lever i ett vidrigt samhälle där skulden ofta läggs på kvinnan, så att hon har dig och sin familjs stöd är så jävla viktigt och jag hoppas att det kommer ge henne styrka. jag hoppas att alla ni tar er igenom det här och att de vidriga killarna får ett ordentligt straff, även fast inget straff i världen kan göra det ogjort. skänker många tankar.

2013-01-16 @ 22:18:36
Postat av: Barbara

Tänker på Er med hela mitt hjärta <3
Ge Paulina en jätte kärlekskram från mig ...

:(
/b

2013-01-16 @ 22:18:59
Postat av: Anonym

Finns inte i er närhet men känner ändå stark för er just nu! Samhället är förfärligt mot dessa drabbade tjejer, så svårt att få rätt.. Har tyvärr en utsatt flicka väldigt nära mig själv och det är fördjävligt! Kämpa på och ta hand om varandra! Styrkekram

2013-01-16 @ 22:19:52
Postat av: Annica

Ja, vad ska man säga? Den sista idioten är inte född tydligen! Lider med er, skickar er styrka och en stor kram

2013-01-16 @ 22:20:51
Postat av: Camilla Nilsson

Det finns inga ord i världen som kan mildra er smärta.. Ingen människa ska behöva gå igenom något sånt här. Ingen. Men jag vet att rättvisa kommer att skipas och din syster kommer att må bra igen. All styrka och kärlek i världen till er! <3 PS: Hela Flashback är ett enda stort nötskal med mindre intelligenta personer som inte lärt sig att socialisera i världen utanför datorn. Tro mig, jag vet.

2013-01-16 @ 22:20:52
URL: http://inthenameofcamilla.blogg.se
Postat av: Moa

Hej,
Jag har ingen som helst koppling till dig och din syster förutom det som man läst i tidningarna och hört på tvn. Jag råkade i princip klicka min in på denna sida.
Jag vill bara säga att jag grät floder av din text, och håller med om varenda ord. Kunde inte hålla mig, utan kände att jag måste kommentera i hoppet om att det kanske gör lite skillnad eller att ni känner lite hopp. Vill önska Paulina, men även dig och din familj, så mycket lycka i framtiden och jag ber för att hon på något sätt någon gång ska kunna glömma det som hänt och gå vidare med sitt liv. All lycka till er och många många styrkekramar.
Med vänliga hälsningar, Moa

2013-01-16 @ 22:25:17
Postat av: sandra

Jag beklagar verkligen det paulina har varit med om. och även till er anhöriga! Jag kan inte föreställa mig hur det kan kännas för er, eller för dig hennes syster. men jag kan säga att jag vet en del av hur hon känner. oxh alla som ens vågar påstå att någon som varit med om nå sånt hittar på borde skjutas!! Blir så jävla förbannad hur nån ens kan påstå nå sånt. styrkekramar till er!!

2013-01-16 @ 22:27:53
Postat av: adori

styrkekramar till er. jag tänker på er.

2013-01-16 @ 22:27:56
Postat av: cilla

tankar,kramar och värme <3

2013-01-16 @ 22:30:37
Postat av: Jenny

All den ilska, hat och sorg jag känner med er har redan uttryckts i ord av andra. Kan inte lämna sidan oberörd, kan inte lämna utan att skriva. Det blir som en hopplös känsla av tomhet att inse vad andra kan ta sig rätten till och därmed förstöra en annan persons liv så djupt. Jag hoppas din syster känner av den kärlek och styrka som så många sänder. Du är en fantastisk syster.

2013-01-16 @ 22:33:24
URL: http://jennyheltenkelt.blogg.se/
Postat av: Josefin

jag vet inte vad jag ska säga. är helt tom.
hoppas att de som gjorde detta kan brinner i helvetet.

styrkekramar till din syster, dig och alla i eran närhet 💗

2013-01-16 @ 22:33:46
Postat av: Olivia

All kärlek till er mina älskade, finns alltid här <3

2013-01-16 @ 22:34:16
Postat av: margareta börjesson

Jag gråter och är samtidigt så glad att din syster har dig som syster - du hjälper henne och du hjälper alla andra kvinnor som blivit våldtagna. Din kraft slår igenom i dina ord - din syster har inte gjort något ffel - männen/pojkarna vilka det än var som gjorde henne illa är de som bör straffas. Idag är det inte säkert ens i mitt gamla Sumpan att vara ute sent - ta hand om din syster, ge henne en del av din kraft utan att förlora den själv! Din kärlek kan hjälpa henne. Stor kram till dig syster!

2013-01-16 @ 22:37:17
URL: http://beskrivarblogg.wordpress.com
Postat av: Rasmus

Mycket bra och starkt skrivet.

Jag kommer nog aldrig förstå hur du känner då det är för overkligt men jag önskar er båda det bästa och hoppas att tiden kan läka era sår.

2013-01-16 @ 22:39:28
Postat av: bea

Tack för en text som får oss andra att förstå lite bättre och bry oss lite mer om vad som händer runtomkring oss. Vi kan aldrig acceptera att kvinnor inte ska ha samma frihet som män att röra sig fritt. Din syster kan aldrig klandras för att ha medverkat till denna fruktansvärda handling. ALDRIG. Säg till henne att det finns människor som känner med henne, som tycker att förövarna har fel, som aldrig kommer glömma. Jag vet inte vad hon känner just nu för jag har aldrig blivit utsatt för nåt så hemskt, men säg att vi tänker på henne och på er runtomkring och att vi hoppas det kommer en dag när ni kan se ljuset igen.

2013-01-16 @ 22:40:03
Postat av: Anonym

Kram, kram och kram.

Hon har rätt och de har fel! Hoppas att hon nånsin kan bli hel igen.

2013-01-16 @ 22:46:28
Postat av: Lisa

Oerhört starkt av dig att skriva detta inlägg. Massa kärlek till er, som flera redan skrivit; det finns inga ord. <3!

2013-01-16 @ 22:49:25
URL: http://lisaborjegren.blo.gg
Postat av: Lisa

Paulina och Fanny, jag hoppas att ni känner vårt stöd. Jag önskar att jag kunde bära er båda två...

Asen är snart fast, det här kommer de aldrig undan med.

All kärlek!

2013-01-16 @ 22:50:42
Postat av: David

Hemskt, helt ofattbart. Hoppas verkligen att polisen får tag på våldtagsmännen, om det finns någon gnutta mänsklighet kvar i någon av dem så borde han gå till polisen och erkänna. Läste också på Flashback, det jag slås av är all rasism där.

2013-01-16 @ 22:50:53
Postat av: Hanna

Bor längre ner på Tulegatan och har inte kunnat släppa det som hänt, tänker varje dag på hur din syster måste ha det när jag kommer ur t-banan, går till jobbet, att det är så fruktansvärt! Men den hon är kommer de aldrig åt, det har hon inom sig i en alldeles oåtkomlig plats inne i hjärtat. Påminn henne om det. Och ta hand om dig själv!

2013-01-16 @ 22:53:03
Postat av: Maria

Viktigt och bra skrivet. Tack för det.

2013-01-16 @ 22:55:05
Postat av: Madde

Sånt. Här. Får. Bara. Inte. Hända.
Det finns inte ord fina nog att skriva här hur fruktansvärt arg man blir när sånt här händer. Sådan maktlös känsla som jag förstår är ljusår ifrån eran egen.

Det finns ingenting jag kan skriva som kommer att få er att må bättre. Men vad jag önskar att det var så enkelt. Jag kan inte i mina vildaste fantasier förstå vad din syster går igenom just nu, eller ni som familj, men jag är så oerhört ledsen för erans skull.

Flashback kan vara brutalt ibland, men likaså med nätmobbning är det så enkelt att sitta framför datorn och kasta ur sig saker man inte egentligen förstår sig på. Vissa är helt enkelt bara vidriga människor, sådana som skadande din syster. Men vi som har hjärta nog att lida med er och inte önska något annat än att förövarna åker dit och det fruktansvärt ordentligt, vi är så, så många fler.

Tänker på er och sänder er styrka som förhoppningsvis når er på något sätt. Ge aldrig upp. Vi är många som står bakom er!

2013-01-16 @ 22:55:41
Postat av: Uffe

Varma tankar till er. Vi som är schyssta män skäms för ynkryggarna. Sådant här ska inte få ske.

2013-01-16 @ 22:55:57
Postat av: Karl Rosenqvist

Heja er! Strunta i idioterna på flashback. Visst resonerar många så men vi som bryr oss är många fler.

2013-01-16 @ 22:56:00
Postat av: Anonym

Hej! Jag känner inte heller någon av er. Men jag mådde sjukt dåligt av inlägget vilket gör att jag knappt kan tänka mig hur din syster känner.
Man blir så förbannad, ledsen i helt i chock att det finns människor i världen som vill våldta en oskyldig människa, den enda skulden är att personen är en tjej. Ännu värre att personer vill göra det i grupp.
Det du skriver berör!
Låt aldrig din syster ge upp!
Ta hand om varandra

2013-01-16 @ 23:00:29
Postat av: Kosmopolitian

Ar precis som alla andra har mycket ledsen for hennes och er skull, kan inte forestalla mig kanslan, maste vara helt fruktansvart. Hoppas verkligen fa se bilder pa dessa svin bakom galler snart, och ut ur landet om det skulle visa sig vara aktuellt i det har fallet. Var starka och vi ar manga som tanker pa er, tack for ditt inlagg.

2013-01-16 @ 23:01:26
Postat av: Alisa

Jag blir fruktansvärt arg, ledsen helt tom ...Kan bara föreställa mig vad ni går genom... Hoppas dom djävlarna blir tagna och att dom brinner i helvetet resten av sina liv... Hoppas dom får uppleva sån smärta dom inte ens kan föreställa sig.. Till er som påstår att tjejen hittar på ( ni kan dra åt helvete ni med ,, ni e inget bättre än gärningsmännen)
All kärlek!

2013-01-16 @ 23:03:59
Postat av: Roger Gustavsson

Föirst vill jag beklaga att systern utsattes för detta groteska brott. Sedan vill jag komma med en lösning, men mitt inlägg kanske försvinner i mängden här. Ge oss signalementet, sa gott det går så det kan publiceras. Media hemlighåller sånt, bara fri media talar om sanningen. Vi måste hitta dessa monster torts att bara 3 % av våldtäktsmännen döms. Visste du att Sverige har världsrekord i våldtäkter, 6500 förra året? Du vet säkert orsaken till det, politikerna struntar i offren, men att välja rätt parti är en långsiktig lösning. Samma politiker sitter i domstolar och friare de flesta skyldiga eller ger dem makalöst låga straff. Val och politik är långsiktigt, nu behöver vi signalementet så dessa avskum kan exponeras och straffas. Beskriv dem i minsta detalj så vi kan hitta dem. Om inte offret och medborgarna går ut med information så klarar de sig. De skrattar åt offret och de inkompetenta myndigheterna och fortsätter våldta andra,

2013-01-16 @ 23:04:27
Postat av: Anonym

Hej! Jag känner inte heller någon av er. Men jag mådde sjukt dåligt av inlägget vilket gör att jag knappt kan tänka mig hur din syster känner.
Man blir så förbannad, ledsen i helt i chock att det finns människor i världen som vill våldta en oskyldig människa, den enda skulden är att personen är en tjej. Ännu värre att personer vill göra det i grupp.
Det du skriver berör!
Låt aldrig din syster ge upp!
Ta hand om varandra

2013-01-16 @ 23:04:58
Postat av: Amie

Finner inga ord, gör så ont att läsa, så fruktansvärt. Ingen ska behöva bli ifrågasatt eller behandlas så illa som din syster. De svinen kommer göra bort sig o åka fast!
Tänker på er! Varma styrkekramar

2013-01-16 @ 23:06:41
Postat av: Kajsa

All kärlek och tack för att du skriver detta. Sånt här får inte ske, varken övergreppet eller efterspelen. Vi utanför måste stå upp för de drabbade, bära när de inte orkar, slåss mot förövarna och de som inte tror på offren. Vi är medsystrar och jag tänker på er inatt.

2013-01-16 @ 23:06:53
Postat av: Mårten

Tack för att du skriver. Det är så fruktansvärt det som hänt och det är så hemskt att läsa, hemskt att veta att det är såhär. Att sånt här händer och att det är offret som blir misstänkliggjort i vårt sjuka samhälle. Jag hoppas så att det på något sätt kan ordna sig för din syster. Det måste det!

2013-01-16 @ 23:09:50
Postat av: Pagodroma

Jag kan inte säga att jag förstår, för jag har ingen aning om hur du och din syster känner sig. Jag kan ana, jag kan försöka sätta mig in i känslan, för jag har en dotter i ungefär er ålder. Jag vill att hon skall kunna gå hem till sig mitt i natten och inte behöva oroa sig för att det störtar fram några "män" bakom nästa hörn. Det skall bara inte få hända!
Men vad är lösningen? Straff, ja självklart men hårdare straff är inte en lösning. Det handlar i första hand om att jag och alla andra tänkande män kliver fram och säger STOPP! Och det måste vi göra genom att uppfostra våra söner, våga säga till kollegor och bekanta när det börjar "sexskämtas" på ett nedsättande sätt, genom att alltid säga ifrån när någon antyder att "det var hennes fel" och att tydligt säga att ingen man värd namnet begår en våldtäkt. Ingen enkel lösning, ser inga enkla alternativ. Ta hand om er!

2013-01-16 @ 23:12:39
Postat av: K

De jävlarna ska skjutas.

2013-01-16 @ 23:17:27
Postat av: Kajsa B

Känner er inte men tänker på er och skickar kärlek och styrka till din syster och resten av familjen.

Jag hittar inte ens orden för att beskriva hur arg, ledsen och besviken jag är över att leva i ett samhälle där män gång på gång utnyttjar kvinnor - och sedan låter oss ta skulden för det.

Allt sammanfattas i den här låten:
http://www.youtube.com/watch?v=CtpLvfnDKtI

"Åh, tänk om du hade gått en annan väg
Eller inte vart så korkad och gått ute själv
Du kanske hade fel kjol eller kanske gick för sakta
Det måste va' ditt fel
Det var aldrig ditt fel"

2013-01-16 @ 23:21:06
Postat av: Linnsey

Hej!
vet exakt vad du går igenom, Min syster råkade ut för samma sak..

Hör av dig om du/ni vill prata..
Mina tankar er hos er. <3

2013-01-16 @ 23:23:25
Postat av: Stefan


Skrik så högt du någonsin kan, för du måste få bli hörd och det du skriver berör.

Flashback är kanske inte det lämpligaste stället för dig att sitta och läsa på i den djupa sorg du just nu befinner dig i. Där skriver vem som helst vad som helst, på gott och ont. Fast tro mig, även i det mörka hörnet av cyberrymden finns medmänniskor som är fulla av empati och som drabbats likt dig/er och som delar och förstår vad ni genomlider.

Folk borde kunna få gå nakna om de så ville, ensamma hem från tunnelbanan klockan 4 på natten. Tyvärr lever vi inte i en sån värld. Vi lever i ett land i upplösning.

Mina tankar går till er. Mina tankar går också till alla dem våldtagna som inte hade några sprickor i underlivet eller blåmärken på insidan av låret. Alla dem som INGEN trodde på.

Jag gråter inte för er, mina tårar har för längesen sinat. Hur högt vi än skriker så är det ingen som hör, hoppas att mina ord inte berör.

2013-01-16 @ 23:25:30
Postat av: danne

Eftersom varken polisen eller media går ut med signalement kan du bekräfta om det var invandrare eller inte som våldtog din syster?

2013-01-16 @ 23:25:35
Postat av: Jenny

Du har rätt, de har fel och din syster har rätt att gå ut på nätterna. Solidaritet och stöd finns:

http://foreningenstorasyster.se/

http://feministisktperspektiv.se/2013/01/11/att-beratta-om-overgrepp-hjalper/

Jag hoppas också på förändring! Imorgon i Stockholm:

http://www.facebook.com/events/590306417650238/


<3<3<3

2013-01-16 @ 23:26:48
Postat av: Linnsey

Hej,
vet hur du känner dig, varit med om samma sak som syster..

Hör av dig om du vill prata eller för att bara vara.. Jobbigt med människor som inte förstår det som hänt eller som beter sig dåligt..
Har Tankarna med er. <3

<3

2013-01-16 @ 23:27:00
Postat av: Andreas

Fruktansvärt det som hänt din syster och därmed hela er familj! Jag lider verkligen med er, det är ett sjukt samhälle när tjejer inte kan gå ensamma.

Vi är många som är övertygade om vilken typ av förövare det är, jag hoppas verkligen att polisen har en god anledning till att inte gå ut med signalementen på svinen.

Det sägs att tiden läker alla sår, men jag vet att det inte känns så för er nu. Jag hoppas verkligen att ni kommer över detta och inte låter äckel styra er framtid - och må din syster få ett underbart liv som hon förtjänar där gärningsmännen aldrig få uppta någon dyrbar tid i hennes tankar!

2013-01-16 @ 23:28:52
Postat av: Paul

Jag får kalla kårar av att tänka på detta fruktansvärda som din syster blev utsatt för det är för förjävligt, beklagar verkligen! Jag hoppas alla avskum till gärningsmän hittas och straffas på det grymmaste sättet! Ta hand om din syster och tappa aldrig hoppet, Vi är många som är med er!

2013-01-16 @ 23:30:31
Postat av: Carin

Ditt inlägg berörde mycket starkt. Det handlar plötsligt om någon nära, en människa av kött och blod som kunde vara min vän, syster eller dotter, istället för bara en anonym nyhetsnotis. Det är så sorgligt att en grupp människor driver varandra till fruktansvärda handlingar mot andra, och ingen i gruppen stoppar eller förhindrar det. Vad kan dessa killar mer göra för skada? Vill inte tänka på det. Det är också så sorgligt att kvinnor inte ska kunna röra sig fritt utan rädsla. Jag tycker det är modigt och bra att du vågar skriva så öppet som du gör. Det är bra att tala öppet och berätta vad man går igenom även om det är smärtsamt. Det är inte offren som ska gömmas undan. Det är alla som skadar andra genom kränkningar, förtryck, hot och våld - eller låter bli att agera när andra gör fel - som borde skämmas, skämmas och åter skämmas!!!

2013-01-16 @ 23:30:35
Postat av: Emma

Det är vedervärdigt med människor som skyller på någon annan, någon som är oskyldig. Kämpa på!

2013-01-16 @ 23:30:36
Postat av: Anonym

Massa massa massa kärlek & styrkekramar till er!

2013-01-16 @ 23:31:09
Postat av: Jenny

Jag är oerhört ledsen över ert lidande. Imorgon på manifestationen på Mynttorget kl 17 så kommer vi att tänka på er. <3

2013-01-16 @ 23:31:23
Postat av: Maria

Förutom att ingen någonsin skulle behöva uppleva något liknande önskar jag att Flashback och liknande sajter skulle sprängas och självsanera sig och sina skribenter tillsammans med de fem männen.

All styrka och kärlek till dig och din familj, till alla som råkar ut för liknande fruktansvärda dåd. Jag har nära vänner som blivit våldtagna, och det var förjävligt att inte kunna göra mer än man kan. Men även att bara finnas där gör stor skillnad.

Jag ska göra mitt bästa för att världen ska bli bättre, för att din syster och andra i hennes situation ska veta att de jävlarna inte definierar världen. Hon ska få den tillbaka; även om det tar tid att känna sig trygg så finns det en vacker värld härute som är hennes när hon orkar sig ut igen.

2013-01-16 @ 23:31:44
Postat av: Viktor

Alla tankar går till din syster och till er familj. Jag skäms över mitt kön. Fyfan för alla vidriga män.

2013-01-16 @ 23:33:22
Postat av: Cecilia

Allt mitt stöd!

2013-01-16 @ 23:33:26
Postat av: Trasslan

Ville bara skriva att på varje idiot som hatar och skriver skit om din syster på flashback så går det minst 1000 "vanliga" människor som lider med henne och er men som inte skriver där. Försök att tänka på att större delen av befolkningen står på er sida och hoppas att din syster ska få upprättelse och ffa att hon ska få må bra igen trots det förbaskade övergreppet. (de finns inga bra ord, vill bara svära å förbanna idioterna!) Känner med er, hälsa din syster att det är många som skickar styrka till och ber till den högre makt man nu väljer att tro/inte tro på att hon ska återfå styrka och livskraft.

2013-01-16 @ 23:39:31
Postat av: Carina

Allt är redan skrivit vad gäller om smärtan och allt ont som har hänt er. Men jag hoppas att ni*/du har styrkan att driva detta vidare....hälsningar från en "tant" som tänker på er och familjen i denna svåra stund. Love and Respect!

2013-01-16 @ 23:41:51
Postat av: Svedski

Kämpa på. Styrka åt er båda, åt er alla.

2013-01-16 @ 23:42:12
URL: http://svedski.blogspot.com
Postat av: E

Helt fruktansvärt hemsk. Sänder all min styrka och kärlek till henne och eran familj.

2013-01-16 @ 23:44:40
Postat av: Therese

Åh vad fint skrivet, du har verkligen en skrivartalang. Men det var inte det jag ville säga, jag ville säga att du är en fantastisk syster mot Paulina som behöver dig som mest just nu. Om jag kände dig så hade jag kramat dig tusen gånger om.

Hoppas djuren brinner i helvetet.

2013-01-16 @ 23:45:53
Postat av: David

Sitter och kämpar mot tårarna när jag läser detta . Ni är så starka. Tänk på att tusentals står bakom er!

2013-01-16 @ 23:50:10
Postat av: Helen

Kärlek och styrka till er! Samhället behöver förändras och lägga fokus på gärningsmännen och killars och mäns syn på vad som är rätt och fel när det handlat om sexuellt våld och tvång. Massa styrke-kramar till er!

2013-01-16 @ 23:50:33
Postat av: Fredric

Du skriver otroligt bra och det berör verkligen. Jag känner en oerhörd sympati för er båda och hoppas att gärningsmännen åker fast. Jävla värld vi lever i egentligen. Är ju vansinne att folk ifrågasätter det hela eller finner det lustigt. Sjuka människor.. Men det gäller bara att ni inte hamnar i en ond spiral och börjar hata, även om ni har all rätt till det. Jag menar att jag hoppas ni fortfarande tror på godhet inom människor. Lycka till!

2013-01-16 @ 23:54:06
Postat av: Anonym

Fanny,vilken fantastisk och älskvärd syster du är för Paulina. Vi vet att du bär henne med din styrka. Massor med kramar till er.

farmor Ulla o moster Bitte

2013-01-16 @ 23:55:14
Postat av: Bitter brud

Stöttning ger mycket! Kämpa vidare!

2013-01-16 @ 23:55:50
URL: http://bitterbrud.blogg.se
Postat av: Anonym

Fanny, vilken fantastisk och älsvärd syster du är för Paulina. Vi vet att du bär henne med din styrka. Massor med kramar.

farmor Ulla o moster Bitte

2013-01-17 @ 00:01:29
Postat av: Ebba Svensson

Träffade min syster för bara några timmar sedan. Jag kan jag inte ens föreställa mig hur otroligt desperat, tom, ledsen och arg jag skulle känna mig om någon gjort det mot henne! Kom i håg att DET ÄR ALDRIG tjejens fel. Modigt att våga berätta, det är inte ni som ska skämmas det är dom!

2013-01-17 @ 00:07:54
Postat av: Göteborg

Göteborg skickar vänlig hälsning och omtanke.

2013-01-17 @ 00:09:49
Postat av: Elin Santell

Starkt och bra skrivet! Jag ber för att ni ska få stöd under den långa vandring ni har att vandra...

2013-01-17 @ 00:14:09
Postat av: Anonym

All styrka till er familj och önskar med allt att som finns att karma kommer ifatt dem ggr 100000! Kanske hamnar de bakom galler och ber i onödan att någon slutar våldta dem.

Fega siktar! Som ger sig på en oskyldig människa. Önskar att ni på någorlunda sätt får leva ett liv som de inte har fått förstöra.

Allt det bästa till er! Vi är många som önskar er det bästa och står bakom er.

2013-01-17 @ 00:17:12
Postat av: RG

Vi måste ta till flera åtgärder. Inte enbart mycket hårda straff, men även sluta med åsa-nisse tolerans mot de farliga kriminella som knappt någonsin identifieras och döms. Se filmen om förslaget väcktes pga mordförsöket på Emma, hon lurades, var nära döden, medan föräldrarna till den skyldige psykopaten skyddade honom och ljög för polisen. Vi måste sluta tolerera dessa människor och sluta låtsas att vi bara måste acceptera att politikerna förstör Sverige. Vi måste tänka på offren när vi fattar våra beslut. Se filmen om Emma, http://www.youtube.com/watch?v=I98HiUeoBGs

2013-01-17 @ 00:23:36
Postat av: Marty

Styrka till er <3

2013-01-17 @ 00:24:34
URL: http://martinar.blogg.se
Postat av: Maria

Jag vill ge din syster kraften att läka, jag vill ge dig kraften att bära henne nu när hon inte orkar.
Och jag hoppas att det finns någon som kan stötta er och er familj så ni fortsätter stå.

2013-01-17 @ 00:46:02
Postat av: Anonym

Vad är det för boskap som genomföra sådana här handlingar? Ibland så finns det bara en lösning, och det är en kula mellan ögonen. Man får hoppas att samhället snart börjar reagera som de bör mot denna typ av brott.

2013-01-17 @ 01:23:31
Postat av: Sofia - Londonbloggen

Allt stöd till din syster och hela er familj! De svinen som gav sig på henne kommer inte att komma undan, det kan ni lita på!!

De idioter som skriver att hon inte borde varit ute vid den tiden... seriöst... de är kvinnohatande neandertalare och har ingen talan.

All kärlek till er
xxx från en granne

2013-01-17 @ 01:33:11
URL: http://londonsvenskar.com/sofiacapel
Postat av: Hans Erling Jensen

Jag skakar! Av medkänsla. Av vanmakt. Av arga. Av känslan av otillräcklighet. Det måste upphöra! Politiker måste förstå, att de skapat ett monster och lämnat ut sina döttrar att förtäras av detta odjuret.

Ingen kvinna skall ofredas eller skändas, någonsin, någonstans av någon just för att hon är kvinna! Aldrig!

2013-01-17 @ 02:00:06
URL: http://folkmening.se
Postat av: David U.

Fanny, ni har mina tankar och jag önskar er all styrka att ta er förbi det ofattbara som skett...

Styrkekramar från en gammal vän.

2013-01-17 @ 02:14:51
Postat av: Lars Elund

Jag har själv fem döttrar. Jag har uppfostrat dem att ta för sig av livet. Jag sänder all min sympati till Din syster. Kan jag bistå på något sätt, skicka ett mejl.

2013-01-17 @ 02:29:41
Postat av: Anonym

Känner både en oerhörd vrede och sorg när jag läser detta, hoppas din syster finner vägen tillbaka och att våldtäktsmännen får ett hårt straff och sedan utvisning.
När det gäller flashback så finns det alltid en salig blandning av åsikter och folk där, dock ska ni veta att dom allra flesta där vill inget hellre än att våldtäktsmännen ska hittas och har i många andra brott lyckats hitta och hänga ut de ansvariga.

Tankar från en medmänniska

Johan

2013-01-17 @ 02:53:02
Postat av: Anonym

Mina tankar går till er, och alla andra som varit med om liknande,önskar er all kärlek,lycka och styrka! ni förtjänar en medalj och dom onda förtjänar ett skott i kroppen eller livstids fängelse.

stora stora kramar. <3

2013-01-17 @ 03:00:32
Postat av: Anonym

Jag blev våldtagen för om elva dagar exakt fyra år sedan. Jag var då 13 år. Det var ingen jag kände, ingen i familjen. Utan en okänd man på gatan. Det går inte en natt utan att jag vaknar upp kallsvettig och livrädd. Ingen skulle jag önska det som hände mig och än mindre det som hände din syster. Vad som var det värsta är precis som du skriver, ingen pratade med mig. Mina föräldrar, vänner och psykologer träffades utan mig, för att komma fram till vad jag skulle må bäst av. Ingen frågade någonsin mig vad jag ville eller hur jag kände. Jag vill att ni ska veta att det blir lättare för var dag som går, även om det aldrig blir riktigt bra igen. Jag, alla som kommenterat och de flesta av Sveriges befolkning är på er, vår, sida. Jag tänker på dig och framförallt din syster och jag tänker att någon dag ska vi kunna gå utanför huset utan att vara rädda. Även om det kanske tar ett tag så ska vi komma dit.

2013-01-17 @ 03:06:56
Postat av: anonym

när jag fick höra om våldtäkten så fattade jag allt, och det slog mig i magen jävligt hårt.. jag var där eller rättare sagt gick där och såg polisen jag gissar jag kom direkt efter polisen hade kommit för jag såg hur fler polis bilar anlände när jag gick hem, fyfan asså jag hade tänk att gå hem tidigare men nej jag sega mig och missade kräken tänk om jag bara hade gått hem lite tidigare så kanske jag skulle ha kunnat stoppat våldtäkten.. aja det är lätt att vara efter smart men fan tänk om asså :(

2013-01-17 @ 03:11:43
Postat av: Mats Daleskog

mina tankar är med er, kramar

2013-01-17 @ 06:35:44
Postat av: Anonym

Varit i samma sitation som du! Förstår det du skriver. Bra och klokt!

2013-01-17 @ 06:39:17
Postat av: Camilla

Tänker på din syster och hela familjen. Tårarna rinner. Har själv blivit utsatt för detta 2 ggr, tyvärr kunde ingen åtalas för brotten. Hoppas att dom hittar din systers förövare. Tala om för din syster att aldrig låta svinen vinna över henne, utan det är hon som bestämmer över sina känslor och sin kropp. Har lärt mig efter dessa ggr att dessa svin jag råkade ut för aldrig ska kunna bestämma över mig och mitt mående.
Skickar massor av kramar till din syster och eran familj.

2013-01-17 @ 06:44:50
Postat av: Anonym

Detta är så otroligt hemskt! Vet inte ens vad jag ska säga. Styrkekramar <3

2013-01-17 @ 07:16:24
Postat av: Jessica Axberg

Jag blir arg och förtvivlad. Jag tycker inte kvinnan skall tvingas försvara något, utan det är männens sak. Jag önskar er allt gott och hoppas att du, din familje och särskilt din syster kan få tillbaka sitt liv och hitta lycka igen.
Styrkekramar

2013-01-17 @ 07:34:19
Postat av: Ulrika

Önskar jag kunde radera det inträffade, men det går inte. Jag är så ledsen över det din syster varit med om och redan innan jag läste detta var jag djupt berörd och bedrövad över att det hade hänt. Din text var otroligt välskriven och hjärtskärande, tack för att du skrev det här för det här är viktigt. Det är otroligt viktigt att alla får ta del av vilken förödelse våldtäkt för med sig. Och förstå vilket övergrepp som begås IGEN när offret inte blir trodd, ifrågasätts och tom blir anklagad för att ljuga och hitta på.

ALL styrka till er. Till din syster men inte minst dig, jag blir otroligt rörd över den stora kärlek, omtanke och beskydd du visar och det vär,er mitt hjärta att veta att din syster har dig.

<3

2013-01-17 @ 07:35:10
Postat av: Anita Grünewald

Hej. Tack för att du skrivit! Ditt inlägg har blivit en viktig del när det gäller en utveckling som lägger ansvaret där det hör hemma: På förövarna.
För våldtäkt uppstår ju inte för att någon är utmanande klädd, inte för att någon går ut vid fel tid på dygnet och inte för att tjejer är berusade. Våldtäkt sker på grund av en eller flera våldtäktsmän. Fanns inga våldtäktsmän så fanns inga våldtäkter, det är inte svårare än så.
Jag har aldrig läst att en bank som blivit rånad får "skylla sig själv", eftersom den frestat rånarna med alla sina pengar. Tror inte att jag kommer att få läsa det heller. All styrka till din syster och er alla.

2013-01-17 @ 07:47:02
Postat av: Courage

First of all, i shame for the politicians and law makers of this country. Sweden has no law, swedish law suck, n those lawyers n law makers should be ashame of themselves. people commit serious crimes intentionally, n then get little penalty. five person commit a crime n the judge set them all free because he dosenr know who did what. this is bull shit; if five ppl commit a crime, they should all be punish. i have d desire to write a open letter to those suck law makers. ppl are brave to commit these crimes because of the light penalty.Who has written That this victim should blame herself? Who is so cold, curel, and this wicked to laugh about issue like this? Dont ppl have the right to walk the stree when ever they want? What if the victim was yr child? Your friend? Yr family? Or even your aquantance? There we go again, most ppl in this country give a dem about no one but them self. May those who laugh at this issue face worse tragidy than this girl has faced. Someone life has been distroyed , n the only think ppl say is why was she out this late? You have to be ashame of yourselves. No lady deserves to be rape. I wouldn't wish this on My worse enemy. Why is the town of Sundbyberg so silent? This battle is for everyone, not just the victim family. We do not want another victim.my heart mourn with the victim n her family. This could distroy her life forever. May God give this family the strenght to take one day at a time. Lots of love n hugs to this family❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

2013-01-17 @ 07:49:49
Postat av: Anonym

Tänker på er!

2013-01-17 @ 07:53:16
Postat av: Hanna

Jag känner inte dig men berörs så starkt av din text. Mina tårar är inget mot det ni känner i detta nu. Sänder all min kraft till dig, din familj och framför allt din syster!

2013-01-17 @ 07:53:22
Postat av: Anonym

Håller med dig till 100%, varenda ord du skriver är sant. Jag hoppas ni får det stöd ni behöver och att dessa "män" får vad dem förtjänar.

/My, en som bryr sig!

2013-01-17 @ 07:54:38
Postat av: Anonym

Håller med dig till 100%, varenda ord du skriver är sant. Jag hoppas ni får det stöd ni behöver och att dessa "män" får vad dem förtjänar.

/My, en som bryr sig!

2013-01-17 @ 07:55:06
Postat av: Fanny

Jag vet inte om du kommer att läsa denna kommentar, när det har kommit så många. Men jag lider med er, och jag hoppas verkligen att det löser sig snabbt. För det kommer att lösa sig. Det kan jag lova.

2013-01-17 @ 07:55:51
Postat av: Heléne

Vi kan inte fortsätta att acceptera våldtäkter i Sverige. Kvinnor,flickor,tjejjer,damer måste kunna gå vart de vill oavsett tid på dygnet. Vi kan läsa var och varannan dag om övergrepp!!! Det är dags att vakna upp ur den här bubblan, det trygga Sverige!

2013-01-17 @ 08:16:33
Postat av: Anonym

Starkt att skriva. Bryta tystnaden. Vägra skämmas.
Styrkekram från främling

2013-01-17 @ 08:25:28
Postat av: patricia

Det är härligt att läsa att mitt i all tragik finns så mycket kärlek. Va skönt för Paulina att du finns där. Massor med omtanke och kärlek till er båda.

2013-01-17 @ 08:28:03
Postat av: Mathilde

Skickar en tanke till er familj och era nära...

2013-01-17 @ 08:38:26
URL: http://carmenmathilde.blogg.se
Postat av: Magnus Foss

Det är så otroligt sjukt att vi fortfarande lägger över skulden på kvinnor som blir våldtagna!

Fattar inte folk att våldäkt är våldtäkt oavsett omständigheter och att man vill gå hem sent på natten är väl över huvud taget inget konstigt!! Skärp er människor som är så inskränkta att ni tänker så!

2013-01-17 @ 08:42:25
Postat av: Sofia

KÄra syster Fanny! JAg blir både arg och fruktansvärt ledsen när jag läser vad som hänt. Tårarna rinner, jag kan förstå en liten del av smärtan då jag själv blivit våldtagen. Sedan kan man så klart inte gradera det utan det är ju subjektivt hur man upplever den och tar sig igenom den. För mig var det att reagera, prata inse vad som hänt, prata gråta skrika. Våldtäkt är en sådan kränkning att jag inte finner ord för det. Jag har kontakter inom kvinnojour i Uppsala. Hör av dig om ni behöver eller inte får rätt hjälp. All kraft och energi till din syster och dig Fanny.

2013-01-17 @ 08:51:29
URL: http://blogg.loppi.se/livochfred
Postat av: Sandra

Jag vet inte vad jag ska skriva, tårarna rinner när jag läser ditt inlägg. Har egentligen inget bra att säga men vill ändå bara skriva en liten rad att ni är så otroligt starka, du, din syster & hela er familj. Får en klump i magen av att tänka på att det finns så många hemska människor i världen, som både gör sådant här och sådana som tror att hon ljuger.. Stackars tjej, kämpa på allihopa! <3 styrkekram

2013-01-17 @ 08:58:02
URL: http://www.aslundsandra.blogg.se
Postat av: Alekzandra

Det gör så ont, ont i hela kroppen att läsa om din syster, trots att jag inte vet vem hon är. Inte vet vilka ni är. Det som gör ont är att det över huvudtaget händer. Att det kunde varit vem som helst, att det händer överallt, att ingen egentligen går 100% säker. Att det alltid handlar om någons syster, någons mamma, sambo, barn, syskon. Att vi borde reagera starkt varje gång, göra något konkret åt det.

Det känns som det ligger krig i luften. Vi vet inte när bomben kommer men vi kan så gott som förvänta oss den någon gång under vårt liv. Att dessutom bli kallad för lögnare när det väl händer. Och för fegis under tiden man oroar sig är verkligen helt bortom min begripelse. Att nej inte alltid räcker, att det är offret som ifrågasätts - anklagas för att inte ha varit tillräckligt försiktig, noga.

Blir så arg. Blir så jävla arg och jag hoppas dom jävlarna får vad de förtjänar. För ont förtjänar de, när de själva beter sig av ondo.

2013-01-17 @ 09:04:21
URL: http://rouletterusse.blogg.se
Postat av: Hanna

Hej!
Jag känner ju inte er, men håller just på att ta mig upp från en helt annan djup kris själv. Känner igen de kroppsliga symtom du skriver om allt för väl. Se till att få bra hjälp fort, utan kurator och psykiatriker tror jag att min kris gått åt helt fel håll.

Vilka bestar, det finns ju inga ord såklart. Vårt språk är för fattigt för såna här situationer. Jag hoppas ni tar er upp och igenom. Paulina, jag kan inte veta vad du går igenom. Jag är så ledsen att du måste igenom det.
Kram från en främling.

2013-01-17 @ 09:05:33
Postat av: Asta

Jag är så omskakad, anar er svåra smärta och känner själv hur ont det gör. Du har helt rätt
Styrkekramar till din syster, dig och era nära och kära <3

2013-01-17 @ 09:06:29
Postat av: Anita

Det är så hemskt det som hänt din syster. Spelar ingen roll om man är ute kl. 4 på morgonen, man måste kunna få känna sig trygg och gå ensam här. Men tyvärr är det inte så längre! Skickar en stor styrkekram till er båda, hoppas de får tag i de skyldiga.

2013-01-17 @ 09:26:56
Postat av: Linda LW

Hej!
Tack för att du delar med dig av dina tankar, dina känslor och din frustration! Det är modigt, även om jag vet att det gör ont. Sträck på dig, du kommer vara ett fint stöd för din syster!

Det går att komma vidare efter en sån här sak, jag är själv ett levande bevis på det. Men precis som du skriver är det en lång och hård väg att gå, både som utsatt och som anhörig - men ge aldrig upp!

Besök gärna min hemsida, kanske kan ni hitta något litet frö till att komma vidare där? Sök den hjälp ni behöver, kräv det om det behövs!

Jag gråter med dig och lider med din syster...

Kram // Linda LW, ett före detta offer, nu en sjuhelvetes övferlevare!

2013-01-17 @ 09:35:01
URL: http://www.plumset.se
Postat av: Amedo Karaer

Hoppas horungarna som gjorde de får sina hormammor o systrar våldtagna jävla äckliga fega fittor, skulle kunna döda var o en av dom smutsiga mammaknullarna !!!

2013-01-17 @ 09:35:39
Postat av: Gia

Bestört över att det finns människor som ens kan vända anklagelsen mot din syster. Men det är tyvärr så att en del är födda med bara 2 hjärnceller och när de hamnar i krig med varandra kläcker de ur sig dumheter bortom allt normalt förnuft. Hoppas ni åtminstone kan ignorera vansinniga kommentarer på t ex flashback.
Ditt brev väcker avsky och äckel inför män som tror att de kan ta sig rätten att kränka en kvinna hur de än gör det. Våldtäkt, misshandel, psykisk terror, nedsättande ord etc. Jag anklagar dessa mäns föräldrar som inte planterat vettiga mänskliga värderingar i deras arma hjärnor.
Det värsta är att om nu dessa 5 män över huvud taget åker fast för det de gjort din syster, så får de ett minst sagt löjligt straff för sina gärningar. Är de underåriga hamnar de på något ungdomshem där det daltas vidare med dessa monster. I mitt tycke borde våldtäktsmän kastreras långsamt med en slö kniv!

Önskar från mitt hjärta att allt stöd o alla fantastiska uttalanden ni fått här p g a ditt enormt fint skrivna brev hjälper er lite grand i det svåra arbete ni alla i familjen tyvärr måste gå igenom och att ni med tiden kan få tillbaka tron på att de flesta människor hyser stor empati för sina medmänniskor. Sänder er alla mängder av styrkekramar

2013-01-17 @ 09:36:38
Postat av: Pernilla Luleå

Fäller tårar och önskar jag kunde göra något för att lindra de öppna såren. Blir så j-a förbannad, hur är det möjligt att människor kan bete sig så vansinnig åt? Var gick det snett?

Tänker på er alla. S-T-Y-R-K-A, K-Ä-R-L-E-K, H-O-P-P!

2013-01-17 @ 09:50:15
Postat av: carina bood

Ja, vi lever i en förfärlig tid....det som kan förändra är just det du gör, BERÄTTA och låt dej aldrig tystas. Det gäller att bita huvudet av skammen så kanske en dag skam och skuld läggs på förövarna och där den skall ligga. Jag säger som Lars, om jag kan bistå på något sätt...mejla

2013-01-17 @ 09:53:24
URL: http://www.boodagarden.se
Postat av: Magdalena

Hej Fanny. Vilken stark text. Jag blev mycket berörd och ledsen. Var snäll mot dig själv och utsätt inte dig själv för Flashback - de som skriver där är låga, obegåvade och fega människor som aldrig skulle våga yttra sig på samma sätt om de inte var anonyma. Normalt funtade människor varken tänker eller uttalar sig så. All min kärlek och styrka till er. Massor med kramar.

2013-01-17 @ 10:12:59
Postat av: Karin

Mina tankar till er! Starkt skrivet. Hoppas era närmsta hjälper er igenom det här.
Fy fan. Blir så sjukt arg och upprörd. Att folk ens klandrar henne? Vad i helvete! Sjuka värld!
Många kramar!

2013-01-17 @ 10:15:44
Postat av: hanna

Jag känner mig så bedrövad när jag läser ditt inlägg. Men de är som ett slag rätt i ansiktet att man varje dag måste inse att samhället behandlar många som skit. Att de inte är som jag vill att de ska vara. Att kvinnor blir utsatta för att dem är kvinnor, och att det finns människor som anser sig ha rätt att lägga skulden på kvinnan. Varför händer detta? De borde vara svinens liv som är förstörda!!!!

Jag vill på nåt sätt skicka kraft från min dataskärm till er, stärka er, hjälpa er...

MÅNGA KRMAR

2013-01-17 @ 10:16:47
Postat av: Erika

styrkekramar!

2013-01-17 @ 10:20:11
Postat av: Malin

Usch, håret på armarna reser sig när jag läser detta! Blir så äcklad och förbannad, hoppas att dessa killar åker fast och får sitt straff!

På flashback är det bara en massa mindre intelligenta nötter som sitter och skriver en massa skit. Även dom skulle nog behöva läxas upp.

Mina tankar går till er <3

2013-01-17 @ 10:25:08
Postat av: Elin

Jättefint inlägg! Jag kan bara säga håll ihop och ta handbok varandra i det hemska som hänt.
Flashback är fullt av vidriga kommentarer folk slänger ur sig i skydd bakom datorn utan att tänka efter och bara för att skapa reaktion och debatt, så läs inte det och bry dig inte om det.
Har följt detta i media och jag hoppas verkligen de skyldiga hittas.

2013-01-17 @ 10:28:16
Postat av: Pappa

Tack Fanny för ett jättefint inlägg. P ska vara glad över att ha en syster som dig. Kram

2013-01-17 @ 10:29:10
Postat av: Ragnhildh

Jag vet inte vad jag ska säga, vill bara förmedla miljoner styrkekramar till din syster o din familj, vi alla hjälper till att bära din syster.

2013-01-17 @ 10:31:57
Postat av: en mamma

Kan inte ens föreställa mig vad ni alla går igenom, din syster har rätt att gå ut när hon vill utan att riskera att bli utsatt för det fruktansvärda hon råkade ut för och det gäller alla! Vart tog respekten för andra människor vägen oavsett om man är man eller kvinna, hoppas att ni finner styrka på något vis att ta er igenom detta.

2013-01-17 @ 10:34:29
Postat av: David

Jag kan nog inte sätta mig in i hur det känns. Förövarna har största ansvaret i och med sina handlingar. Politikerna har också en stor del skulden som möjliggjort det för dem genom att lura svenska folket. Som offer för ett överfall från okända förövare har man inget ansvar eller skuld själv.

2013-01-17 @ 10:38:10
Postat av: Oskar

Läs inte det som står på Flashback. De som skriver där är inte representativt för vad vanliga människor tycker. De som skriver sådana korkade och oempatiska inlägg är som hundskit under våra skor. De är inte människor. De är hundskit. Släng skorna och gå vidare. Det du gör för din syster är det viktigaste och finaste du kan göra. Var stark. Försök i det nattsvarta mörkret se glädjen att hon lever. Ert liv är värt så mycket. Försök att tillsammans hjälpa andra när ni är redo.

2013-01-17 @ 10:39:33
Postat av: Karina Rydberg

Åh vilken tur att "Paulina" har dig som syster. Jag hoppas någon bär dig också ibland nu när ni har det så här tungt......all kärlek till er båda.Karina

2013-01-17 @ 10:42:45
Postat av: Ellinore

Tänker på dig och hela familjen. Kärlek till er alla. Såg att några stod och delade ut flygblad angående det som hänt och tänt ljus där det hände. Styrke kramar

2013-01-17 @ 10:53:10
Postat av: en mamma

Jag slutar också att andas när jag läser din historia! Har själv 2 döttrar. Det finns inga ord.
Kärlek och styrka till er <3

2013-01-17 @ 10:53:36
Postat av: Anders

All styrka i världen till er. Man kan ju bara hoppas att dessa så kallade "män" möter rättmätig rättvisa inom kort, för staten och samhället daltar ju bara med sådana as.

2013-01-17 @ 11:04:31
Postat av: julia

all kärlek och styrka till er.

2013-01-17 @ 11:05:18
Postat av: Joakim

All kärlek till Dig "Paulina". Vi ska bära dig på våra axlar och ge dig all vår innersta kärlek. Tyngden av allas engagemang och våra böner för dig kommer att hjälpa dig och dina närmaste att lyfta sorgen och smärtan. Du har miljoner människor som känner med dig! Vi är alla du.

2013-01-17 @ 11:05:50
Postat av: sven o

Lider mer er syster, fällde tårar när jag läser.
Gruppvåldtäkten i Indien uppmärksammas mer i media än den som händer här utanför dörren. Media vill förringa att Sverige har 30% mer våldtäkter än Indien.
Sven

2013-01-17 @ 11:07:37
Postat av: Hans Enqvist

Fasansfullt och fullkomligt idiotiskt! Blir så ledsen och arg. Självklart har vem som helst rätt att gå på stan vilken tid som helst på dygnet. Till och med naken utan att behöva riskera att skändas eller attackeras. Låt nu bara inte dessa mörka handlingar bli rättesnöre för hämnd och fortsatt hat, även om det kan kännas omöjligt. Hoppas ni kan finna en väg ut ur detta. Skickar styrkekramar till din syster och dig.

2013-01-17 @ 11:09:09
Postat av: Vendela

Åh, mitt hjärta. Åh, jag är så ledsen och arg för er skull. Jag har också en syster. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas. Jag kan bara säga att jag har en vän som var igenom den här sortens helvete och lite till och hon står upp idag och hon orkar leva och tycker om sitt liv. Och de allra, allra flesta står på er sida i det här.

2013-01-17 @ 11:11:59
Postat av: Marcus

Lider något fruktansvärt med er. Mina tankar går till er och speciellt din syster. Att hon ska behöva utsättas för något så ont finns det inga ord för, och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni tillsammans tar er igenom detta. Och vad gäller asen som gjorde det, må de ruttna bort i ett rum som är för litet att både stå och ligga i. Ge din syster en varm kram från mig!

2013-01-17 @ 11:20:04
Postat av: Thomas

Känner med er. Hämta ny styrka i varandra och andra nära. Vet att många tänker som vi, utan att hitta orden. Tänker på er och önskar er värme, framgång att bearbeta och på nytt, en dag snart igen, lycka att se framåt. Med vänlig hälsning, Thomas

2013-01-17 @ 11:25:25
Postat av: jessica

Jag önskar dig, din syster och din familj allt gott. Att kunna vara lyckliga igen.

2013-01-17 @ 11:25:51
URL: http://kessen.blogg.se
Postat av: Patrik

Nej, dessa män har inte mer rätt att gå ute på natten än din syster. De borde inte ha rätt att gå ute någonsin igen, den rätten har de förbrukat.

Hoppas verkligen inte din syster fått någon allvarlig sjukdom, hoppas förrövaren åker fast och hoppas att din syster och hela familjen kan återfå ett bra liv så snart som möjligt.

2013-01-17 @ 11:28:35
Postat av: Ella

jag lider med er, jag har själv blivit våldtagen och jag vet vilket helvete det blir. jag har utvecklat ptsd, men jag hoppas att ni slipper det.

2013-01-17 @ 11:28:40
URL: http://raped.blogg.se
Postat av: FANTASTISKA

Vet inte vad jag ska säga :o Jätte fint skrivet iaf, och det borde inte hända någon, det som hände din syster. Jag hoppas att allt ordnar sig även om det är riktigt otänkbart just nu. Hälsa din syster att hon är stark! :'( kram

2013-01-17 @ 11:30:52
URL: http://fantastiska.blogg.se
Postat av: Sanna

Jag vill också visa att jag bryr mig. Det är förjävligt och om jag ska vara ärlig så har jag lust att gå ut och leta efter äcklena och skjuta varenda en av dom i "de nedre regionerna"

Dom ska gripa asen annars gör jag det! Hoppas din syster förstår att hon inte har någon skuld överhuvudtaget i detta vilket vissa idioter verkar tro! Ni tar er igenom det här!

2013-01-17 @ 11:44:20
Postat av: Michael

Jag kom till det tredje stycket innan mina ögon tårades. Sorg, ilska och vanmakt kom senare. En liten kommentar här känns så otillräcklig i sammanhanget, men jag vill ändå inte sitta tyst.

Det din syster utsatts för är så fruktansvärt hemskt att jag inte finner ord. Och det stöd och den kärlek som genomsyrar din text är så fin och vacker.

Stora delar av Flashback är tyvärr fyllt med fega kommentarer fällda av ynkliga, fördomsfulla, rättshaveristiska och psykiskt störda kräk som ingen skulle lyssna på i verkligheten. Dom känner sig stora och mäktiga där bakom sina tangentbord, men i världen utanför är dom sorgliga och misslyckade. Lyssna inte på dom.

Det är självfallet varje människas rättighet att röra sig i samhället utan att bli utsatt för övergrepp. Tid på dygnet, berusningstillstånd och klädsel har ingenting med den rättigheten att göra. Den är absolut, och dom som påstår motsatsen har totalt, fulltsändigt och oåterkallerligt fel.

Stor kram.

2013-01-17 @ 11:52:19
Postat av: otev

som sagt. skit i flashback! och försök att inte bli negativt påverkad av alla idioter till myndigheter som inte fattar ett jota. det viktigaste är att vi hörs och stödjer varandra. och att du och din syster har varandra. jag är gråtfärdig och förbannad på samma gång. all kärlek och styrka till er!!!

2013-01-17 @ 11:58:31
Postat av: Kerstin

Åh. Jag blir arg och ledsen och berörd av det du skriver. Väldigt fint och så otroligt upprörande och sorgligt. All kärlek till dig, din syster, er familj. Det är ni värda. De där idioterna bör straffas med långsam och plågsam kastrering. Utför med rostiga och slöa knivar. Minst!

Kämpa vidare!! <3

2013-01-17 @ 12:00:02
URL: http://klyftigatankar.blogg.se
Postat av: N....

Jag vill torka dina tårar, hålla din hand i min.
Jag vill bära dig genom livet som någon berövat dig.
Jag vill ta på mig din smärta och släppa dig fri
Ge dig mitt leende som fanns här igår.

Jag vill lyfta och prisa dig för ditt mod,
Det mod som gör att du orkar vakna var dag.
Jag vill framhäva dig men samtidigt gömma dig
Skydda dig ifrån världens grymhet

Jag finns här, alltid.
I dina tårar följer jag dina minnen
I dina frågor försöker jag ge svar
I din sorg leder jag väg mot bestulen trygghet igen.

Vi är varandras hjärtan,
När något inte orkar slå, slår det andra för bägge…..
All kärlek, styrka och mod till din syster och er alla andra nära........

2013-01-17 @ 12:03:10
Postat av: AP

Känner inte er men vill bara beklaga det ni går igenom! En klasskompis till mig blev överfallen av en våldtäktsman som VAR UTE PÅ PERMISSION för 20 år sedan. Man tycker att politikerna borde ta sitt förnuft till fånga och ta i med hårdhandskarna mot denna typ av brott!

Många kramar och tänk på att ni har många på er sida!

2013-01-17 @ 12:22:28
Postat av: Sofia

Må Gud välsigna och bevara er!

Alla som tror på Gud: bed för dem.

2013-01-17 @ 12:28:57
URL: http://gravatar.com/gotinna
Postat av: Anonym

Miljoner tankar till er. <3

2013-01-17 @ 12:29:13
Postat av: Ronny johansson

Önskarn att jag fick tag i. Svinen.

2013-01-17 @ 12:39:06
Postat av: Alexsandra

Jag vet egentligen inte vad jag ska säga, men jag känner ändå att jag måste säga något.

Strunta i flashback. De människorna du hänvisar till är personer som inte hade klarat sig en dag i verkligheten. Och till din syster: Det kommer bli BÄTTRE. Det kommer kanske aldrig bli som det var, men det kommer bli bättre. Det kommer bli enklare att andas. Det kommer bli enklare att se sin egen kropp utan att vilja skära bort huden. En dag kommer man på sig själv med att kunna skratta igen. Tiden kommer läka mycket, men ärren kommer finnas kvar. Just nu verkar det förmodligen som en dålig tröst. Jag vet ju det. Jag talar av egen erfarenhet.

Vi är så många som står på ER sida. Vi syns kanske inte så väl mitt i kaoset som utspelar sig just nu hos er, men vi finns. Vi är många som kämpar för kvinnors rätt till sin egen kropp.

Finns det något jag, som främling och medmänniska, kan göra så tveka inte att höra av dig/er.

Kramar.

2013-01-17 @ 12:41:43
URL: http://thealexsandra.blogspot.com
Postat av: unkipunki

Mina tankar hos din syster och familjen runt omkring.Ni har en lång och jobbig tid framför er men det blir bättre ... om än långt fram i tiden.
Jag hoppas förövarna hittas och att de får de straff de förtjänar! Och jag hoppas innerligt att din syster slipper stå där som s k y l d i g ... att hon får skylla sig själv. Ett brott som tyvärr sker från samhället allt för ofta när en våldtäkt skett.
Många kramar
Unkipunki

2013-01-17 @ 12:43:38
URL: http://unkipunkis.wordpress.com
Postat av: Anonym

Hur kan något så här fruktansvärt få hända i Sverige eller någon annanstans i världen! Hur kan en människa utsätta en annan människa för något så fruktansvärt?! Jag blir illamående och börjar gråta när jag läser din text. Vad är det som händer med vårt samhälle?! Folk våldtar, misshandlar och mördar. Och hur kan folk tycka att din syster får skylla sig själv?! De som tänker och säger så är lika hämska som våldtäktsmännen. Ingen ska behöva gå igenom det ni går igenom. Jag lider med dig, din familj och din syster. Det verkar som du använder skriften för att få ut lite av dina aggresioner. Skulle du behöva prata av dig med någon helt utomstående, bara behöva spy lite galla så kan jag ställa upp. I bland hjälper det att få ut allt man har i huvudet och det kanske man inte vill tynga sina nära och kära med som redan har det jobbigt. Jag miste en nära för många år sedan, han blev mördad då han försöke avstyra ett slagsmål på en konsert. Så jag vet hur det kan vara när man vill prata av sig.
Styrkekramar från en som inte känner er men som bryr sig!

2013-01-17 @ 12:45:04
Postat av: Marie

Hej! Jag känner inte er personligen, men jag vill kunna gå trygg klockan fyra på natten i ett civiliserat och fredligt land. Det är en ganska grundläggande rättighet faktiskt. Det som hänt din syster är avskyvärt och (säger det ifall någon Flashback-knäppis tittar förbi här) inget som hon på något som helst vis kan klandras för. Om hon känner sig smutsig vill jag bara säga att oavsett hur hon känner så är det inte hon som är smutsig, utan de svin som gav sig på henne.(Jag känner mig smutsig när någon bara tafsat mig på ändan. Hur man mår efter en sådan här våldtäkt törs jag inte fantisera om). Så, jag är en främling, men jag tänker på er. Starkt av dig att skriva om det. Det vet jag inte om jag hade klarat som nära anhörig.

2013-01-17 @ 12:47:12
Postat av: Terese Wennberg

Styrkekramar till er <3

2013-01-17 @ 12:50:13
Postat av: Daniel Gimströmer

Det kom en tår när jag läste det sista.

Jag kan bara föreställa mig hur det känns. Det närmsta som jag kan jämföra med är om någonting hemskt skulle hända min bror, och folk börjar att ifrågasätta hans redogörelse.

Försök att strunta i energitjuvarna som bara hatar, och tänk på de som vill ge er stöd!

All styrka till din syster och dig i detta.

2013-01-17 @ 12:58:14
Postat av: Jessica

Älskade hjärtan! Att du som människa kan känna en sådan empati bevisar vilken enastående människa du är. Att din syster låter dig finnas för henne visar att hon en dag kommer att kunna gå vidare. Att du kan känna sådan avsky, bitterhet sorg, smärta och bitterhet till samhhället visar att du är mänsklig. Så otroligt modigt och ansvarsfullt av dig att skriva detta, att ge av dig själv till allmänheten!
Behöver du prata, eller bara få känna att du blir förstådd, eller att din syster blir trodd så hör av dig. Mvh Jessica B

2013-01-17 @ 13:00:40
Postat av: C

<3

2013-01-17 @ 13:12:42
Postat av: Sara

Blir så ledsen:/ mina tankar går till Paulina och eran familj <3

2013-01-17 @ 13:19:26
Postat av: Erik

Hoppas dessa jväla avskum till människor får sitt straff innan polisen får tag på dem. Kan säga att det finns folk som letar efter dem. Ger all min styrka till din syster! Hoppas hon kan försöka att få leva ett normalt liv någongång snart. Min syster har också blivit våldtagen och kommer ihåg hur förstörd hon var! Ta hand om er!

2013-01-17 @ 13:21:32
Postat av: Anonym

Så himla bra och kraftfull text. Du är stark stark stark och det ger mig hopp!

2013-01-17 @ 13:23:10
Postat av: Emma

All styrka och kärlek till er! Be strong.

2013-01-17 @ 13:35:55
Postat av: Lovisa

Skickar lite tankar och styrkekramar!!

2013-01-17 @ 13:38:40
URL: http://lovisan.webblogg.se
Postat av: Carin

Varma tankar till er båda!
Må ni finna styrkan igen... Kramar i massor!

2013-01-17 @ 13:38:46
Postat av: Anonym

Tack för att du på detta sätt orkar berätta. Du skriver så otroligt gripande om en händelse som känns så ohygglig fruktansvärd och hemsk. Det är viktigt att kunna förmedla dessa känslor ni nu går igenom till alla oss andra, som trots det kanske aldrig riktigt kan förstå vidden er stora smärta. Men vi anar den och du berör verkligen i djupet med ditt sätt att berätta. Jag är övertygad om att alla som läser detta känner på samma sätt. Ett stort tack för att du orkarde detta, din syster har ett fantastiskt stöd i en syster som du.
Styrkekramar!

2013-01-17 @ 13:40:07
Postat av: Sara Brännholm

Det är SÅ sjukt och så fel att det än, fortfarande, är okej i samhällets ögon att skuldbelägga offret. Det är ALDRIG okej att skuldbelägga ett offer, oavsett brott.
hoppas verkligen ni får hjälp att bearbeta och att ni kan hjälpa varandra så gott det går.

Kramar

2013-01-17 @ 13:50:52
URL: http://schmenus.wordpress.com
Postat av: Anonym

det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är,eller man har en kort kjol.ingen ska röra en mot ens vilja.och det spelar ingen roll hur många man har legat med innan.det är så vidrigt att sådant ens spelar in under rättegången.det är väl långt ifrån alltid det blir en rättegång också.könsstympas är vad man ska göra med våldtäcktsmän.

2013-01-17 @ 13:51:51
Postat av: Anonym

Varit i samma sitation som du! Förstår det du skriver. Bra och klokt!

2013-01-17 @ 14:09:44
Postat av: sanna

Känner inte er men beklagar för det som hände,bara att få läsa detta inlägg så blir man själv tårögd,ingen ska behöva utsättas av sånt, speciellt ska ingen känna pressen om att inte våga gå ut, efter det som hänt, blir själv rädd när man läst detta och då känns det som att man inte vågar gå ut själv. Jag lider med er! det är så fruktans värt, Hoppas verkligen att Paulina blir mkt bättre och ni som till hör hennes släkt.

2013-01-17 @ 14:11:05
Postat av: s p i n d e l t j e j e n (och livet som nybliven mamma)

Fy fan för såna människor. De borde kastreras rakt av!
Skära av snoppen på dem.

"Fint skrivet" trots en så hemsk händelse - din syster ska vara glad att hon har dig vid sin sida!

Massa tankar och kramar från en tös i Skövde!

2013-01-17 @ 14:16:02
URL: http://www.spindeltjejen.se
Postat av: Sara

Tänker på er. Självklart ska man kunna gå ut när man vill, ha vad man vill på sig osv! Ta hand om er och din syster! Kram.

2013-01-17 @ 14:17:43
Postat av: Alicia

Oj! Det här var ett otroligt starkt och välskrivet inlägg, det berör verkligen - den som inte blir berörd av det här har ett hjärta av sten! Och jag är så fruktansvärt arg över hur människor kan göra något sådant!! Och sen all misstro som finns, det är fruktansvärt! Usch usch usch! Det bara får inte hända, och ändå händer det. Lider verkligen med din syster och er alla, önskar man kunde sudda bort det som hänt... Bra iaf att hon har en så fin syster! Kämpa på allihop<3

2013-01-17 @ 14:20:50
URL: http://www.attlevamedoro.blogg.se
Postat av: Jessica

Känner er inte alls men beklagar de som hände Paulina. Denna värld är så sjuk och precis som du säger att om det hade hänt en kille/man något liknande så hade ingen ifrågasatt.. Mina tankar går till dig,Paulina och era närmaste.

2013-01-17 @ 14:28:56
Postat av: Birgitta

All min empati till dig och din familj! Vet hur det är att stå utanför då detta händer en nära anhörig! Maktlöshet och hat gentemot gärningsmannen ( i ert fall fler) är två ord som kommer fram direkt! Att ni kan prata om det stärker i alla fall.

2013-01-17 @ 14:29:10
Postat av: William

Alla gruppvåldtäkter i Sverige är gjorda av invandrare och de riktar in sig på svenskor eftersom de är mindre värda i deras ögon.

http://sv.metapedia.org/wiki/Gruppv%C3%A5ldt%C3%A4kt

Mina tankar går till er och främst Paulina. Mina tankar går till Elin Krantz familj och alla andra familjer som fått sina liv förstörda av invandrare.

2013-01-17 @ 14:29:50
Postat av: Helena

Finner inga ord...
Jag är så fruktansvärt ledsen för din systers skull. Blir så förbannad på dessa IQ-befriade jävla parasiter som inte ens förtjänar att gå på jordens yta!
Att dö är för enkelt och snällt för dessa svin, de skall torteras LÅNGSAMT och LÄNGE för att sedan lämnas att dö en plågsam död... Hoppas verkligen att dessa äckliga kackerlackor åker fast med hjälp av Efterlyst/allmänheten/vittnesmål... Eller att idioterna skryter om händelsen för någon med ett samvete...
Jag hoppas och ber att din syster och övriga familjen ska orka fortsätta framåt.
Kram <3

2013-01-17 @ 14:30:55
Postat av: Sofia

Så otroligt starkt inlägg! Kan inte annat än att fälla några tårar för er och Paulina. Massor med styrkekramar! Det är så fruktansvärt hur detta ens kan hända, och när folk dessutom inte tror på det eller säger att man får skylla sig själv? Skojar dem eller? Männen borde för f*n kastreras! :@

Stay strong <3

2013-01-17 @ 14:39:15
Postat av: Patrikh_76

Det är så hemskt. Jag har ocksåläst tråden på flashback. Jag förstår dina känslor. Försök dock komma ihåg att de som säger dessa idiotsaker snabbt blir ifrågasatta och tillrätavisade av vettigare användare. Mycket av skepsisen kommer från att polisen inte släpper ett komplett signalement. Det ursäktar inenting alls, men det ger näring åt de som envisas med "Det har inte hänt"-argumentet. Jag önskar er all styrka. Det gör mig så ledsen att tänka på vad ni som är berörda av det inträffade går igenom. All lycka till er

2013-01-17 @ 14:40:06
Postat av: Jenny

Du fick mig berörd! När något jobbigt händer mig brukar jag försöka tro att det för något gott med sig. Vill tro att allt ont har något gott med sig. Men då har inget sånt här drabbat mig eller någon i min närhet...
De som tog sig friheten att förstöra din systers liv och så många runt omkring henne. De som gör så jag är rädd att åka tunnelbana själv efter klockan åtta på kvällen. De som gör så att jag inte vågar ta mig en löptur ute efer mörkrets infall. Hur mår ni? Känns det skönt? Mår ni bra? Mår ni bra av att orsaka så mycket rädsla och smärta i andras liv? Fy fan på er!!!

2013-01-17 @ 14:43:38
Postat av: Johan R

lider med er oändligt!


\Jr

2013-01-17 @ 14:56:35
Postat av: emelie

:( <3

2013-01-17 @ 15:14:06
Postat av: Annika

Stor varm tröstekram till dig och din syster. Från en bonusmamma till en tjej som också bor i Sunbyberg är 20 år och i bland går ensam hem från pendeltåget. Jag vet att det kanske inte går in eller känns som det spelar någon roll just nu. Men jag säger i alla fall: Det blir bättre, det kommer bli bättre. Då nyheten kom snuddade vi vid känslan av hur det skulle vara om det gällt vår familj. Stå på er och ta hand om varandra.

2013-01-17 @ 15:25:42
Postat av: Asfaltstjej

Jag kan inte göra annat än att skriva att jag förstår dig och även din syster. Jag har själv varit den som tagit den blå och den vita tabletten och allt vad det innebär. Vägen tillbaka är oändligt lång och ibland finns inte heller just det gammla vanliga livet att komma tillbaka till.

Det enda jag kan säga är att stödet från dig kommer att vara ovärdeligt och det värsta som finns på den krokiga vägen tillbaka är alla som tiger, som inte vågar tala och som inte vågar stötta.

Hon kommer nå sitt mål, hon kommer komma tillbaka, ni kommer få tillbaka era liv. det kommer inte vara på samma sätt, det kommer aldrig försvinna. Men det kommer tillbaka. Hon kommer kunna leva med det. Även om det är förjävligt att hon ska behöva.

Jag lider med er, förstår hur ni känner och önskar att jag kunde göra ngt för att förenkla. Stödet har ni, idioter som säger annat är bara en idiot på vägen.

Många kramar

2013-01-17 @ 15:28:29
Postat av: -

om jag någonsin fick tag på de fem horungarna så skulle jag binda fast deras kuk med ett rep i ena änden och i andra änden skulle jag binda fast det i bilen, sen skulle jag köra på en grusväg tills deras kukar lossnat, men jag skulle köra relativt sakta så att deras lidande blir långsamt.

men oroa er inte, dom kommer att få sitt straff.

önskar din syster, dig och din familj det bästa.

2013-01-17 @ 15:41:49
Postat av: J.

kram till er... blir så dj... förbannad. skär av dem de manligaste de har.

2013-01-17 @ 15:47:57
Postat av: Wilma

Jag läste också en del på flashback men nu ligger länken till din blogg även där vilket är toppen.
Många var vi som tittade på "efterlyst" i går och någon form av signalement borde man trots allt gått ut med.........
Vi borde göra som i Indien, gå man ur huset och demonstrera och kräva strängare straff, straffen Sverige har är löjligt låga, dessa idioter borde få bli kastralsångare på heltid.

Låt det bli ett upprop, tid och plats för en ordentlig demonstration!
Lagarna måste ändras, en kvinna ska kunna gå naken klockan 04 utan att vara rädd.

Tack för att du skrev.

MVH Wilma

2013-01-17 @ 15:52:07
Postat av: Rebeckah

Några tårar föll när jag läste rad för rad i din text. Känner & lider med er trots att en själv som aldrig varit med om de, inte kan begripa hur svårt de här är. Men all I can say, jag lider med er och du är otroligt stark som finns för din syster i de här traumat ♥

2013-01-17 @ 15:54:17
URL: http://www.sosrebeckah.blogg.se
Postat av: Hanna Lans

Jag är mamma till en pojke och jag lovar och svär att jag ska göra allt jag kan för att han ska fortsätta vara den empatiska pojke han är idag. Jag lovar också att aldrig stillatigande sitta tyst om jag ser/hör/får reda på att en pojke jag känner är på väg åt fel håll. Jag hoppas att många fler föräldrar lovar och svär att göra samma sak, så att vi kan uppfostra empatiska, modiga och starka killar som i sin tur gör vad de kan så att vi ska slippa fler våldtäkter.

Nolltolerans är det enda som gäller!

2013-01-17 @ 15:58:07
URL: http://www.hannalans.se/
Postat av: Bismillah

bra skrivet

2013-01-17 @ 15:58:16
URL: http://quraninswedish.blogspot.se
Postat av: Lena

Finner inga ord, det är fruktansvärt att det finns så onda människor som förstör livet för andra! Hoppas de jävlarna åker dit!
All styrka och medlidande till offret och hennes anhöriga.
Ta hand om varandra <3

2013-01-17 @ 16:00:12
Postat av: Thom G

Hej,

Jag skickar all min styrka och kraft till din syster och er anhöriga. Jag hoppas verkligen att de hittar och åtalar de personer som gjort det här mot din syster.

Jag vill likt en del andra också ta Flashback i försvar, även fast det finns många idioter. Polisen och media har inte direkt stärkt din systers version av händelsen, de har medvetet valt att inte gå ut med någon bättre beskrivning av gärningsmännen vilket har gjort att många tvivlat på vad som hänt. Det är YTTERST få människor, på Internet och i verkligheten som skulle påstå att din syster gjort något fel i det här. Det har hon givetvis inte gjort.

Vi är många som är trött på våldet mot kvinnor. Själv möter jag alltid min flickvän efter mörkrets inbrott.

2013-01-17 @ 16:12:09
Postat av: Linnea

Rös under hela inlägget. Sånt här ska inte få hända. Tänker på dig och din syster. Styrkekram.

2013-01-17 @ 16:22:39
URL: http://linneastockholm.blogg.se
Postat av: peppe

Jag känner inte dej eller din syster, men jag blev djupt berörd av det du skriver. Jag hoppas av hela mitt hjärta att din syster - men även ni som anhöriga - får allt stöd som ni behöver just nu. Det som hänt är vidrigt, ofattbart och ingen ska behöva drabbas av något sånt här. Jag saknar ord.

När det gäller diskussionen på Flashback: Även fast det kan vara svårt att tro så är de flesta bara intresserade av att gärningsmännen grips och att någon form av rättvisa skipas. Jag vet att din syster aldrig kan få 100% upprättelse oavsett om svinen buras in, men det är ändå det bästa som kan hända för att kunna gå vidare. Det finns precis som överallt annars idioter, och de är speciellt högljudda på Flashback i sin anonymitet. Många är frustrerade över att inga signalement har släppts och/eller att tidningarna slutar skriva om det som hänt. Då börjar några tvivla på att det faktiskt har hänt - och drar med sig vissa andra. Dock är vi många - de allra flesta - som aldrig tvivlat på att detta vidriga har hänt.

Det jag hoppas nu är att gärningsmännen snart grips, döms och straffas. Hårt. Och att din syster, och ni anhöriga, tillsammans kan få tillbaka era liv och trots allt känna lycka igen - hur omöjligt det än kan låta just nu.

Styrkekramar från en vanlig pappa till en tonårstjej

2013-01-17 @ 16:26:23
Postat av: Niina

Önskar er familj massor av styrka! Speciellt din syster

2013-01-17 @ 16:35:59
Postat av: Björn

Din syster och alla tjejer har rätt att bete sig hur som helst, var som helst och på vilka tider på dygnet som helst utan att utsättas för något sådant här. Skulden ligger alltid på förövaren. Jag hoppas och tror att de är självklart för de allra flesta. De som tycker annorlunda måste sakna något viktigt som människor. Och det är bra att människor anmäler så att vi kan stoppa de här empatilösa människorna. Paulina och familj ni har ett stort stöd och kärlek hos oss. Kram.

2013-01-17 @ 16:44:31
Postat av: Kristoffer

Tårar i ögonen efter att ha läst det här. Ni finns i mina tankar.

2013-01-17 @ 16:52:52
Postat av: Veronica Tottmar fd Wennberg Stenman

De hade verkligen inte rätt att göra så mot Paulina!!! Eller mot någon alls!!! En period i livet ingick vi i samma familj,jag känner era nära och kära.Skickar styrkekramar till er allihopa <3<3<3

2013-01-17 @ 17:08:24
Postat av: Anton

Jag saknar ord. Önskar styrka och kärlek till dig och din familj. Kramar!

2013-01-17 @ 17:09:05
Postat av: Mats

Jag har två tonårsdöttrar och skulle om detta hände dem få ett värre straff än förövarna...för att dessa vidriga varelser skulle jag dräpa!
Tvångssterilisering borde vara självklart samt arbetsläger resten av livet, där alla pengar skulle gå oavkortat till offret!

2013-01-17 @ 17:09:07
Postat av: Veronica Tottmar fd Wennberg Stenman

De hade verkligen inte rätt att göra så mot Paulina!!! Eller mot någon alls!!! En period i livet ingick vi i samma familj,jag känner era nära och kära.Skickar styrkekramar till er allihopa <3<3<3

2013-01-17 @ 17:10:01
Postat av: Emma

Många kramar till er. Jag vet precis vad ni går igenom då vi gjorde det samma. Min lillasyster blev våldtagen av två män när hon var ung. Det är ett tag sedan nu men det sitter fortfarande i.

Det är fan en sjuk värld vi lever i och jag blir så förbannad. Varje gång man hör att det händer någon annan så vet man precis vad som händer, det påverkar hela familjen.

2013-01-17 @ 17:10:02
Postat av: Anders

Tack för inlägget, som berör djupt. Vägen tillbaka blir mödosam, men ni kommer att klara det!

2013-01-17 @ 17:17:14
Postat av: Emelie Karlsson

wow! orden gick rakt in i hjärtat !
hoppas dom lider 100 gånger mer än er, när man väl nått botten finns bara vägen upp kvar right? :))
din syster är lyckligt lottad som har en sån fin syster som du !
kram!!!

2013-01-17 @ 17:17:14
Postat av: Anna

Så fint du skriver. Och så fint att din syster har dig! Jag känner er inte, och ska inte belasta er med min historia. Men ifall det kan ge er något hopp, så blev jag våldtagen för över 30 år sen. Och jag lever ett OK liv med en fin man ( som vet allt), två starka vackra döttrar och ett jobb som jag trivs med. Jag kan hantera ångesten och självföraktet och känslan att det nog var mitt eget fel (villet det såklart inte var) och det finns mycket i mitt liv som jag är glad över och njuter av. Så håll ut! Såren i själen kommer alltid att finnas kvar, din syster och ni som står henne nära kommer alltid att bära detta med er - men livet kommer att bli värt att leva igen!

2013-01-17 @ 17:22:09
Postat av: Calle

Kämpa!!

2013-01-17 @ 17:23:07
Postat av: Rikard

Man äcklas av att sådana as som gärningsasen för de kan inte kallas för män, får beträda våra gator. Fick jag bestämma så skulle de kastreras och därefter våldtas i röven av en stor ardenerhäst för att sedan skickas dit där de kom ifrån.
Stötta din syster, mina tankar är med er i denna svåra och jobbiga situation.

2013-01-17 @ 17:38:11
Postat av: Linda

Alla har rätt att gå hem när och var dom vill!
Lider med er.

2013-01-17 @ 17:42:29
Postat av: ninni

kan inte föreställa mig att vara i er situation nu... hoppas att de där männen får det straff de förtjänar!
önskar din familj det bästa <3

2013-01-17 @ 17:44:06
URL: http://ninnii.blogg.se
Postat av: m

Jag har också läst en del på flashback, men gav upp ganska fort. Varför skulle någon hitta på något så hemskt? Att anklaga någon för att ljuga om detta måste vara nästan lika ondskefullt som händelsen i sig. All styrka till din syster och er familj!

2013-01-17 @ 17:48:44
URL: http://iia.webblogg.se/
Postat av: Mirna

<3 Tänker på er.

2013-01-17 @ 18:06:11
Postat av: Kristina

Först vill jag säga att jag vill ge dig en bamsekram med kärlek och kraft så du orkar bära din syster hela vägen. Men sedan tycker jag dina rader är väldigt tankvärda, det är inte ett jämlikt samhälle, vår världssyn är helt snedvriden om vi tycker att man "får skylla sig själv"!! Det är ett sådant utbrett problem att vi sympatiserar med förövarna mer än med offren. Jag mår illa av tanken!

KRAM

2013-01-17 @ 18:07:56
Postat av: Mirna

<3 Tänker på er.

2013-01-17 @ 18:09:42
Postat av: Emma

styrkekramar till er!

2013-01-17 @ 18:16:01
URL: http://emzooh.blogg.se
Postat av: Andreas

Världens avskum som kommer hit och gör vad de vill, Hur mycket skit ska vi ta innan de är för mycket...

2013-01-17 @ 18:17:17
Postat av: Helena

Alla tankar till din syster, dig och din familj.

2013-01-17 @ 18:34:11
Postat av: Elin

Jag kan inte ens försöka föreställa mig hur det känns. För dig. För din syster.
Men jag hoppas att Ni känner att vi som tror på er, som tänker så mycket på er, som blir FÖRBANNADE på förövarna, som blir frustrerade över hur sånt här kan få hända, som vet att din syster inte haft någon bidragande del i det hemska som hänt henne, jag hoppas att Ni känner att vi är så många fler än de som går tysta och de som pratar alltför högt om saker de inte vet ett skit om. Det finns kanske inte mycket vi kan göra för att lindra er smärta, men vet att vi finns här. Många kramar <3

2013-01-17 @ 18:50:01
Postat av: Julia

Jag ber för er och tänker på er.

2013-01-17 @ 18:59:53
Postat av: Anonym

Hoppas din syster och hela er familj läker i sår och framför allt själ. Och att gärnings männen får ett strängt straff.

2013-01-17 @ 19:07:34
Postat av: ....

Hej.. eller, hur man nu ska börja.
Du, ni kommer antagligen inte att se detta ändå pga så många andra som skriver.
Men jag vill att ni ska veta, alla ni. Att i de mörkaste av tider, se ljuset. Strunta i vad folk på Flashback/osv säger. Se på inläggen här, hur många människor det finns som sörjer och bryr sig. Jag, bland många andra, önskar att denna värld ska bli en god plats igen. Vart fan försvann all godhet? Människor idag är som stenar: kalla, hårda, känslolösa. Ingen bryr sig om någon. Händer det något hemskt - då skrattar dom. Gör skämt. "Fan hon hittar på". Åt helvete med alla.
Hälsa din syster allt det bästa. Och hela er familj.

Vacker text, förresten.

2013-01-17 @ 19:13:34
Postat av: Anonym

Hej.. eller, hur man nu ska börja.
Du, ni kommer antagligen inte att se detta ändå pga så många andra som skriver.
Men jag vill att ni ska veta, alla ni. Att i de mörkaste av tider, se ljuset. Strunta i vad folk på Flashback/osv säger. Se på inläggen här, hur många människor det finns som sörjer och bryr sig. Jag, bland många andra, önskar att denna värld ska bli en god plats igen. Vart fan försvann all godhet? Människor idag är som stenar: kalla, hårda, känslolösa. Ingen bryr sig om någon. Händer det något hemskt - då skrattar dom. Gör skämt. "Fan hon hittar på". Åt helvete med alla.
Hälsa din syster allt det bästa. Och hela er familj.

Vacker text, förresten.

2013-01-17 @ 19:14:21
Postat av: Joakim

Jag finner inga ord för det jag läst, mera än att det så hemskt så jag vet inte vad mer jag ska säga än just hemskt. Vidrigt, avskyvärt, fruktansvärt, alla ord beskriver samma känsla och det är den ena känslan jag känner över händelser som denna.

Den andra är Hat.
Hat mot de som begår sådana handlingar mot en annan människa, hat emot dem som ser på utan att reagera, hat mot dem som låter sådant fortgå, hat mot rättvisan som inte räcker till för att ge förövarna det straff de förtjänar.

Hat skänker sällan tröst och det lindrar ingen smärta, det gör den bara värre men det är den oundvikliga konsekvensen efter att ha drabbats av sådan orättvisa.

Min förhoppning för alla som råkat ut för orättvisa är att känslan av hat, fötvivlan och vanmakt snart skall bytas mot känslor av seger, hopp och trygghet.
För upprättelse, för hoppet om trygghet åt alla.

Slutligen vill jag önska det allra bästa för din syster och er alla som drabbats av detta, många styrkekramar till er!
Till förövarna och de som håller dem om ryggen vill jag önska allt tänkbart lidande, ni är vidriga och er tid skall förhoppningsvis komma snart!

2013-01-17 @ 19:16:30
Postat av: Mia

Hittar inte ord....sorg, ilska, frustration om vartannat. Hur i helvete kan detta få hända gång på gång på gång. Förövarna skrattar bakom ryggen på offren och polisen för risken att åka fast idag för grova våldsbrott är så liten. Hur sjuka är människor som kan göra något så fruktansvärt mot någon annan? En efter en utan att någon av de har en spärr. Hoppas att förövarna åker fast och får det straff som de förtjänar och mest av allt, hoppas din syster och ni anhöriga har kraft att ta er ur detta och komma tillbaka till livet även om något har tagits ifrån henne för alltid.

2013-01-17 @ 19:40:55
Postat av: Christer

Kramar från en kille som tills alldeles nyss bodde två kvarter ifrån. Trodde aldrig det kunde hända något sådant där...
Bry er inte om Flashback. Kvinnohatarna/rasisterna som härjar där kommer aldrig att vinna.
Önskar er allt det bästa.

2013-01-17 @ 19:46:11
Postat av: Blackie

Helt sjukt att någon kan påstå att hon skulle ljuga.

Jag bor själv ett stenkast ifrån där det hände och blev riktigt arg när jag hörde vad som hänt, så arg att jag till och med fick lov att blogga om det http://blackiethecyclist.blogspot.se/2013/01/valdtaktsman-brinn-i-helvetet.html

Jag finner inga ord för hur mycket jag känner för dig, din syster och din familj. Detta är så hemskt.
Jag hoppas verkligen att polisen får fast svinen, men jag vet att oavsett så kommer förmodligen din syster vara "förstörd" för livet.

Jag önskar er det bästa och håller mina tummar för att de åker dit.

Ta hand om varandra!

2013-01-17 @ 19:50:46
URL: http://blackiethecyclist.blogspot.com
Postat av: Helena

Idioter, fullständiga idioter är alla som säger att det är offrets fel, det är INTE offrets fel. Skickar en stor kram till er och förhoppningsvis lite styrka.

Kram

2013-01-17 @ 19:53:54
Postat av: Malin

Det är svårt att finna ord, men jag vill ändå skriva något. Vad du är stark som berättar om det här! Tankarna snurrar i huvudet. Det som bara inte får hända har hänt... och jag kan inte ens föreställa mig hur din syster mår nu. Men jag hoppas och tror att man kan gå vidare efter de mest tragiska och vidriga händelser, som det här är. För kärleken är alltid starkare än det onda och din syster verkar ha enorm kärlek kring sig.

Om det finns någonting man kan göra för att hjälpa eller stötta din syster eller din familj så skulle jag mer än gärna göra det. Jag vet inte vad det skulle vara. Men vad som helst. Jag hoppas ni får all professionell hjälp som finns att tillgå!!

Jag hoppas för allt i världen att man får tag på de sjuka människor som gjort de här för de ska inte vara ute i samhället.

Mest av allt önskar jag din syster och alla ni i hennes omgivning det bästa!!

2013-01-17 @ 20:13:30
Postat av: Helena

Mina allra varmaste tankar till er.

2013-01-17 @ 20:19:05
Postat av: Charlotta

"Jag har inte förrän nu förstått hur ont det kan göra att bara andas." En väldigt träffande beskrivning för hur det känns att vara anhörig till en mamma, syster, dotter, vän som utsatts för denna fruktansvärda brutalitet. Känslostormen blandad med total orkeslöshet och ett lidande utomstående med svårighet kan förstå.. Ingen ska behöva förstå. Gör precis det ni själva känner att ni behöver göra för att resa er upp och vara starka igen. Även om det kan kännas avlägset nu kommer ni hitta dit. Jag gjorde det.

2013-01-17 @ 20:31:56
Postat av: mia

Hej!
Jag känner verkligen med er. När jag va 20 var jag var en glad tjej som tog en runda i motionspåret. Där mötte jag mannen som förändrade mitt liv som skändade min kropp och sargade min själ.
Det gör mig så ont att läsa det du skriver om din syster, om tystnaden och om spekulationer om lögn. Krama din syster, finns där för henne, låt henne prata när hon vill och visa henne all din kärlek.
Till din syster vill jag skicka all min kärlek och styrka, hon behöver det nu. Massor av kramar likaså. Jag tänker på er! /m

2013-01-17 @ 20:35:40
Postat av: mia

Hej!
Jag känner verkligen med er. När jag va 20 var jag var en glad tjej som tog en runda i motionspåret. Där mötte jag mannen som förändrade mitt liv som skändade min kropp och sargade min själ.
Det gör mig så ont att läsa det du skriver om din syster, om tystnaden och om spekulationer om lögn. Krama din syster, finns där för henne, låt henne prata när hon vill och visa henne all din kärlek.
Till din syster vill jag skicka all min kärlek och styrka, hon behöver det nu. Massor av kramar likaså. Jag tänker på er! /m

2013-01-17 @ 20:37:55
Postat av: Maja

Lider med er och tänker på er! <3

2013-01-17 @ 20:58:20
Postat av: Anonym

det är fruktansvärt och jag tycker verkligen inte att det spelar någon roll vilken tid hon gick iväg på, vad hon hade på sig, inget spelar någon roll! Styrkekramar till både dig, din familj men mest till din syster, jag tänker på er och jag hoppas rättvisa skipas snart

2013-01-17 @ 21:01:30
Postat av: Julia

Det finns inga ord att beskriva vad ni går igenom... Sköt om er, ert öde berör oss alla.

2013-01-17 @ 21:03:22
Postat av: Jimmy

Jag börjar gråta av din fina text. Så modigt och starkt av dig att skriva det här. Du är enormt duktig på att skriva, fortsätt med det.
Det är vidrigt att höra att din syster blivit ifrågasatt.
Det känns skönt att läsa att hon har en sån fin syster som dig. Jag hoppas du också får det stöd du är värd och all den hjälp du behöver.
Kämpa.
Jag hoppas och håller tummarna att de åker fast. Det kommer inte göra något ogjort men förhoppningsvis kan det lindra något i det långa loppet ifall rättvisa skippas. Världen är så hemsk&vidrig ibland att det inte går att förstå. Men den kan också vara så fin&underbar. Hoppas att den delen av vår värld kan hjälpa er att läka såren. All lycka - det är ni värd.

2013-01-17 @ 21:08:26
Postat av: M

Vad stark du är som orkar skriva det där.
Hon är lyckligt lottad som har en syster som dig.
Lyssna absolut inte på vad folk säger, det finns otroligt hemska och vidriga människor där ute utan empati eller sympati.
Jag vet av egen erfarenhet att Flashback är ett riktigt hemskt ställe med nyfikna människor som tycker om att prata väldigt mycket skit om allt dom kan.
Ta hand om din syster, med er hjälp kommer hon komma långt.
Jag hoppas att hon kommer må bättre med tiden.
HON HAR INTE GJORT NÅGOT FEL!
Dom som ifrågasätter vad hon gjorde ute den tiden vet jag inte vilket årtal dom lever på, kanske 1913.
Dessutom skulle hon kunnat ha ett jobb där hon jobbar natt, vad vet dom...men dom kanske inte tycker hon ska jobba heller?
Som sagt...ta hand om varandra.
Tillsammans är vi starka!

2013-01-17 @ 21:08:59
Postat av: lotta jeanette ludvigsson

Å jag bara gråter, otroligt att du orkar skriva om det. stor eloge till dig. vilken fantastisk syster du är. Krama om henne

2013-01-17 @ 21:10:04
Postat av: Emma-Lee

Alldeles fruktansvärt. Jag tror inte att folk förstår att det faktum att man blir misstrodd kan vara minst lika hemskt som själva våldtäkten. Hoppas av hela mitt hjärta att rättssystemet ska fungera för er! Såhär många år efter jag själv var med om en rättegång där gärningsmannen blev friad på grund av rent vansinniga grunder är det den friande domen som svider mer än själva brottet.
Kram till er!

2013-01-17 @ 21:23:23
URL: http://emma-lees.blogspot.com
Postat av: Ann-Kristin Kerttu

Så rörande du skrivit Fanny. Tänker på er. Stora, starka styrkekramar till hela er familj. Det är så fruktansvärt att sånt här får hända.

2013-01-17 @ 21:32:20
Postat av: Daniel

Detta hade inte inträffat om det inte vore för Sveriges totalt misslyckade massinvandring och tron på att "de är som oss"! Ännu ett offer för politikernas sjuka lek med människors säkerhet. Många styrkekramar!

2013-01-17 @ 21:35:40
Postat av: Johanna

Jag vet inte ens hur jag ska börja inledningen till denna kommentar. Jag blir så fruktansvärt arg, ledsen och hatisk mot människor när jag läser sånt här. Jag kan inte för mitt liv förstå hur någon/några kan göra något sånt fruktansvärt mot en annan människa. Det kan låta hårt men jag tycker faktisk inte dom som gjorde detta mot din syster är värd att leva längre. Ingen människa som utför en sån handling är det. Dessa vidriga människor har förstört så otroligt mycket och kommer påverka en annan människas liv så otroligt mycket under hela livets gång. Hur kan man straffa dessa människor nog? Hur får man dessa människor att få känna på samma smärta, hat och vidriga känsla jag försöker tänka mig in i att man har efter att varit med om något sånt här? Stor kram till dig och din syster och även till alla andra som varit med om något liknande.

2013-01-17 @ 21:37:19
Postat av: anna

Jag saknar ord. Önskar att det aldrig hade hänt och att ni kan hitta kraft i varandra.

2013-01-17 @ 21:45:10
Postat av: Anonym

Vill bara säga - jobbar i sundbyberg och har pratat med flertalet arb.kamrater om detta - INGEN ifrågasatte hennes trovärdighet och alla hoppas att de får fatt i förövarna... Det finns en tid efter. Det finns ett liv efter. Håll ut och ta er igenom tillsammans! <3

2013-01-17 @ 21:54:03
Postat av: Hasse

Hej.
Först vill jag säga att jag lider med din syster och vad hon har råkat ut för. Det måste vara ett fruktansvärt trauma för en kvinna, oavsett vilken ålder hon är i. Sådana här gruppvåldtäkter har skett alltför ofta i Sverige på senare tid. Jag är en etnisk svensk pensionär och ej religiöst troende. Jag är ateist och humanist. Enligt mig har hela vårt svenska samhälle rasat samman de senaste åren. Många har blivit rädda, vågar inte titta på andra eller svara om man tilltalar dom. För oss lite äldre är det väldigt tråkigt att se hur Sverige har utvecklats till ett samhälle där folk är ensamma och saknar empati för sina medmänniskor. Jag är väldigt nyfiken på om det verkligen har gått så illa med de svenska killarnas moral, att de sysslar med gruppvåldtäkter. Min misstanke är att det i alla sådana här fall rör sig om invandrade muslimska grabbar. De är ju uppfostrade i en kultur där kvinnorna inte har något att bestämma och som man kan behandla som man vill. Tyvärr har det blivit tabu att tala sanning i Sverige, så allt sådant brukar talas tyst om. Jag tycker det är skamligt om folk får en felaktig uppfattning om våra svenska killar. Därför anser jag att man skall tala klarspråk. Jag är inte rasist, men däremot är jag starkt emot islam och är över huvud taget motståndare till de flesta religioner. Religiösa ledare har orsakat mycket elände i världen genom sina dogmer och styrning av sina undersåtar.

2013-01-17 @ 21:56:47
Postat av: Anonym

Hej.
Först vill jag säga att jag lider med din syster och vad hon har råkat ut för. Det måste vara ett fruktansvärt trauma för en kvinna, oavsett vilken ålder hon är i. Sådana här gruppvåldtäkter har skett alltför ofta i Sverige på senare tid. Jag är en etnisk svensk pensionär och ej religiöst troende. Jag är ateist och humanist. Enligt mig har hela vårt svenska samhälle rasat samman de senaste åren. Många har blivit rädda, vågar inte titta på andra eller svara om man tilltalar dom. För oss lite äldre är det väldigt tråkigt att se hur Sverige har utvecklats till ett samhälle där folk är ensamma och saknar empati för sina medmänniskor. Jag är väldigt nyfiken på om det verkligen har gått så illa med de svenska killarnas moral, att de sysslar med gruppvåldtäkter. Min misstanke är att det i alla sådana här fall rör sig om invandrade muslimska grabbar. De är ju uppfostrade i en kultur där kvinnorna inte har något att bestämma och som man kan behandla som man vill. Tyvärr har det blivit tabu att tala sanning i Sverige, så allt sådant brukar talas tyst om. Jag tycker det är skamligt om folk får en felaktig uppfattning om våra svenska killar. Därför anser jag att man skall tala klarspråk. Jag är inte rasist, men däremot är jag starkt emot islam och är över huvud taget motståndare till de flesta religioner. Religiösa ledare har orsakat mycket elände i världen genom sina dogmer och styrning av sina undersåtar.

2013-01-17 @ 21:59:39
Postat av: Stina

Hej. Jag har så svårt att ta in det här. Jag stoppar det mycket hellre i kategorin "saker som inte händer". Jag tänker på er, vet att ord bara är ord, men vill ändå skicka alla mina varmaste tankar. Och en riktigt stor kram.

2013-01-17 @ 23:46:51
Postat av: Alexandra

Tusen styrkekramar till din syster och hela eran familj!

2013-01-18 @ 00:13:47
Postat av: anonym

Såg vad idioter har skrivit på flashback om påhitt osv. Finner inga ord..det är så hemskt, hoppas verkligen att de får tag på asen och utvisar dessa från landet, som gjorde detta mot din syster! Styrkekramar

2013-01-18 @ 00:21:28
Postat av: ärlig

Väldigt tråkigt för din syster och elakt av flashback att folk skriver vad de tycker.

Rösta på MP i valet 2014, de kommer säkert att rädda någon annan från att drabbas av samma öde.

2013-01-18 @ 00:38:19
Postat av: Ida

Det finns egentligen inga ord. Men du finner dem. Ta hand om varandra. Och till de som inte tror, de är för rädda och för ignoranta för att se den sanning som är. Skit i dem. Och rättsystemet kan dra åt helvete om ni inte får den hjälp ni behöver. Eller den rättvisa som Paulina förtjänar. Ta hand om varandra nu, när ni behöver det som bäst. Jag tänker på er.

2013-01-18 @ 00:58:25
URL: http://thesagvag.blogg.se
Postat av: Sumpan tjej

Känner inte heller er men bott i Sumpan länge. har en nära vän som blev våltagen i närheten för många år sedan.. kan inte fatta att folk skriver sa hemsk som de pa forumet! Grymt bra du skrivit!! Kämpa!

Önskar polisen kunde spåra de på forumet a straffa dem för förtal och kränkning!! Tycker de e dags att de tar ställning och visar att de inte e ok och lägga mer ved på elden, att de främjar att de händer igen och att de skapar en bild som inte är sann!! Blir så förbannad!!

Tycker du borde skriva en bok om vägen tillbaka, tycker du har många kloka ord och att du skriver så bra.

Kämpa vidare!!! Life is today don't let it slip away..

2013-01-18 @ 02:25:36
Postat av: Marie

Känner er inte, men blir väldigt berörd. Starkt skrivet. Starkt att du mitt i det trauma du, din syster och er familj går igenom orkar ge en motbild till vidrigheter som sprids på sociala medier. Vi som inte accepterar att sådant här kan hända måste höja våra röster över de som hånar och lägger skulden på offret, över de som ser det som någon bisarr underhållning tagen ur en bok eller film. Vi kan. För vi är många fler. Det du skrivit är ett steg. Och glöm inte att vi som fördömer förövarna och lider med er är många, många fler än de som hånar och förtalar. Vi finns över hela Sverige. Killarna som gjorde det kommer inte få det lätt när (det måste de) åker fast. Och det förtjänar de inte heller, tvärtom.

2013-01-18 @ 03:00:25
Postat av: Lea

Tack för att du berättar din systers historia. Så viktigt att vi kommer ihåg att aldrig skuldbelägga den utsatta. Våldtäkt är nog det värsta som kan drabba någon. Vi måste alla bidra till att samhället ändrar sin syn på detta vidriga brott. Och handen på hjärtat... Hur många känner en våldtäktsman? Men många känner någon som drabbats.
Våga prata om det här! Det är någons pappa, make, son eller bror som begått detta fruktansvärda brott.

Jag önskar din syster varmt lycka till och vill ge henne rådet att ta emot den hjälp som finns, för samhället har fina resurser. Kvinnojourer, Brottsofferjourer och sjukvården kan detta.

Kramar Lea

2013-01-18 @ 07:32:16
Postat av: Martina

Du skriver så vackert, om än sorgligt. Det är så långt borta från ens egna vardag, för oss som inte varit med. Hoppas man finner gärningsmännen, även om det inte ger ett avslut ger det ändå upprättelse. Ta hand om er!

2013-01-18 @ 08:14:15
URL: http://annamartinas.blogg.se
Postat av: Rebecca Axelsson

<3

2013-01-18 @ 08:24:53
URL: http://bec.blogg.se/
Postat av: ebba

Usch jag mår illa, Hoppas din syster finner styrkan och hela familjen för all del. Jag kan inte äns tänka tanken om det hade hänt min syster. Beklagar så mycket och jag önskar hela din familj lycka till och massa styrke kramar från mig.

2013-01-18 @ 08:33:15
URL: http://lovelash.blo.gg
Postat av: Göran

De svin som gjort denna avskyvärda handling kommer till slut få sitt straff. På det ena eller andra sättet.

2013-01-18 @ 08:35:00
URL: http://www.mondoblog.se/psychocel
Postat av: Anonym

Vill bara säga att Flashback en kloak där en stor andel har problem. Synd att din syster råkade ut för sorgliga typer där just nu. Sen vill jag tala om att jag känner folk som har blivit utsatta och det har trots det gått bra för dem, de är framgångsrika och lever bra liv nu. Den oerhört kränkande upplevelsen har naturligtvis satt spår i dem och de har fått jobba med det. Men de har tagit sig runt det. Mycket här i livet tror jag handlar om att kämpa och ta sig vidare från jobbiga saker som händer. Det kan din syster! Jag sänder många styrkekramar till henne och tänker på henne och hennes familj i den här svåra stunden. Hoppas politikerna vaknar också. /E

2013-01-18 @ 08:47:40
Postat av: Gunilla

Mina varmaste och innerligaste önskningar, till din fina syster och till dig och er familj, att ni ska hitta kraften, styrkan och modet att återerövra den livsglädje och tillit som är er rätt att känna - inte deras rätt att ta ifrån er. Jag hoppas att alla inlägg här ovan ska verka som en motkraft mot näthatet, insluta er i värme och hjälpa er en bit på vägen tillbaka.

2013-01-18 @ 09:00:03
Postat av: Jessi

Vill skicka er styrka.
Det är bara otroligt små människor som påstår sådant du dessvärre fick läsa! Vidriga är dom!
Man ska kunna vara ute dygnet runt året om om man så vill.
Detta är så ofattbart hemskt.
Tänker på er

2013-01-18 @ 09:11:39
Postat av: Åsa

Jag förstår exakt hur du känner, tyvärr. Du kommer att vara så viktig för henne nu men glöm inte att ta hand om dig själv. Slå på något, ställ dig och skrik, sen lyfter du på huvudet och sätter på dig kämparmasken. Vi är många många många människor som finns här för er. Alltid!

2013-01-18 @ 09:14:37
Postat av: Ann Larsson

Lider verkligen med din syster & er i familjen.
När jag läste detta så kände jag, fy fan inte igen.

Och precis som du skriver, man skall kunna gå själv oavsett tid, man skall kunna klä sig hur man vill, man skall kunna vara onykter, full allt oavsett tid.

Svinen är de killar som är så dj.... fega och hoppar på en ensam tjej... i grupp. Där har vi svinen.

Jag hoppas verkligen att de åker fast snabbast möjligt, de är så korkade så de har säkert snackat runt så jag hoppas att någon avslöjar dessa svin.

Skickar en STOR kram till er och hoppas verkligen att ni får bra hjälp. <3

2013-01-18 @ 09:20:26
Postat av: Sofie

Tack för att du vågar ta upp detta. Det finns inget jobbigare än att inte bli trodd på när man varit med om ett brott. Tyvärr så finns det allt för många som lägger sig i och tror sig veta vad som hänt, eller försöker försvara förövarna. Hoppas att de kan öppna ögonen och börja se.

2013-01-18 @ 09:39:22
Postat av: Soufia Guizani

Det som här din syster är HEMSKT och OMÄNSKLIGT jag grät när jag läste det i tidningen din syster är bara ett barn 20 år har precis börjat leva sitt liv och dessa FEGA ÄCKLIGA OMÄNSKLIGA IDIOTER har förstört hennes liv! Hade dom läst vad dom äckliga gjorde i Indien och blev inspirerade!!!!?????? MAN GÖR INTE SÅ HÄR SPELAR INGEN ROLL NÄR HON KOM HEM !!!! SPELAR INGEN ROLL!!!! Blir så ARG och LEDSEN har själv gått den vägen flera gånger åkte förbi där dan efter och kände att det kröp över hela kroppen!!!!!! HOPPAS DOM HITTAS OCH HOPPAS ATT DOM STRAFFAS SÅ HÅRT!!!! Din syster och er familj har en tuff tid framför er det blir rättegång hon måste återuppleva allt igen gäller att vara stark och att alla är där för henne nu ! Många tankar till din syster och er familj! Kram S

2013-01-18 @ 09:46:47
Postat av: Valpen

Underbart skrivet!
Beklagar detta med din syster!

/ Valpen


Du är nu länkad högst upp på sidan:
http://puppyeyes.blogg.se

2013-01-18 @ 09:53:37
URL: http://puppyeyes.blogg.se
Postat av: alina

Blir berörd i hela kroppen av dina ord! Så hemsk att något sådant ska hända. Men var stark, stå upp för dem ni är och låt ingen trycka ner er!

2013-01-18 @ 10:15:42
URL: http://alinasbloppis.blogg.se
Postat av: Vivi

Så fruktansvärt. Jag lider med er och framför allt med din syster även om jag inte kan känna det hon känner. Var rädda om varandra, ni är inte ensamma.
Vivi

2013-01-18 @ 10:25:37
URL: http://www.medialarummet.se
Postat av: Kirsi

Männen var ju vilda djur i någonslags grupp psykos, som inte går att förstå, som inte gör deras beteende rätt utan vidrig. Sjuka idioter. Din syster har inte gjort något fel. Dom sjuka jäklarna som påstår sådan på flashback måste sakna totalt empati. Ryser i hela kroppen och mår illa när jag läser och tänker på det. Krafter och ork till er. Kram

2013-01-18 @ 10:29:17
URL: http://finskatantenfunderar.wordpress.com/
Postat av: IngMarie

Smock - rakt in i magen. Tack för du påminde. Forstsätt med det. Vi måste få till en stad som är säker. Tar med mig det här in i kommunalpolitiken för Sundbyberg.

2013-01-18 @ 10:35:11
Postat av: Ida Nilsson

Så himla stark! Jag och många andra här kan inte ens tänka tanken hur det här känns för din syster. Jag hoppas med hela mitt hjärta att hon blir okej igen. Jag vet att det psykiska tar lång tid att reparera (been there done that), men det är absolut värt att göra allt vad man kan! Idioter som dem ska dö en plågsam död.

2013-01-18 @ 10:35:44
URL: http://idacnilssons.blogg.se/
Postat av: Linda

Skickar en massa önskan om styrka och kärlek till er...
Det är en ond värld vi lever i, älska varandra dubbelt så mycket och var rädda om varandra.

2013-01-18 @ 11:20:09
Postat av: Tomas

Oj vilka känslor denna text väckte. Blev arg, ledsen, förbannad igen och åter djupt sorgen men sen ändå lite glad för att hon har dig vid sin sida! Känner inte er och kan för mitt liv inte föreställa mig hur jag skulle reagera vid samma situation. Men nått jag begriper är att ni behöver allt stöd ni kan få för att klara denna svåra tid. Vad det nu är värt så är det många som känner sorg med er, killar som tjejer!
Ang Flashback å förövarna så.... Ja hur är folk funtade egentligen? Krävs hårdare tag i samhället mot det faktum att respekten för andra människor bara minskar. Sjukt!

2013-01-18 @ 11:23:37
Postat av: erika

ush rysningar!

2013-01-18 @ 11:30:52
URL: http://www.erikajoyisabella.blogg.se
Postat av: l7f

Så starkt och empatiskt du förmår förmedla den smärta, ångest och lidande som våldtäkten har inneburit - främst för din syster men även för resten av familjen. Som du skriver så finns det ingenting som din syster hade kunna göra för att förhindra det våld som hon utsattes för. 

Ett dilemma med Flashback är att det uppmuntrar till diskussioner om ansvarsbefriande i dess allra sämsta form. Majoriteten av dessa inlägg verkar dessutom vara författade av individer med mer eller mindre allvarliga empatistörningar, psykopatiska drag, drivna av en egen ångestproblematik. Våldtäkt är inget som någon förtjänar - någonsin. Att fysiskt och/psykiskt våldföra sig på en annan människa, eller på annat sätt kränka en annan person är i de allra, allra flestas ögon också fullständigt oacceptabelt.

Det är många som tänker på er, din syster och er familj. Med tiden bleknar erfarenheten, känslorna. En knapp tröst men sann

2013-01-18 @ 11:42:27
Postat av: bobbo

Finns det någonting jag kan göra, något ni behöver eller vad som hör bara av er!

2013-01-18 @ 11:49:20
URL: http://www.djungeltrumman.se/pungask
Postat av: solange

Flera tusen styrkekramar till dig, din syster och er familj! <3 Jag vet nästan inte vad jag ska säga pga att jag inte vill att det ska låta fel eller något liknande. Men jag ber och tänker för er!

2013-01-18 @ 11:53:50
URL: http://solangesaavedra.se
Postat av: Josephine

Detta gick rakt in i hjärtat.
Jag känner ingen av er men jag lider med er och hoppas att ni kan finna styrkan att på något vis ta er genom detta fruktansvärda.
Kärlek och styrka till hela er familj!

2013-01-18 @ 12:02:55
Postat av: NC

Allt blev bara tyst i mitt huvud..

Vet inte om jag ska rasa eller gråta, vill ta sönder något samtidigt som jag vet att det inte hjälper.

Ber för att ni ska få styrka att kunna vara där för varandra.

Lycka till!

2013-01-18 @ 12:38:31
Postat av: emma

Verkligen ett kraftfullt inlägg! Avskyvärt att folk kan anklaga offret för vårdlöshet.. Verkligen avskyvärt! Extremister lockas fram av anonymiteten på internet, precis som personen över mig skriver, och jag tror att det är mycket få personer, i verkligheten, som inte känner empati för dig, din syster och eran familj
Tvekar inte på att ni kommer att ta väl hand om varandra, och det gör mig glad!

2013-01-18 @ 12:56:23
Postat av: jeanette ekstedt

kärlek till dej, du är ett ljus för din syster. Må hon finna ett sätt att leva med detta avskyvärda brott hon utsatts för...<3
ikväll tänder jag och min familj ljus för Er och Er familj.
//J.

2013-01-18 @ 13:08:49
Postat av: Emelie

Människor är så jävla efterblivna. Jag kommer låta hemskt men hoppas männen seriöst dör och brinner i helvetet. Försök att vara starka! Som du ser här i kommentarsfältet så finns det många på er sida! KÄMPA <3

2013-01-18 @ 13:18:56
URL: http://www.cemelie.blogg.se
Postat av: O

Vilka jävla vider. Jag hoppas innerligt att dom jävlarna möter en brutal död. Ord går inte att beskriva detta.

Du har rätt i att man ska kunna gå ut kl 4.0 Men om det är sånt här som kan inträffa (vilket det uppenbarligen gör då och då) så bör man nog undvika det. Det finns störda individer som dessa. Jag tror Sverige hade varit så mycket tryggare utan denna massinvandring, ledsen, men det tror jag faktiskt.

2013-01-18 @ 13:23:54
Postat av: ebba

usch fyfan så hemskt

2013-01-18 @ 13:26:18
URL: http://ebbalinneaa.blogg.se
Postat av: Inga

Håller med om att detta är hemskt , men ändå vore det väl bättre om hon tog tabletterna för att motverka att hon får någon smitta än att hon tar dem för att motverka att hon inte får det .

2013-01-18 @ 13:44:25
Postat av: Camilla

Hej Fanny,

Jag kan inte sluta tänka på vad som hände din kära syster i söndags morse och jag kände att jag var tvungen att skriva till dig.

Som samtliga föregående "skrivare" så blev jag också oerhört berörd av det du skrivit och mina tankar går verkligen ut till hela din familj och framförallt din älskade syster.

Jag kan inte föreställa mig den situation som ni befinner er i för tillfället och jag önskar innerligt att ni har det stöd runt omkring er som behövs i en situation som denna, såväl av nära och kära men även av professionella.

Jag har själv varit i en liknande sits som din syster men jag var lyckligt lottad att bara ha en gärningsman och en av mina psykologer sa en vis sak till mig för några år sen gällande folks behov av att lägga skulden på offret, som jag gärna vill dela med mig till dig. Hon sa att folk gör det av rädsla och kan de gömma sig bakom falska illusioner av att det finns något som man kan göra för att förhindra en så fruktansvärd händelse, så som klä sig på ett visst sätt, så gömmer man sig gärna bakom den idén för att kunna ge sig själv en falsk trygghet. Jag vet, precis som du, att det finns inget som spelar roll i den situationen. Klockslag eller kläder är inte vad som gör att denna fruktansvärda händelse uppstår utan det är männen som utför handlingen som bär all skuld i frågan.

Jag kan verkligen känna för det du skriver om att livet har stannat upp för er, något som jag upplevt själv i många år och för mig kändes det orättvist att det inte stannade upp för alla så att jag bara kunde få lista ut mina tankar och känslor för en stund.

Att din älskade syster inte reagerar, har du säkerligen fått förklarat för dig, är helt normalt i en situation som denna. Det tar ett tag för chocken att lägga sig och det är vanligt att det tar lång tid innan "det slår än" vad som hänt. För mig tog det hela 4 månader innan jag en dag bara bröt ihop. En annan vanlig reaktion är att dissociera vilket är mer eller mindre när kroppen bara sätts på "autopilot" och man gör vad som skall göras utan att vara närvarande.

Jag vet att det inte finns några ord som kan dämpa er sorg och smärta för tillfället men jag ville bara skriva för att meddela att ni finns i mina tankar, och jag är säker på mångas tankar, i denna stund.

Själv har jag upplevt att det var mycket svårt att prata med nära och kära om min händelse så jag vill även räcka ut en hand och meddela dig om att din syster, om hon någon gång skulle vilja vända sig till någon utanför familj, vänner eller professionella, gärna får höra av sig till mig. Denna hand räcker jag även till dig och din familj om ni känner att ni saknar någon i er närhet som har gått igenom något liknande och önskar prata med någon. Det är en svår situation för tillfället och jag vet att min familj bara ville väl men att de ord som de sa till mig för att värma och ge mig styrka var som slag i huvudet för mig ibland i den situation jag befann mig i. Det är inte alltid lätt att veta hur man skall bete sig och jag vet att min familj och vänner bara ville väl men att det så många gånger bara blev så fel.

Styrkekramar och energi till er i denna svåra stund

2013-01-18 @ 13:53:12
Postat av: Natalie Hanna

Världen är trasig. Jag hoppas Gud sänder en ängel till att bevara din syster & hela familjen. Starkt skrivet.
Med kärlek/ Natalie Hanna

2013-01-18 @ 14:03:18
URL: http://cakeofcare.se
Postat av: Ida

En helg då jag och min kompis var ute på krogen tillsammans blev min kompis drogad, ivägförd och våldtagen. Jag tappade bort min kompis på krogen men jag letade aldrig upp henne då jag trodde att hon var med andra personer som hon känner. Jag har sett hur den kvällen förstörde hennes liv och jag vet vad den kvällen har gjort med mig. Skulden som jag känner och den hopplöshet som infinner sig då inget tycks hjälpa för att få henne lycklig igen. Jag blir så arg och så matt när jag hör om våldtäkter! Att de utsatta kvinnorna dessutom inte blir trodda och att deras kläder och uppföranden blir ifrågasatt är så jävla sjukt. Ibland tappar man allt hopp om världen. Något som är bra är att det finns sånna som du som vågar prata om det och som uppmärksammar problemen. Jag tror att det kan hjälpa andra offer då de vet att de inte är ensamma och jag hoppas att det kan beröra folk som är benägna till att göra något sjukt och förhindra dem att göra det då de förhoppningsvis får förståelse för hur en våldtäkt påverkar offrets liv och alla runt omkring.

Styrkekramar till er! <3

2013-01-18 @ 14:03:36
Postat av: Anonym

fyfan... tänker på er, speciellt din syster och hoppas verkligen att livet blir lite ljusare och bättre för varje dag för henne, hoppas dom svinen får vad dom förtjänar.

2013-01-18 @ 14:23:00
Postat av: Thomas L.

sorglig händelse...
( och Nej, i Sverige får inte Svinen vad de
förtjänar
Lagstiftningen är skriven så den är "human" mot
brottslingar, så de kan vårdas tillbaka till
samhället.)

Det finns skillnad i brott och händelser, men vid vissa brott finns det inte ens förmildrade omständigheter..
så varför ge straffrabatt eller anse att ett liv är värt 3 år och 300.000 om det inte är så att Rättsväsendet skiter i brottsoffren, de är till för syns skull och arbetstillfällena.
Det är dubbelt synd om de drabbade, för de blir inte offer bara en gång, utan dubbelt upp för det rättssystem som skall utdöma "straff" å deras räkning, lurar dem på detta genom att förlöjliga dem som är utsatta ännu en gång, med löjliga "straff"...

Som man, skäms jag för vad dessa fega stackare utsatte henne för, (gäller alla Våldtäkter) och hoppas de drabbas av " något som ej går att beskriva" även om jag nu vet, att detta ej kommer bli fallet...
Som många andra sagt var stark och håll ut,
Vi är många som i tanken stöttar er (henne)
även om vi inte kan göra mycket mer än så...

Thomas.

2013-01-18 @ 14:49:46
Postat av: Olga

Så många gånger som också har gått den vägen. Just den gatan. Mitt på dagen, mitt i natten. Det är ett mysigt bostadsområde. Att gå just där är, var en sån självklarhet. Men nu har åter några människor tagit ännu en trygghet ifrån en. För det är precis så det känns. Och tänk om det kunde ha varit jag? Tänk om det nån gång blir jag? Tack för ett vackert skrivet inlägg om en sådan hemskhet.

2013-01-18 @ 15:39:06
Postat av: Mia

Jag kan inte låta bli att tänka på min bekants lillasyster som blev drogad av några män med arabiskt utseende på Grand Garbo i Sumpan för några veckor sen. De hade stoppat något i hennes drink när hon tittade bort och övervakningskamerorna visade att de sedan följde efter henne i 40 minuter tills hennes mamma hämtade henne och räddade henne. Hon kom undan med blotta förskräckelsen. Skulle inte förvåna mig om de stod vid pendeln den natten och väntade på ett lämpligt byte.

Din syster gjorde inget alls för att förtjäna att bli våldtagen. Vi är många tjejer/kvinnor som gått ensamma mitt i natten i Sumpan och känt oss helt trygga med det. De som säger så är själva väldigt sjuka människor och inget att bry sig om.

Min djupaste sympati och medkänsla är med er och jag önskar er all välgång och att din syster får den hjälp hon behöver och så småningom kan leva ett vanligt liv.

2013-01-18 @ 15:39:34
Postat av: Hanna

Känner med din syster och er familj. Hoppas hon hämtar sig så snart som möjligt och att ni återfår livsglädjen. Det tar tid, men en dag kommer det ljusna. Läs inte mer på Flashback, det är dåligt för själen.

Till de flashbacktomtar som redan hittat hit: jag tycker ni ska låta bli att göra försöka vända detta till en invandrarfråga (även om ni har för vana att alltid göra det), det finns män i alla kulturer som våldtar. Läser mycket domar och oftast är det en Kristian/Jonas/Tobias/nåt annat svennigt. Kavla upp ärmarna och engagera er i kamp mot sexuellt våld i stället. Ni behövs, men inte så länge ni bara hatar.

2013-01-18 @ 15:43:48
Postat av: Sara

Fy helvete, Jävla svin som går på en helt oskyldig människa.
Hoppas att asen kommer få sitt straff och din syster kommer bli bättre än aldrig förr!

2013-01-18 @ 15:47:30
Postat av: L

Det är som du säger, varför ifrågasätter vi offret? Det är sjukt. Det är förövarna som ska ifrågasättas. Det gör så ont i mig. Jag hörde på radion här om dagen, kommer inte ihåg vem det var förutom att hon var kvinna och hon påstod tydligt att kvinnan som blir våldtagen får i de flesta fall skylla sig själva. Jag förstår inte HUR man kan yttra om något sånt, speciellt inte i radio.

Jag har själv aldrig upplevt detta, och kan inte säga att jag förstår. Men jag förstår sorg och ilska. Ni har många som tänker på er. Och förhoppningsvis så läcker tiden sina sår, även om det aldrig kommer att glömmas.

Ta hand om er.

2013-01-18 @ 16:25:23
Postat av: Anonym

Det är som du säger, varför ifrågasätter vi offret? Det är sjukt. Det är förövarna som ska ifrågasättas. Det gör så ont i mig. Jag hörde på radion här om dagen, kommer inte ihåg vem det var förutom att hon var kvinna och hon påstod tydligt att kvinnan som blir våldtagen får i de flesta fall skylla sig själva. Jag förstår inte HUR man kan yttra om något sånt, speciellt inte i radio.

Jag har själv aldrig upplevt detta, och kan inte säga att jag förstår. Men jag förstår sorg och ilska. Ni har många som tänker på er. Och förhoppningsvis så läcker tiden sina sår, även om det aldrig kommer att glömmas.

Ta hand om er.

2013-01-18 @ 16:25:51
Postat av: John

Tänker på er<3

2013-01-18 @ 16:48:29
Postat av: Matilda

Det sker i snitt 17 våldtäkter varje dag i Sverige. Helt sjukt... Det är hemskt. Det är även otroligt ignorant att personer tvivlar på att våldtäkten har skett. Hoppas dem får ett hårt straff.. Annars så hoppas jag någon annan tar hand om dem som de förtjänar. Men annars finns ju karma, det slår aldrig fel. Våldtäkten kommer troligen på något sätt påverka henne hela livet, men i framtiden kommer det kännas tusen gånger bättre än vad det gör nu. Se till så att hon inte tvivlar på att det kommer bli bättre! Kram <3

2013-01-18 @ 17:03:54
URL: http://Missmerry.blogg.se
Postat av: Anonym

Fyfan... blev verkligen berörd av detta. Blir så förbannad,ledsen och lider med er. Kämpa vidare <3

2013-01-18 @ 17:06:31
Postat av: Johanna Zondell

massa kramar till er alla! vem som helst ska kunna känna sig tygg att gå ut när som helst och vart som helst detta är inte hennes fel!! de är idioterna som gör sånthär som är fel som har fel och är ett fel i samhället!
kärlek till er<3

2013-01-18 @ 17:21:15
URL: http://ponnydynamit.blogg.se
Postat av: Henrik

Ni har mina tankar, tjejer. Ni går igenom en hemsk tid, men det finns många här omkring er som tänker på er, och som hoppas att ni reder ut det här!

2013-01-18 @ 17:21:48
Postat av: jessie

Fy vilken hemsk grej att gå igenom. Ingen ska behöva bli utsatt för det här, INGEN!!! Usch för de männen som gjorde detta mot din syster, det gjorde så ont i mig när jag läste det du beskrev och rös samtidigt. Ge inte upp tjejer!!

Kram på er <3 /jessie

2013-01-18 @ 17:51:55
URL: http://frostypink.blogg.se
Postat av: Åsa Widell

Jag finner knappt inte ord.... jag vill bara säga att jag tänker på er alla...
Önskar också att gärningsmännen blir fast, och att dom skall ångra vad de har gjort resten av sitt liv...
Många styrkekramar till er <3

2013-01-18 @ 18:00:34
Postat av: Hedda

Alla tankar går till er familj just nu. Fy fan, vad hemskt. Jag hejar på er för att allt ska bli bättre och sänder med en massa kärlek. Ta hand om er! <3

2013-01-18 @ 18:24:53
URL: http://Tjugoattondeapril.blogg.se
Postat av: Elin

Fyfan lider med er <3 Finner inga ord.. Tänker på er och kommer tända ett ljus för ER ikväll! Har själv varit med om hemskheter och vet att människor inte alltid är på ens sida. TA HAND OM ER!

Och se till att din syster (och hela familjen) får hjälp i tid med det psykiska.

KRAMAR

2013-01-18 @ 19:12:25
URL: http://idunn.blogg.se
Postat av: Cornelia

Shit vad vidrigt. Tänker på er!
<3

2013-01-18 @ 19:21:03
URL: http://cornelianilssons.se
Postat av: Annie

Vi är så många som tänker på er. Och vi som tänker varma stärkade tankar är tusen gånger fler än de som skriver strunt på flashback. Forumet borde förbjudas. Var själv med om ett trauma för några månader sedan som det skrevs om i pressen och följaktligen också om på Flashback. Gjorde också misstaget att läsa där. Aldrig mer. Helt ogrundade spekulationer typ viskleken i kombination med en sjuk längtan om att överdramatisera verkligheten. Verkligheten är tillräckligt dramatisk som den är. Jag tänker så mycket på er. Av egen erfarenhet dessvärre, vet jag att ni får leva med detta resten av livet

2013-01-18 @ 19:27:10
Postat av: Hanna

jag känner inte er, men jag känner med er! sånt här är alltid lika hemskt, massor kramar till er!

2013-01-18 @ 19:28:53
URL: http://helluuu.blogg.se
Postat av: Annie

Oj då råkade posta innan jag var klar...som sagt av egen erfarenhet dessvärre vet jag att ni får leva med detta resten av livet. Det blir bättre men det finns alltid där. Och till din syster de allra allra varmaste tankarna. Vi som varit med om liknande upplevelser är dessvärre många men vi är dina systrar.

2013-01-18 @ 19:33:01
Postat av: Annette

Finns inte ord för hur mycket man känner med er, ta hand om er <3

2013-01-18 @ 19:45:28
Postat av: Mohammedi's | Art, model & designer

Jag ryser! Tänker på er!! Kärlek till er, och hoppas de männen som gjorde så, dör!

2013-01-18 @ 19:53:06
URL: http://mohammedis.se/
Postat av: Mikaela

Riktigt bra skrivet! Hemskt.
Hoppas allt blir så bra som det bara kan bli tillslut!<3

2013-01-18 @ 20:05:19
URL: http://sugarcrumbs.blogg.se
Postat av: Emelie

Massa kärlek och kramar till er! Ni ska inte bry er om vad andra skriver/säger! Läs bara igenom alla kommentarer så ser ni att alla stöttar er! <33

2013-01-18 @ 20:14:40
URL: http://emzzie.se
Postat av: Larrie Griffis

Mina tankar till din syster, dill dig, till er alla som berörs. Det är inte bara en person som blivit våldtagen, det är en hel familj.

2013-01-18 @ 20:19:30
Postat av: Anonym

Mina tankar till din syster, till dig, till er alla som berörs. Det är inte bara en person som blivit våldtagen, det är en hel familj.

2013-01-18 @ 20:19:45
Postat av: Sandra

Död åt våldtäktsmän.
Önskar att allt kommer fixa sig och mina tankar går till din syster och hennes anhöriga ♥

2013-01-18 @ 20:22:18
URL: http://lavi.blogg.se
Postat av: Amanda

Dom på flashback är små fittor. Hoppas allt blir bra!

2013-01-18 @ 20:24:12
Postat av: Alice - bilderbyalice

vad hemskt!

2013-01-18 @ 20:29:53
URL: http://bilderbyalice.se
Postat av: Therese

Jag finns vid er <3

2013-01-18 @ 21:03:53
URL: http://feministens.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej på er! Om det är någongång man skulle velat trolla så är det nu och bort med det som hänt er. All styrka och lycka till er i läkprocessen och jag är glad att Paulina har en sån fin syster som hon verkar ha. Finn styrka i varandra och fokusera på all kärlek som tycks ha omkring er! Massor med lycka till er! <3

2013-01-18 @ 21:25:00
Postat av: Petra

Strykekramar till både dig och din syster.
Bry dig inte om det som står på flashback, har hängt mycket där och är medveten om alla idioter som finns där. Fler idioter än människor med hjärna!
Kram

2013-01-18 @ 22:17:47
URL: http://petrasandholm.blogg.se/
Postat av: elin stridh

<3

2013-01-18 @ 22:18:47
URL: http://elincecilia.com/
Postat av: zena

Ni har verkligen mina tankar, jag vet att det är otroligt svårt nu men tro mig.. det blir lättare med åren. Jag själv förlorade min pappa vid 10års åldern och det var en riktigt riktigt svår tid. Nu är jag 15år och lever ett enklare liv sen dess. Även fast det inte riktigt är samma sak så är det iaf en jobbig tid man går igenom. Sköt om er, Massa kramar!!!

2013-01-18 @ 22:26:51
URL: http://zenaaa.blogg.se/
Postat av: Malin

Styrkekramar! Du är stark som skriver om det här!

2013-01-18 @ 22:27:10
URL: http://malinjonsson.webblogg.se
Postat av: Lina

Världen är upp och ner och maktlösheten att inte kunna göra nått måste kännas enormt frustrerande. Jag som inte känner er gråter och känner en stor sorg över att dessa svin förmodligen aldrig får ett straff som är rättvist. För vad ska kunna jämställas med att 5 svin tvingar sig på en ung flicka och berövar henne så mycket?
Kärlek och styrka till dig och din syster.

2013-01-18 @ 22:27:37
Postat av: Jessica

styrkekramar <3

2013-01-18 @ 22:57:13
URL: http://xomarcheline.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Äckligt, vidrigt tycker jag!!! Hoppaa att dom får tag på dom här omänskliga djuren!!!! Det gör mig så himla ledsen att människor kan göra så här mot någon annan. Det är verkligen ofattbart. Har börjat tappat tron för mänskligheten. Undrar verkligen vad som får igenom deras hjärna när dom gör så här. Är det något man sitter och planerar? Eller vaddå?? Hugg pitten av dom och tortera dom lpngsamt! Låt dom lida!!!

2013-01-18 @ 23:15:24
Postat av: Elina

Nej va hemskt! :O

2013-01-18 @ 23:15:46
URL: http://www.stinaoelina.blogg.se
Postat av: Joana

Så fruktansvärt! Jag ber till gud om din systers välmående, och att ni snart lever lyckliga igen inshallah.

Kramar <3

2013-01-18 @ 23:21:35
Postat av: Hanna

Detta inlägg berörde mig verkligen.. Styrkekramar till hela din syster och resten av din familj! <3

2013-01-18 @ 23:48:36
URL: http://hannasvenil.blogg.se
Postat av: Hanna

Menade såklart styrkekramar till din syster och hela familjen.. Kram!

2013-01-18 @ 23:49:32
URL: http://hannasvenil.blogg.se
Postat av: Hanna

Detta inlägg berörde mig verkligen.. Styrkekramar till din syster och resten av din familj! <3

2013-01-18 @ 23:50:19
URL: http://hannasvenil.blogg.se
Postat av: Hanna

Detta inlägg berörde mig verkligen.. Styrkekramar till dig, din syster och resten av din familj! <3

2013-01-18 @ 23:50:40
URL: http://hannasvenil.blogg.se
Postat av: sess

<3

2013-01-19 @ 00:34:47
URL: http://sandysess.blogg.se
Postat av: Emma

Världen är sjuk.
Skickar massa tankar och styrkekramar till er <3

2013-01-19 @ 01:07:52
Postat av: Anonym

Ännu ett bevis på att dessa djur inte passar in i det svenska moderna fria Sverige, politiker visa lite stake och säg att detta är inte okej! Media visa lite mod och gå ut med de riktiga signalementet! Det vi kan göra är att granska Aftonbladet och expressen mer för dom tror att dom säger vad som är okej och inte okej! Jag vill inte leva i en värld där dom gör politik av ett signalement och hjälper gärningsmännen komma undan så kan dom ge sig på en annan tjej!

Styrkekramar till din kära syster

2013-01-19 @ 02:33:20
Postat av: arizona

<3<3<3

2013-01-19 @ 08:11:32
URL: http://arizonakrasniqi.blogg.se
Postat av: Denise

Jag blir helt vansinnig... hur fan kan man göra så här?! hoppas dom jävlarna hittas.. och hängs ut i media.. med bild och allt.. var starka!! vi är många som finns här och som bryr oss...!!! <3 <3 <3

2013-01-19 @ 08:45:31
Postat av: FASHION BY IDAG

Usch och fy!

Tusental styrkekramar till er!!

2013-01-19 @ 09:07:17
URL: http://fashionbyidag.blogg.se
Postat av: kimpel.blogg.se

<3 <3 <3

2013-01-19 @ 11:17:55
URL: http://kimpel.blogg.se/
Postat av: nina

Som sagt vi är många som bryr oss och tänker på er! och önskar förövarna till isbjörnsland utan vapen, tält och mat. Försök hålla ut, jag har inte en aning om vad jag skulle ta mig till om det var min syster...

2013-01-19 @ 11:21:40
Postat av: Maurius

Jag ber om ursäkt för att röstade som jag gjorde i förra valet. Nästa val ska jag rösta så att detta inte drabbar mer människor. Det räddar inte din syster, men kanske, kanske någon annan ung tjej. en röst är visserligen bara en röst, men samtidigt en markering.

2013-01-19 @ 11:27:15
Postat av: Stella

Hemskt. Tänker på er och alla andra som har blivit utsatta för något som är så hemskt. Ni är starka!

2013-01-19 @ 11:29:30
URL: http://stelllaa.blogg.se
Postat av: Zammii

Jag lider med er,jah lovar tjejen du är den starkaste personen om du hjälper din syster nu. Allt kan hända,det är öde och man måste gå vidare! Men om ni är starka tillsammans, hela familjen kommer Paulina bli bättre.

2013-01-19 @ 11:36:01
URL: http://threegirlzonestory.blogg.se
Postat av: Emma

Fyfan vad hemskt! Detta ska inte behöva hända. Tänker på er!

2013-01-19 @ 11:50:25
URL: http://emmaaaolssons.blogg.se
Postat av: Madeleine

Min mamma blev utsatt för en hemskt vidrig våldtäckt i våras. Jag förstår och jag vet hur du känner. Flashback är ren skit, fanns en lång tråd om min mamma där också, människor kan vara fruktansvärda.
Jag är ledsen att din syster blev utsatt för det här, och alla andra som blir utsatta för sådant varenda eviga dag.

2013-01-19 @ 12:48:53
Postat av: ?

Mångkultur?

2013-01-19 @ 12:50:07
Postat av: fanny selmersson

Tänker på er, styrkekramar <3

2013-01-19 @ 13:46:20
URL: http://typfanny.blogg.se
Postat av: Jonna <3

Hemskt!

2013-01-19 @ 14:33:17
URL: http://lifewithmejonna.blogg.se
Postat av: Carl Ericsson

http://www.youtube.com/watch?v=Ie8JAXv50OI

Tyvärr inte sista gången.
mångkulturens offer blir bara fler och fler.....
Sorgligt av polisen att inte gå ut med signalement även om det inte hjälper din syster, så kan det hjälpa andra som garanterat kommer möta dessa Svin.
De kommer inta att sluta va så säker!

2013-01-19 @ 14:43:31
Postat av: anton

stay strong <3333333333 jag ryser verkligen och gråter nästan!!

dom vidriga asen kommer få sina straff!!!!!!!

2013-01-19 @ 15:08:24
Postat av: Sol

Önskar det fanns något jag kunde säga som hjälpte eller lindrade.
Tyvärr kan jag bara erbjuda mina varmaste tankar :(

2013-01-19 @ 15:10:36
Postat av: Ida Gustafsson

Åh, så hemskt.
Kramar till er ♥

2013-01-19 @ 15:23:13
URL: http://softdrink.blogg.se/
Postat av: Olle

Det här får inte hända.

2013-01-19 @ 15:43:44
Postat av: Fanny - foto&vardag

Synd att jag inte kan göra något, jag önska jag skulle kunna ställa allt till rätta så ni får det bra. Dom som inte tror er/är allmänna idioter behöver inte ens finnas. Dom skapar onödig energi! Många kramar till er!

2013-01-19 @ 15:59:14
URL: http://pixelin.blogg.se
Postat av: Josefine

Styrkekramar till dig! <3

2013-01-19 @ 16:11:39
URL: http://louiseejosefine.blogg.se
Postat av: Lisa

Åh, va hemskt! Usch! <3

2013-01-19 @ 16:41:13
URL: http://lisahstrom.blogg.se
Postat av: Anna

Hemskt hemskt hemskt! Massa styrkekramar. Girlpower <3

2013-01-19 @ 16:43:39
Postat av: amanda

styrkekramar!

2013-01-19 @ 18:49:20
URL: http://maaandajohansson.blogg.se
Postat av: Emil Isberg

Hej, Stora kramar till hela familjen. Skuldbeläggning av offer är aldrig okej och det är synd att inte alla vågar gå fram och ge sitt stöd till er.

2013-01-19 @ 18:51:39
URL: http://emil.isberg.eu
Postat av: Bee

Bor i Sundbyberg och vågar inte gå ut på kvällarna nu. Fattar inte att ingen boende hörde något, det är ju fullt med lägenheter där. Lider med dig och känner enormt hat mot förövarna. Varför kan vi inte demonstrera som i Indien!

2013-01-19 @ 19:21:20
Postat av: Mirja

Blev så berörd av ditt inlägg!
Fy vad hemskt, lider med dig, din syster och familjen.
Detta ska ingen behöva gå igenom!
Önskar er stort lycka till och tillsammans är ni starka!

2013-01-19 @ 19:43:36
Postat av: Irma

Det här var bland det det sorgligaste jag läst på länge. Jag lider verkligen med er och hoppas att ni på något sätt kan återkomma till vardagen på sikt. Jag läste just om skillnaderna mellan Indien och Sverige när det gäller våldtäkter och jag fick nästan en chock. Här är texten...

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/01/13/gruppvaldtakter-i-indien-och-i-sundbyberg/

Postat av: yasmine modell mamma och fru

ush och fyfan
det är inte hon som ska ifrågasättas hoppas hon får all hjälp och all kärlek hon behöver.
hoppas dom som gjort det åker dit som bara faan, hoppas ju dom blir utsatta för samma sak, samma lidande dom orsakat henne.
kraam

2013-01-19 @ 20:17:11
URL: http://www.yasminegill.blogg.se
Postat av: Rebecka

Sitter här i soffan och gråter. Hoppas verkligen det blir bättre snart :) kram

2013-01-19 @ 20:41:52
URL: http://rebeckaohrs.blogg.se
Postat av: Kenny o Christina

Hej Fanny! Vi önskar dig och din familj all styrka som finns och lite till. Du är en stark person och syster,som delar med dig av er smärta och inte försöker hantera allt själva. Det finns så mycket onda människor som är helt känslolösa och skriver eller gör saker som är helt ofattbara för oss normala människor. Dessa personer är inte normala och passar inte in på vår jord. Dom kommer att få sitt straff förr eller senare. Ingen kan älska en sån person. Dessa personer kommer aldrig bli älskade igen.
Ni är så fantastiska människor och förtjänar inte detta. Vi tänker på er och hjälper villkorslöst till om det behövs.
Kramar från oss❤

2013-01-19 @ 20:51:59
Postat av: Liinn ♥

Så himla fint skrivet hörru! Jag tror inte att jag kan beskriva hur synd jag faktiskt tycker det är om er alla!
men en sak vet jag. Och det är att ni alla kommer klara er igenom det här!
Så hemskt hur folk kan göra sånt där, jag förstår bara inte? Stora och varma styrkekramar till er! <3

2013-01-19 @ 21:41:09
URL: http://quad.blogg.se
Postat av: Åsa

<3

2013-01-19 @ 21:41:32
URL: http://ehrnholm.se
Postat av: Tilda

Gud vilket inlägg, det berörde mig verkligen! Jag tänker på er!!!!♥

2013-01-19 @ 22:00:54
URL: http://fluring.blogg.se
Postat av: palandetistan.blogg.se

Det är så hemskt. Förstår inte att det finns människor som överhuvudtaget har ens en tanke på att våldta! Ibland önskar man att dödsstraff fanns i Sverige..

Kram till både din syster och er familj ♥

2013-01-19 @ 22:04:07
URL: http://palandetistan.blogg.se/
Postat av: Klara

Har gråtit i stort sett varje dag sedan jag hörde om brottet i media. Tänker ofta på din syster, trots att jag inte alls känner henne. Det här har berört mig så starkt och jag önskar av hela mitt hjärta att ni så småningom kan läka själsligt och känna glädje igen. Kan bara hoppas att de äckliga vidriga kackerlackorna som gjorde det här får lida för vad de gjort. Tortering till döds känns nu plötsligt som ett lämpligt straff.
Ni lever. Håll fast vid det. Livet kan de inte ta ifrån er. Kackerlackor är trots allt bara kackerlackor. Det är ni som har ljuset på er sida.
Kramar

2013-01-19 @ 23:32:37
Postat av: alexandra

What doesn't kill you makes you stronger

2013-01-19 @ 23:50:05
URL: http://viva-la-vida-sassa.blogspot.com
Postat av: Maria

Jag tycker att det är så fruktansvärt det som Paulina utsattes för. Jag vågar knappt tänka på det. Det gör mig så ledsen och så oerhört arg. Jag önskar att det fanns något jag kunde göra för att trösta henne, för att hon skulle få tröst, hopp, må bättre och känna att det finns SÅ många som skulle vilja ge henne en lång varm tröstande kram och jag önskar SÅ att det aldrig hade hänt. Det känns bra att veta att hon i alla fall har en kärleksfull syster som finns där för henne. Fina, fina Paulina, jag vill skicka ljus och tröst till henne och ber att hon inte har smittats av någon sjukdom som dessa avskum kanske kan tänkas ha.

2013-01-20 @ 00:18:26
Postat av: Bitte

Så fint skrivet! All medkänsla med din syster! Det är ju själva FAAN att tjejer och kvinnor inte ska kunna röra sig tryggt ute utan att riskera råka ut för våldsbrott. Skulle önska utegångsförbud för killar/män 3 kvällar i veckan så vi tjejer kan vara ute som folk och utan rädsla.
Ni kan väl lägga ut lite signalement på förövarna här! Flera skriver om färgade killar, mångkultur osv så jag antar att det var så (det är det ju oftast) men det vore ändå bra att veta.
Kramar om!

2013-01-20 @ 00:30:58
Postat av: Anonym

Kan någon ge ett vettigt signalement på gärningsmännen???????

2013-01-20 @ 01:33:41
Postat av: Sara

känner sådan otrolig medkänsla i det här och tycker att det är vidrigt att det ens ska kunna hända. vadå en söndagkväll? vem tänker på att man kanske ev inte ska gå själv? varför ska man ens vara rädd för att göra det? sen att folk ska tycka så jävla mycket är nästan värre. nej styrkekramar till er alla. själv sitter man här och grinar & tycker världen är så orrätvis. hälsa henne, säg att det är många här som skickar en kram och står på HENNES sida. kram.

2013-01-20 @ 02:45:13
URL: http://sarassplace.blogg.se
Postat av: Cornelia

SKICKAR TUSEN STYRKEKRAMAR <3

2013-01-20 @ 03:08:35
URL: http://cornelianilssons.se
Postat av: pilla

Det är läskigt att det finns så hemska människor på våra gator!

2013-01-20 @ 08:21:23
URL: http://pernillabredolt.com
Postat av: Alicia Berglund

Usch vad hemskt!! Kämpa på!

2013-01-20 @ 09:48:05
URL: http://picsbyalicia.blogg.se/
Postat av: Ann-Charlotte

Känner så starkt med er. Det som inte får hända händer...

Jag är själv mamma till två flickor i 20-årsåldern och vi bor i Sundbyberg.

Styrkekramar vill jag skicka hela familjen och du berörde oss verkligen med din text.
Ta hand om varandra <3

2013-01-20 @ 17:00:39
Postat av: Anonym

Hur kan människor GÖRA så, Hur kan man intala sig själv att man har rätt till makten över någon annans liv. VAD finns i deras huvuden. HUR kan man förakta kvinnor så mycket och var kommer deras värderingar ifrån. Alla kvinnor och ALLA MÄN ska vara så jävla kränkta å din systers, din och våra egna vägnar. Så länge inte hela jävla mänskligheten äcklas av den värdegrund som samhället bygger på och som legitimerar att 5 män får förstöra liv utan att vi HATAR detta, spottar på det och får dem att känna sådan SKAM att de inte vill fortsätta leva kommer detta hända igen och igen. Och lika jävla många gånger kommer kvinnan att ifrågasättas och skuldbeläggas. FAN.

2013-01-20 @ 19:54:38
Postat av: Anonym

Jag kan inte trösta dig och din syster på något sätt i världen...men gå inte in på flashback!!! Det finns ingen vidrigare sida än den...Kram till er båda ♥

2013-01-20 @ 21:17:54
Postat av: Frida

Vet inte egentligen vad jag ska skriva... För vad finns det egentligen att säga? De är fruktansvärt. Obeskrivligt fruktansvärt... Jag kan inte föreställa mig er smärta över hur orättvis världen är och hur de VIDRIGA DJUREN förstörde henne... Världen är så jävla ÄCKLIG!

Jag grät när jag läste ditt inlägg och jag gråter fortfarande.

Det finns människor som känner med er. Dem andra idioterna som inte har något bättre för sig än att prata om massa skit, dom är inte värda ett dugg..

Var starka. Ni kommer ta er igenom det här. Vägen kommer vara lång. Men du är en underbar syster som finns där. Såhär precis som du gör.

Värme
/F

2013-01-20 @ 21:36:00
Postat av: Emmy

Till din syster, fortsätt var stark, ta stöd av dina medmänniskor, sluta aldrig kämpa och framför allt tvivla aldrig på dig själv, låt aldrig någon ifrågasätta vad som hänt dig. Sätt dit dom jävlarna och ta stöd för att hitta tillbaks, för det finns ett tillbaka!! Och de är värt de, Du är bäst!! All lycka och styrka till er! <33

2013-01-20 @ 21:38:19
Postat av: julia

Stora kramar från mig!

2013-01-20 @ 21:40:14
URL: http://photoojuliaa.blogg.se
Postat av: Anonym

Till din syster, fortsätt var stark, ta stöd av dina medmänniskor, sluta aldrig kämpa och framför allt tvivla aldrig på dig själv, låt aldrig någon ifrågasätta vad som hänt dig. Sätt dit dom jävlarna och ta stöd för att hitta tillbaks, för det finns ett tillbaka!! Och de är värt de, Du är bäst!! All lycka och styrka till er! <33

2013-01-20 @ 21:42:16
Postat av: Fatima

Om du läser detta så vill jag säga att jag läste detta inlägg igår! Kunde inte skriva.. För jag blev så ledsen min fina Paulina det kan inte vara sant!!! Men jag skrev till henne och jag du är en underbar syster ta hand om varandra. Det kommer vara svårt nu men jag lovar er att en dag kommer det bli bättre bara man vill! pussa mamma och Paulina från mig när du träffar dom.

2013-01-20 @ 22:08:53
Postat av: Mia

De varmaste kramar till dig och din syster. När du läser på nätet; försök att tänka på alla oss som är på er sida i det tysta, vi är många.

2013-01-20 @ 22:16:35
Postat av: Jennifer Andersson

Gör ont i hela kroppen att läsa.
Känns riktigt obehagligt.

Jag är 20 år, bor i Bromma (inte direkt långt i från Sumpan) och har alltid känt mig trygg när jag går hem mitt i natten.

Så jävla fräckt att människor anser sig berättigade att beröva ett helt samhälle på sin trygghet, och förstöra flera liv, bara för sin sexuella lust och maktbehov.
Förespråkar stympning av kön för våldtäcktsmän.
De borde inte få bli föräldrar.
Den typen av människa borde få dö ut. Så dessa sjuka gener inte förs vidare.

All styrka till din syster.
Det är inte hennes fel.
Det är dessa sjuka människors fel, deras förebilder, deras nära och deras brist på medkänsla det är fel på.

Hade jag kunnat hade jag låtit dem bli våldtagna, varje dag, i resten av sina liv.

KRAM

2013-01-21 @ 02:57:29
URL: http://jenipen.blogg.se
Postat av: Berörd och arg

Inte bara våldtäktsmännen borde skämmas (och hängas ut) utan nästan ännu mer dessa oempatiska flashback-neandertalare som begår ytterligare en kränkning genom att förminska och påkalla någon form av skuld av det fruktansvärda slumpmässiga våldet som har drabbat din syster.

Jag hoppas att det kommer en dag när ni åter kan le igen, även om det säkerligen är en lång resa.

Och jag hoppas att ni förstår att vi är flertalet fler som känner med er och står på er sida mot det onda än tvärtom.

2013-01-21 @ 10:38:48
Postat av: Carl Lund

Mycket sorgligt!
Fanny signalementet måste komma fram så inte folk går och tror att de var Peter, Stefan,Olle,Kalle och Petter som var ute och gjorde Sundbyberg osäkert.Fan ta dessa äckliga människor

2013-01-21 @ 12:43:50
Postat av: Henna

Finner inga ord!! Massa styrkekramar <3

2013-01-21 @ 19:22:54
URL: http://www.hennalampinen.blogg.se
Postat av: Stefan

Inget i artikeln om våldtäktsmännen men däremot ilska över idiotiska kommentarer på Flashback? Hallå är världen upp och ner?
Lider också med de som utsätts, de blir många ggr väldigt svaga men måsta samtidigt vara så starka.
Det hon gick igenom dödar en själsligen, det killarna gjorde var ett mord.
Hon kommer kunna bygga upp sin själ igen, men det tar tid. Ge inte upp!!! Ge livet en chans, även om det nu känns oerhört tungt. Vänta 1 år, så ska du se att perspektivet är annorlunda, så ta en dag i sänder, ge inte upp förrän 1 år har gått.
Kärlek är healande. När jag mådde som sämst så sa jag; jag har ingenting. Fick som svar; du har visst nånting, du har de som älskar dig och du har kraften och förmågan att älska. Glöm inte det. För mitt i allt finns kärlek, även om den är kvävd just nu av en grym och satanistisk handling.
När jag ber till Gud så gör jag det av kärlek, då strömmar det av lycka i hela min kropp. Men för några år sedan trodde jag inte på att jag skulle kunna älska igen.
Livet är inte rättvist och man kan fråga sig om Gud finns, om han bryr sig. Själv tror jag på det, det finns en mening med allt. Jag tror också på demoner och att det finns en stark mänsklig kraft som agerar bakom regeringar för att göra världen ond, som har förrakt för människor.
Onda människor som utnyttjar andra har det alltid funnits. Killarna i Sundbyberg och deras agerande är troligtvis följden av en politik för mångkultur, spridandet av pornografi, media som mörkar avigsidor och signalement/gärningsmän, en musikindustri och Hollywood som sexualiserar kvinnan.
Världen vi lever i blir mer och mer antiGud, antiJesus och antiBibeln. Den blir mer satanistisk där mantrat: gör vad DU vill, allt är tillåtet, lev nu - gjort många till egocentriska, korrupta och orättfärdiga. Många har idag bytt ut Guds äkta glädje (familj, gemenskap, äkta trohet) mot Satans nöje och underhållning (som musik, sport, TV m m)
Den som ber till Gud får däremot den helige andes frukt; kärlek, renhet, rättfärdighet, ödmjukhet, trohet, tacksamhet, nåd, barmhärtighet, godhet, givmildhet, frid och glädje.
Jag ber för henne nu i denna svåra stund. Gud välsigne henne!

2013-01-22 @ 11:14:33
Postat av: Risto

Kan inte ens föreställa mig smärtan ni går igenom! Kommer ihåg när jag läste detta på nyheterna och kände mig både ilsken ledsen och frustrerad att något sådant händer!
Styrkekramar till er och hoppas att ni kommer igenom det levande helvetet ni alla är i just nu!

2013-01-22 @ 13:58:51
Postat av: Sofia

Ryste när jag läste detta och ryser än! Kan inte föreställa mig vad ni går igenom! Fyfan säger jag bara fyfan..

2013-01-22 @ 21:05:46
Postat av: Rm

Jag känner inte dig eller din familj men jag önskar att vi alla kunde dela på den sorg och ilska ni känner, om än för en liten stund. Tro inte för stund att ni är ensamma. Jag såg en kvinna läsa om det i tidningen och hon drog en lång suck och jag med henne..vi med er. Vi är fler som finns här för att stötta er och dig om du behöver bära din syster.

Kärlek från Gbg

2013-01-22 @ 22:05:10
Postat av: Josefine

Kram ♥

2013-01-23 @ 00:41:35
URL: http://josefinesfoton.wordpress.com
Postat av: Katarina

Allt stöd till er. Det som hänt din syster är fruktansvärt och helt oacceptabelt. Vad folk än säger så är skulden förövarnas och endast deras. Liksom andra här skrivit så grät jag också när jag läste ditt inlägg.

Har skrivit en reflektion och länkat till din blogg. Den kanske kan vara stärkande att läsa...

Värme och styrka

2013-01-23 @ 08:57:51
URL: http://www.gendernavigator.wordpress.com
Postat av: Lars

Jag beklagar att jag tillhörde en av dem som tvivlade på sanningshalten när jag först läste om det. Det var bara så otroligt osannolikt, men det har alltså inträffat. Tänkte säga att det är en unik händelse men läste nyss om ett till fall så det är väl inte ens det.
Det är helt bortom min föreställningsvärld hur detta måste upplevas av din syster. Jag grips av en stark hämndvilja och skulle gärna personligen vilja göra gärningsmännen mycket, mycket illa, gärna något som medför en permanent garanti för att förhindra att de någonsin ens reflekterar över att upprepa deras våldsdåd. Men vad hjälper det? Hämnden är flyktig och efteråt så är din syster fortfarande kvar med mardrömmarna. Jag hoppas att ni förstått att ni måste ha professionell hjälp, inte bara din syster. Även ni omkring henne.

Jag vill avsluta med en omtanke men märker att mina tankar kretsar kring vedergällning medelst krossade kroppsdelar hit och dig. Jag är helt enkelt för upprörd för att på ett vettigt sätt kunna visa omsorg just nu. Jag är övertygad om att många känner med mig. Jag tänker på er, en främlings välönskningar till en annan främling. Människor är kapabla till mycket ondska, men även till stor omsorg. Hoppas ni kan återupptäcka det i framtiden.

2013-01-23 @ 16:55:18
Postat av: Elin

Finner inga ord, detta är så fruktansvärt. Styrkekramar i massor till er!! <3

2013-01-23 @ 17:45:41
Postat av: Anna

Satt just och läste lite och folk är helt sjuka. Håll huvudet högt och stötta syrran och påminn henne hela tiden att INGET av det som har hänt är hennes fel. Vi lever i ett fritt land där vi ska kunna röra oss vilken tid på dygnet som helst utan att behöva vara rädd för att bli utsatt som något som hon fått vara med om. Hon måste komma ihåg att det inte är henne det är fel på.

Alla styrkekramar till er och jag vet att P är stark, starkare än de flesta så hon kommer klara detta.

2013-01-23 @ 21:41:03
Postat av: sak

Ett mycket starkt inlägg!

Jag ville bara säga att jag, som så många andra, känner med er och önskar och hoppas att ni ska ta er ur detta ännu starkare än innan.

Din syster har INTE gjort något fel! Påminn henne om detta varje dag. Hon är inte heller "förstörd" på något sätt - det är bara förövarna som har skändats av denna motbjudande handling. Att utöva våld och övergrepp mot någon är något som smutsar ner förövaren; aldrig offret! Däremot kommer säkert hennes tilltro till andra att vara kantstött länge och det är smärtsamt och utmattande att inte våga lita på främlingar. Jag hoppas att hon så småningom ska hitta tillbaka till sin tillit till okända människor - de absolut flesta är trots allt bra människor vilket inte minst syns här med tanke på hur många som visar sitt stöd.

2013-01-23 @ 22:57:33
Postat av: Hanna

Starkt av dig att skriva!
Önskar att ni ska orka igenom det hemska och att P kommer ur detta på bästa möjliga sätt.
Önskar fällande dom, mer debatt i samhället om synen på våldtäktsoffer och att alla de som pratar skit (på Flashback och andra ställen) växer upp, gör om och gör rätt

2013-01-26 @ 21:25:31
Postat av: Linn

Hoppas förrädarna kommer att brinna i helvetet!! Ingen, ingen INGEN ska behöva gå igenom något som din syster, du och er familj har gått och går igenom nu!! Jag kan inte ens föreställa mig tungt allt känns för er.. Men en sak är jag säker på, tillsammans är ni starka och ni kommer att klara det här!!

Många tankar och styrkekramar åt er!

2013-01-29 @ 11:46:44
Postat av: Lisa

Jag vill bara skänka alla styrkekramar som finns i hela världen <3

2013-02-04 @ 22:33:06
Postat av: Alexandra

Styrkekramar!

2013-02-05 @ 10:16:21
Postat av: Anonym

Ofattbart. Finner inga ord.

2013-02-05 @ 10:16:34
Postat av: Madelene

Sitter och tittar på dig på tv nu. Jag lider med er. Du är oerhört stark som ställer upp och berättar om din syster. Hon kommer få sin rättvisa och karman kommer äta upp dessa fem män. Jag skickar all min styrka åt er, och framför allt din syster

2013-02-05 @ 10:16:36
URL: http://mlundqvist.blogg.se
Postat av: Jenny

Starkt jobbat att sitta på tv och prata om det! Din syster skall vara glad att hon har dig! Men glöm inte bort dig själv, glöm inte ge dig själv cred! Lycka till!

2013-02-05 @ 10:16:59
Postat av: Sofie

Jag tittar på dig i tv-rutan just nu. Mitt första intryck är hur stark du är, hur modig du är, vilken fantastisk person du är. Jag fäller tårar. Men jag tror att du, din syster och er familj kommer att klara av detta. Tillsammans.
Just nu känns det nog inte som det, men ni har så många människor bakom er, vi snackar miljoner människor. Det är INTE okej att våldta eller skada en annan människa på något sätt. Och du har sagt nej, du har satt stopp, du har satt ner foten. Fler kommer att våga göra det efter att ha sett dig.
Alla styrkekramar i hela världen till er båda! <3

2013-02-05 @ 10:17:41
Postat av: Daniella

Hej.
Sitter och tittar på Efter Tio med Malou och tycker att du gör det jättebra. Men helt skrämmande att de frågar din syster vad hon hade för kläder på sig. Det ska inte spela någon som helst roll om hon hade bikini eller skoteroverall på!!
Det är starkt gjort av dig att prata om det din syster varit med om.

Ni är starka hela er familj, även fast ni kanske inte alltid känner så. Men det är ok att känna sig liten, hjälplös mm, det är då andra bär upp er med styrketankar, kramar och positiva kommentarer på bloggen.
KRAMAR!

2013-02-05 @ 10:17:57
Postat av: Sofia

Vi är så många som tänker på er och tar er i försvar i det här. Ni är inte ensamma! Där det finns makt finns också motstånd. Stora kramar.

2013-02-05 @ 10:18:01
Postat av: Emilie/Wildärtan

Kramar till främst P, men även er andra. Hoppas att utredningen går bra och att förövarna får sitt straff, för det är verkligen aldrig ok med våldtäkter.

2013-02-05 @ 10:19:08
URL: http://wilderth.blogspot.com
Postat av: Anonym

Var nära tårarna när jag såg dig på efter tio. Mycket starkt gjort av dig! Skickar massor med styrkekramar till din syster, till dig och resten av familjen.

2013-02-05 @ 10:20:40
Postat av: Helly

Ursch att det finns sådana människor som vill förstöra en annan människa och kränka en på så vis!
Jag blir arg utav att höra talas om något sådant hemskt!
Dom som gjort en sådan sak bör erkänna det och inte få finnas mer på denna jord!
Vi måste visa att det inte är acceptabelt!!!

Jag hoppas att din syster kommer att kunna någon gång i livet må bra!
Jag tycker ni är jätte starka !
Man får aldrig glömma vad som har hänt men man får gå vidare sen då man är redo!

Sitter och tittar just nu på dig på efter tio ! Så starkt ni är starka tillsammans!
Jag hoppas alla åker fast!!!!
Eller försvinner i jorden!

Många många styrke kramar , jag hoppas ni klarar att gå igenom detta!

Kram

2013-02-05 @ 10:21:11
URL: http://hellly.blogg.se
Postat av: Mia

Jag finner inga ord. Hoppas din syster, du och din familj kan ta igenom det som har hänt. Jag bor ett stenkast från rondellen och det här har berört mig mycket. Våga tro på rättsväsendet, att polisen hittar dem och de får ett straff. Kram från en medmänniska

2013-02-05 @ 10:21:37
Postat av: Elsa

Såg dig på efter tio precis, jag tycker att du hade mycket klokt och tänkvärt att säga. Mina tankar går till er familj och jag vill dessutom säga att jag tycker att du är otroligt stark! Låt ingen tysta dig.

2013-02-05 @ 10:21:45
Postat av: Tobias Andersson

fin bild på dig och systern ps Jag blir för banda när man hör och läser om Våldtäkter blir man förbanad (arg) såg dig på Malou på tv fyra

2013-02-05 @ 10:22:18
URL: http://talb.weebly.com/
Postat av: Anonym

Jag är så djup ledsen att vi kvinnor är fortfarande sett i mäns ögon som objekt och att dem flesta män är som odjur , men samtid Jag är mor till ett pojke och man hoppas att har lärde honom att respektera människor oavsett kön o att samhället inte ge en andra bild ... men då vi måste kräva att syn på kvinnor ändras och straff mot dessa typ av våld blir hårdare...kemisk kastrering bl.a. , om man kastrerar en djur som inte gör ond mot andra , varför inte kastrera dem som gör.

2013-02-05 @ 10:22:21
Postat av: Maria

Tänker på er. För mig är inte detta ytterligare en nyhet som snabbt faller i glömska. Förstår att ni går igenom ett helvete och jag hoppas verkligen att ni har styrka nog att ta er igenom detta.
Tycker det är jättebra att du orkar skriva om det här och att du satt med i tv-soffan idag hos Malou.

2013-02-05 @ 10:24:24
Postat av: Eva

Jag är 51 år och blev våldtagen när jag var 15 åe. Det kommer alltid att finnas i min själ.
Att inte rikigt bli trodd, frågor om mitt sexliv, om hur många jag legat med (jag var bara 15), hur någon kan få av ett på så tajta jeans(det var en vuen man) och så vidare.
Dom fick tag i gärningsmannen, en man i 40årsåldern. Att bli våldtagen är så fruktansvärt, men att sedan i rättssamhället inte riktigt bli trodd är som en ny väldtäkt. Hoppas din syster och familj får den hjälp ni behöver. Ta hand om din syster och finns för henne. Kram

2013-02-05 @ 10:26:46
Postat av: Emma

Starkt av dig att ställa upp i tv!
Jag fattar inte att detta händer så ofta i Sverige! Det är hemskt! Det är det värsta en människa kan vara med om och att det är så vanligt nu gör mig illamående, frustrerad, förbannad, ledsen och fullkomligt galen!
Jag hoppas gärningsmännen åker fast och får ett långt hemskt straff! Helst ska de aldrig kunna gå fria på Sveriges gator!
Sverige måste vakna nu! Sådana idioter som våldtar måste straffas!!! Personer ska inte ens få tänka på att våldta!

Hoppas din syster (och du) orkar gå vidare.

2013-02-05 @ 10:32:27
Postat av: Nina

Underbara Fanny, vilket kurage!
Tänk om fler människor kunde stå upp för allt som är så fel i vårt samhälle. Du är en förebild för oss alla. Kämpa på.

Mycket kärlek och styrka till er!

2013-02-05 @ 10:34:07
Postat av: James Taylor

Ta hand om er. Hoppas dom får fast dom där sjuka människorna och sätt dom i fängelse på livstid.

Kram

James

2013-02-05 @ 10:34:36
Postat av: Andreas

Fruktansvärt! Hoppas de äcklena åker fast. Det är dags att införa dödsstraff i sverige.

Mina tankar går till din syster och er i familjen!

2013-02-05 @ 10:40:58
Postat av: Linnea

Kära ni!
Det finns inga ord för det som hänt din syster och det som händer andra kvinnor både här i Sverige och i andra länder, varje dag!
Jag ser dig och en till tjej hos Malou just nu och jag kan bara hoppas att vi ALLA håller ögon och öron öppna och inte är rädda för att lägga oss i om vi ser saker som inte ser rätt till!
Vaka över varandra, måna om varandra och finns där för varandra! Vi har ett ansvar över våra medsystrar, även de vi inte känner!

Stor varm kram till din syster och dig, och till hela er familj!

L

2013-02-05 @ 10:41:41
URL: http://linneaeriksdotter.blogspot.se/
Postat av: Josefine

Hej! Vill bara säga att du är väldigt stark och att det är en otrolig sak du gör! Önskar att de fanns fler människor som du i välden!!

2013-02-05 @ 10:42:51
Postat av: Malin

Såg dig nyss i Malou och blev starkt berörd. Det är starkt av dig att medverka i tv och berätta om det som hände. Och det är otroligt viktigt! Jag blir så arg för att sånt här kan hända. Jag blir arg för att man som kvinna inte ska känna sig trygg när man går ensam utomhus. Jag blir arg för stt jag inte vågar ta en löprunda i naturreservatet ensam på kvällen. Dessa sjuka SVIN!! Tillsammans måste vi kämpa för att få stopp på våldtäkterna. Jag står bakom och stöttar er. Jag önskar att jag kunde bära en del av er smärta. Många styrkekramar!!

2013-02-05 @ 10:44:19
Postat av: malin

tänker på er! du var stark som ställde upp i tv. hälsa di syster så gott <3 / för en som oxå varit med om det!

2013-02-05 @ 10:46:24
URL: http://maaaaaaaalin.blogspot.se/
Postat av: Tommy

Om man hittar rätt gärningsmän och dom får en fängelsedom som dom sedan avtjänar och sen släpps fria, så kommer inte deras gärningar att gå obemärkt förbi. Där polisens och rättssystemets befogenhet slutar tar andras vid....
tommy41@countermail.com

2013-02-05 @ 10:52:17
Postat av: Miss Molly

stark skrivet, når in i hjärtat och jag känner med dig som anhörig i detta vidriga brott som din syster utsatts för. Har precis sett interviewn på Efter 10 och sitter här med andan i halsen och är skakad. Det hände en gruppvåldtäkt i Indien då kvinnan dog, i ett land som vi här hemma i "trygga" Sverige kan skaka på huvudet åt och undra vad är det för djur som gör sånt här och vad är det för länder som inte tar tag i det? Men tillbaka i vårt trygga land händer precis samma sak, och misslyckas om och om igen då offret inte vågar anmäla, inte blir trodd, blir ifrågasatt om oväsentliga detaljer som klädval. Varför händer detta i vårt land? Över 6 tusen anmäldes förra året (bara anmäldes), 6 tusen på 9 miljoner invånare!!?? Galet och förvridet. Vårt rättssystem måste våga ta ställning hela vägen, noll tolerans och hårda straff.
Skäms att leva i ett samhälle som inte ser brottet i sin helhet och hur det påverkar den person och dess anhöriga.
Jag hoppas att ni kommer vidare som familj, ta en dag i taget, ta det lugnt och som någon redan sagt: skrik och agera ut. Ta hand om varandra- What doesnt kill you makes you stronger! så småningom xxx

2013-02-05 @ 10:52:58
Postat av: 3-barns mor

Läser och blir alldeles tårögd. Detta ska ingen människa behöva utsättas för! Som mamma till tre flickor är detta min fasa när de är ute om nätterna och jag kan inte ens föreställa mig hur det är...
All styrka till er och jag hoppas innerligt att de svinen får vad de förtjänar!!!

2013-02-05 @ 11:15:17
Postat av: Ida

I sagorna från Astrid Lindgren finns både elaka och goda. När mamma läste boken Allrakäraste syster för mig och mina två älskade systrar när vi var små kunde vi inte förstå varför de Elaka var Elaka. När mamma läste Bröderna lejonhjärta kunde vi inte förstå varför Tengil var så hemsk. Jag kan fortfarande inte förstå varför det bor ondska i vår värld och varför vi fortsätter att acceptera den? Vi lever inte i en saga men vi styr och formar hur vi vill att vår verklighet ska se ut. Jag hoppas att kvinnor och män, bröder och systrar tar ansvar redan innan ondskefulla handlingar sker och uppfostrar våra barn till medmänskliga och respektfulla individer. Vi är inga djur och det är vuxnas förbannade ansvar att se till att våra barn inte för en sekund tänker som ett.
Det handlar om ansvar. De handlar om civilkurage redan från början. Inte bara då, inte bara när det händer utan INNAN det händer. Lär era barn vad som är rätt och vad som är fel. Lär era barn att älska. Lär era barn att vi inte är djur och att vi inte kan styras av reptilhjärnor!

För vad ni går igenom finns inga ord men jag vill att ni ska veta att ni inte alls bara är en dagsnyhet på löpet utan en del av mitt samhälle och där av en del av mitt liv. All kärlek till er. Glöm inte bort dig själv. Även du har blivit utsatt. Även du kan behöva hjälp. Att vara anhörig är fruktansvärt då maktlösheten styr hela vardagen och man känner ibland skam för att man mår dåligt. Ett övergrepp sker och drabbar aldrig bara en person utan en hel familj. Ta hand om er. Massa kärlek till er.

2013-02-05 @ 11:33:02
Postat av: ebba

Såg dig på tv tidigare idag!
Du är så stark att du berättar om detta!
Jag hoppas verkligen att din syster kommer må bättre snart , hälsa henne :)

2013-02-05 @ 11:57:36
URL: http://eenilssonn.blogg.se
Postat av: Frida Zetterlund

Varrenda ord du skriver träffar hjärtat, Fanny. Du har så himla rätt, så jävla rätt. Varför har dom rätt att gå ut och inte din syster? Varför är det alltid flickan som blir våldtagen man diskuterar och inte dom som har gjort själva händelsen..? Såg intervjun med dig på efter tio.. jag kan inte sätta mig in i vilket helvete ni befinner i er just nu, men jag antar att det lilla lilla lilla jag tycks förstår är inte ens en 100a del av den smärtan ni har nu.. Och som du säger, varför ska våra skattepengar gå till deras straff när ni inte fick hjälp med bekostningarna till sjukvård..?
Jag lovar att jag ska be för dig och din syster och eran familj, så sjukt starka är ni!!!!
kram

2013-02-05 @ 12:18:41
Postat av: Charlotte

Tänker på din syster och överväldigas av medkänsla. Önskar er all kraft och styrka som krävs för att komma tillbaka. Ta hand om er.

2013-02-05 @ 12:21:42
Postat av: Charlotte

Tänker på din syster och överväldigas av medkänsla. Önskar er all kraft och styrka som krävs för att komma tillbaka. Ta hand om er.

2013-02-05 @ 12:22:13
Postat av: Svenneman

Fruktansvärt lider me er!
Blir förbannad känner hat, till dessa män!
Jag kommer göra allt för att sådant här får inte hända!
Håller tummarna för att ni alla skall klara det kramar!

2013-02-05 @ 13:24:49
Postat av: Anita Svensson

<3

2013-02-05 @ 13:40:54
Postat av: norrland

tänker på er ! stark gjort av dig fanny .

2013-02-05 @ 14:16:48
Postat av: lina thimgren

blev så fruktansvärt upprörd av detta när jag läste i tidningen, våldtagen av fem män FEM MÄN?!?!? så fruktansvärt sjukt. usch, förstår inte ens hur våldtäkter kan existera, att det finns ett sådant ord och en sådan gärning, det värsta man kan göra mot någon. Sjukt starkt gjort av din syster och dig att gå ut med detta, för det hjälper ju även andra! Kram från en väldigt upprörd men samtidigt berörd luleåtjej

2013-02-05 @ 19:50:49
Postat av: Marie Isaksson

Du är så stark och modig, Fanny! Ni gör helt rätt som går ut med detta. Många styrkekramar både till dig och P från gamla SO-fröken.

2013-02-05 @ 20:57:17
Postat av: Sofie

Du är otroligt stark!
Tack för att det finns sådana som Du!

Kram från en annan syster

2013-02-05 @ 21:17:33
Postat av: Carro

Förstår inte vilken rätt dessa "män" tror sig ha. Att ta sig friheten att gå på en annan människa på detta sätt är så fruktansvärt att det knappt finns ord. Det skrämmer mig lika mycket att det sitter människor på nätet som ifrågasätter sanningen och klädval. MAN SKA FAN KUNNA GÅ NAKEN PÅ GATAN UTAN ATT BLI VÅLDTAGEN!

Jag hoppas att samhället snart börjat ta detta på allvar och ger din syster och alla andra tjejer som vart med om samma sak bästa möjliga vård och stöd. Även familj behöver stöd för att i sin tur kunna hålla sig själva över ytan och stötta sin anhörig.

Jag sänder tankar, värme och kärlek till dig, din familj och framförallt till din syster!
Ni har en lång väg framför er men tack för att ni berättar er historia!!

2013-02-05 @ 22:34:21
Postat av: Caroline

Det finns inga ord... Såg Efter 10 också och har läst många på facebook som detta har väckt starka känslor hos. Det är så fruktansvärt äckligt och obegripligt att inte bara en, utan FEM stycken män gör något sådant tillsammans...

Det bästa med din text var följande; "Vissa säger att hon bara hittar på. Än en gång läggs ansvaret över i offrets händer medan vi glömmer bort förövarna. Det borde ju vara dom som ifrågasätts. Hur kan dessa män ha mer rätt än min syster att gå ut på nätterna?" Helt sant! Hur menar man? Att skulden läggs på en människa som har blivit utsatt för det vidrigaste en människa kan bli utsatt för istället för att ifrågasätta MÄNNEN I FRÅGA!

Det kommer kanske att ta tid för henne att börja visa vad hon känner, det är människans naturliga förvarsmekanism som spökar och det kan ta sin lilla tid... Hon kanske behöver det just nu.

Skickar styrkekramar till er allihopa och hälsa speciellt din syster! Du är förresten en fanastisk människa som gör allt detta och det kan inte ha varit lätt att sitta i tv och prata om det.

Kram från Luleå <3

2013-02-06 @ 00:03:47
Postat av: Helen

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva. Blir bara mållös, illamående och så fruktansvärt frustrerad. Vart är världen påväg? Jag blir skrämd, vill inte tänka på det. Att det finns sådana odjur som helt lever utan någon själ, som bara är ute efter att förstöra någon annan människas liv. Det är hemskt, så jävla hemskt. Ni är starka tillsammans! MÅNGA STYRKEKRAMAR TILL ER!!

2013-02-06 @ 01:02:30
Postat av: Maria

Mitt hjärta blöder när jag läser detta! Skickar en massa styrkekramar till dig å din syster!

2013-02-06 @ 01:38:50
URL: http://595gram.wordpress.com
Postat av: majo

Jag, eran farmorskusin och mina pojkar OkkeåDavve har följt Er hela vägen. Skicka en innerlig kram till P från oss. Har aldrig hört sönerna så upprörda och tagna. Bra gjort av Dig på tv idag; lugn och sansad :)
Behöver Ni/P stöd av släkten så finns vi här. Kram å <3

2013-02-06 @ 03:54:08
Postat av: Moster Lena

Hej Fanny.Vad du är stark o klok. P har tur som har en syster som du. Jag hoppas innerligt att killarna åker fast o blir frihetsberövade en längre tid. Det förhindrar att andra råkar ut för samma sak.
Många kramar till er båda från släkten i Värmland.

2013-02-06 @ 16:58:57
Postat av: Malin

Massa styrkekramar till er!

2013-02-06 @ 18:15:44
Postat av: Malin

Massa styrkekramar till er!

2013-02-06 @ 18:16:13
Postat av: anki

Som vanligt är det offret som skuldbeläggs av samhället. Som tjej/kvinna måste du alltid tänka efter och förklara allt. Men ingen frågar förövaren, vad hade du på dig för kläder, hur mycket hade du druckit m.m. Inställningen i samhället måste förändras. Vi på kvinno- och tjejjourer försöker göra vårt bästa både när det gäller attitydförändringar, att hjälpa de utsatta tjejerna och kvinnorna och att jobba för lagförändringar. Önskar er all lycka och stöd. Kramar till er alla

2013-02-06 @ 18:39:04
Postat av: Celina

Jag känner eran kusin, direkt hon sa vad som hade hänt blev jag helt mållös, jag visste inte vad jag skulle säga. Ifall jag sa nått och allt blev värre för hon. Själv fattar jag inte hur man kan göra nått sånt hemskt och sen bara få nåra månaders fängelse.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Man börjar verkligen att rysa av texten, starkt gjort!
Massor av styrkekramar till er!

2013-02-06 @ 19:04:48
URL: http://celinarousu.blogg.se
Postat av: Hej

Hej !
Det som har hänt eran familj och Paulina är så sjukt oacceptabelt! Det får inte hända. Känner inte er, men såg dig Fanny på TV4 och insåg att ni faktiskt gått på Tuna samtidigt dom mig, all styrka till er!! Hoppas dom jävlarna åker fast.

2013-02-06 @ 20:20:45
Postat av: anna

<3

2013-02-06 @ 21:32:22
Postat av: Hanna

Det finns så mycket hemskt som människor gör så man kan knappt tro att det är sant. Jag hoppas att ni ska klara er igenom detta. Men bara genom att du skriver om det här bevisar att du är stark nog att göra det. Ni, tillsammans, kan klara det! Kämpa, kämpa, kämpa. Men glöm för allt i världen inte att ta hjälp och stöd från varandra och från andra. Ni är inte ensamma!!
För övrigt, åå vad du skriver bra! Kramar!

2013-02-06 @ 22:53:11
URL: http://www.finarefinast.blogg.se
Postat av: V

<3

2013-02-06 @ 23:46:55
Postat av: Anna

Jag sänder mina varmaste styrketankar till din syster och er familj. Ingen ska behöva genomlida något sånt här.

2013-02-07 @ 09:08:03
URL: http://readmywords.blogg.se
Postat av: Carl

Hej Fanny,

Jag och min flickvän har tagit denna händelse hårt då vi bor i kvarteret där det hände och kunde inte tänka oss att någon skulle råka ut för något så fruktansvärt nära oss. Min flickvän skickade nyss ett klipp från TV-4 där du var med i Malou och berättade med styrka i rösten om dina upplevelser och hur du känner (Starkt!). Önskar att jag kunde göra mer, eller något i huvudtaget för att det ni går igenom ska på något sätt bli lättare.

Du nämnde dock kostnader för sjukvård i klippet. Om det tynger, lägg upp ett konto-nr så ska vi se till att hjälpa så gott vi kan. Det är det absolut minsta jag kan göra mer än att informera dig och din familj om att vi är många som stödjer dig, din syster och din familj och har er i tankarna.

2013-02-07 @ 11:14:59
Postat av: Paulina

<3

2013-02-07 @ 22:01:08
Postat av: Lanja - www.lanjas.com

<333

2013-02-08 @ 16:30:26
URL: http://lanjas.com
Postat av: Sofia

Jag sitter här och gråter just nu! Detta är Sverige liksom och det är alldeles för mycket våld och våldtäkter här! Jag kan svära på att det inte var fem svensk killar som gjorde detta!! Ja, kalla mig rasist men ja, jag är faktiskt rasist! Ni borde kolla statistiken om hur mycket våldtäkterna ökat här i Sverige efter att alla blattar kom hit till vårat fina land!

2013-02-08 @ 16:41:52
URL: http://www.nattstad.se/sofiaborjesson
Postat av: Jenny-Maria

Styrkekramar från mig!!

2013-02-08 @ 16:47:38
URL: http://jennymariaandersson.devote.se
Postat av: Linda

Fick ont i hela mig. Så jävla hemskt! Varför skulle man ljuga om en sån här sak! Jag lider med er, fäller en tår när jag läste texten. Texten berör mig väldigt mycket.

2013-02-08 @ 17:26:36
URL: http://lindahjaren.webblogg.se
Postat av: johanna

Kärlek till er!

2013-02-08 @ 17:45:53
Postat av: ..

Jag grät när jag läste ditt inlägg.
Att det finns så sjuka människor på denna planet kan jag inte ens förstå. Kan inte förstå hur man kan göra något sånt emot en annan person. Någon kan inte stå rätt till i skallen alltså.
Även fast ni inte vet vem jag är så ville jag bara lämna en kommentar här och säga att jag stödjer er och framförallt Paulina.
Inget sådant ska få hända NÅGON. Så är det bara.

2013-02-08 @ 17:46:08
Postat av: Linnéa

Jag hoppas att vetskapen om att det är så många människor där ute som bryr sig om din syster och er anhöriga kan kanske hjälpa något. Om ens bara en liten liten fjuttig tröst. Vi är så många som blivit berörda, tagna, chockade, ledsna, förtvivlade av det som din syster utsattes för och jag önskar er verkligen all tröst och styrka i världen för att ta er igenom detta <3

2013-02-08 @ 18:02:03
Postat av: Emma

Finner inga ord. Styrkekramar <3

2013-02-08 @ 18:17:19
Postat av: Ida

Läste detta och börja gråta här på jobbet. Fruktansvärt, sådana djur (kan inte kalla dem människor) förtjänar värre straff. Kan inte sätta mig in i den känslan som har drabbat er men ni har mitt medtyckte som människa och ni har mina tankar.

2013-02-08 @ 19:04:47
Postat av: h

Kärlek och massor av kramar till er! Va starka håll ihop. Finner inte ord. Du är en underbar syster och har en underbar syster! Be strong forever <3<3<3

2013-02-08 @ 19:05:08
Postat av: Anonym

Kärlek och massor av kramar till er! Va starka håll ihop. Finner inte ord. Du är en underbar syster och har en underbar syster! Be strong forever <3<3<3

2013-02-08 @ 19:05:23
Postat av: Frida

de där männen är inte ens värda att kalla människor. blir så jävla ledsen när jag läser detta och jag hoppas som fan att de jävlarna åker dit!
kramar till din syster och till dig! <3

2013-02-08 @ 19:43:36
Postat av: Ronja Johansson

Styrkekramar <3

/ 14 år och tårar som faller

2013-02-08 @ 20:08:01
Postat av: FannyW

Blir så berörd av din text jag vill bara säga Tack! Tack för du skriver det här tack för du finns<3 Mitt hjärta brister vet inte vilken känsla jag ska släppa fram först sorgen eller vreden. Tänker på dig, din syster och din familj och skänker så mycket ljus och kärlek jag kan

2013-02-08 @ 20:41:01
Postat av: Karolin Envia Khamo

Jag ber på mina bara knän om att dem killarna ruttnar och lider som in i helvete. Jag ber om att Gud lär dem en läxa. Men störst av allt ber jag om att ni ska ha styrkan att klara er igenom det här. Jag ber om att du ska ha å mycket styrka som möjligt för att kunna bära din syster hela vägen utan att snubbla nånstans. Jag ber. Ni klarar av det här. Må dem vila i helvetet!

2013-02-08 @ 21:02:04
URL: http://www.crolinekhamo.blogg.se
Postat av: Karolin Envia Khamo

Jag ber på mina bara knän om att dem killarna ruttnar och lider som in i helvete. Jag ber om att Gud lär dem en läxa. Men störst av allt ber jag om att ni ska ha styrkan att klara er igenom det här. Jag ber om att du ska ha å mycket styrka som möjligt för att kunna bära din syster hela vägen utan att snubbla nånstans. Jag ber. Ni klarar av det här. Må dem vila i helvetet!

2013-02-08 @ 21:02:32
URL: http://www.crolinekhamo.blogg.se
Postat av: Fanny Sahlin

Nä..man finner inga ord. Mitt hjärta bankar så hårt och så snabbt..jag blir så upprörd, stum och tagen. All lycka till dig, familjen, anhöriga men särskillt stackars Paulina. Det är dags att sätta ner foten nu förfan..detta får inte hända. Det får inte!! Paulina behöver er mer än någonsin för vem utanför familjeskapet kan hon förlita sig på nu? Styrkekramar!! <3

2013-02-08 @ 21:06:30
URL: http://fannysahlin.blogg.se
Postat av: Fanny Sahlin

Nä..man finner inga ord. Mitt hjärta bankar så hårt och så snabbt..jag blir så upprörd, stum och tagen. All lycka till dig, familjen, anhöriga men särskillt stackars Paulina. Det är dags att sätta ner foten nu förfan..detta får inte hända. Det får inte!! Paulina behöver er mer än någonsin för vem utanför familjeskapet kan hon förlita sig på nu? Styrkekramar!! <3

2013-02-08 @ 21:07:30
URL: http://fannysahlin.blogg.se
Postat av: matilda

Det är så fruktansvärt och det gör ont att veta vilka sjuka människor det finns. Var starka <3 <3

2013-02-08 @ 21:25:34
Postat av: Anne

Kramar till er.

2013-02-08 @ 21:42:21
Postat av: Ellen Wärnsberg

Vet inte riktigt vad jag ska säga.. Blev berörd av din text, styrkekramar!<3

2013-02-08 @ 22:06:26
URL: http://www.ellenwarnsberg.se
Postat av: Frida

<3

2013-02-08 @ 22:56:37
Postat av: P

Hej
Jag har blivit sexuellt utnyttjad sedan jag var 6 år. Därefter våldtagen av 4 män nerdrogad. Några år senare, berättade jag detta i förtroende till en polis som även han våldtog mig,

Vad jag skulle skulle vilja hälsa din syster.
Även om människor går ostraffade, om man inte hittar de som gjordet det här, om människor i omvärlden verkar gå vidare som om det inte har hänt, eller som om det vore okej att det hände;
så hände det, det var fel, och det skulle inte hänt dig.

Försök få upprättelse självklart genom rättegång, genom att prata om det, genom att hjälpa andra eller vad du tycker gör en upprättelse.
Stå upp för dig, stå upp för det faktum att du inte skulle behövt genomlida detta, inget i det här är ditt fel.

Hur är man stark? Genom att skilja på rätt och fel och inte tänja på gränserna så fort det handlar om en själv. Självklart handlar detta om dig, men även om andra tjejer i din sits.
Vi är så många och vi ska fanimig börja höras.

2013-02-08 @ 23:53:37
URL: http://psykiatrin.blogg.se
Postat av: Hanna♥

fruktansvärt. jag lider med er. kram

2013-02-09 @ 00:04:27
URL: http://hannanereps.blogg.se/
Postat av: Linda Håkansson

Tänker på er! <3

2013-02-09 @ 00:17:51
URL: http://lindaahakansson.blogg.se
Postat av: Matilda

Jag brukar sällan kommentera, men det hade varit fel att inte göra det. Jag är precis som många andra här sjukt förbannad på Sveriges regering som inte reagerar! Det behövs att vi svenskar tar tillbaka makten över vårt land! I vilket fall så tänker jag på er och ger er en massa styrkekramar! <3

2013-02-09 @ 03:26:31
Postat av: Madde

Jag hjälper dig att bära din syster när det blir för tungt.

2013-02-09 @ 08:30:30
Postat av: Anonym

<3

2013-02-09 @ 10:19:41
Postat av: Sara

Det är så hemskt så jag vet inte vad jag ska skriva, men jag ville i alla fall berätta att jag tänker på er och ge er några styrkekramar! <3

2013-02-09 @ 10:53:16
URL: http://sarabacksbacka.blogg.se
Postat av:

Inget av de som hände är hennes fel, vad någon än säger så har hon inte gjort något fel, aldrig!

Jag kan inte föreställa mig vad hon/ni går igenom. Finner inga ord, helt tagen av ditt inlägg..

Massa styrkekramar till fina Paulina, familj och anhöriga <3

2013-02-09 @ 10:55:47
Postat av: Jenny

Fyfan vad irriterad jag blir på människor som säger att hon ljuger, vad vet dom? En sån grej är inget man bara hittar på. stora kramar till er!!

2013-02-09 @ 10:58:12
Postat av: Alma

Jätte hemskt. Tycker synd om dig och din syster. Hoppas dem får lida dubbelt så mycket mer än ni gjort!! De förtjänar en långsam och smärtsam död.

2013-02-09 @ 11:06:23
Postat av: Elina

Styrkekramar till er!

2013-02-09 @ 11:06:32
URL: http://elliiel.blogg.se
Postat av: Emelie

Mår illa över hur folk beter sig, att vissa tror sig ha rätten till någon annans kropp och sedan alla dessa idioter som ska sitta och spekulera i huruvida din syster talar sanning eller inte. Fyfan.
Jag hoppas verkligen att hon och ni alla mår bättre snart. Livet blir bättre, tiden läker inte sår men man lär sig att leva igen. Ta hand om er, kram <3

2013-02-09 @ 11:33:42
Postat av: Ida

Tänker på er! Massor av styrkekramar !

2013-02-09 @ 12:32:04
Postat av: ellybells

Det finns inga ord.. Tusen tankar till din syster och resten av dom anhöriga!

Ta hand om er, var starka. Styrkekramar!

2013-02-09 @ 12:37:44
URL: http://ellybells.blogg.se
Postat av: Elin Dahlén

tårarna bara rann när jag läste detta

må gud hjälpa er

2013-02-09 @ 15:07:01
URL: http://elindahlen.blogg.se
Postat av: Elin Lundström

Det är fruktansvärt att detta kan få ske, att människor kan sjunka så lågt, det gör mig så ledsen, sitter här med tårar i ögonen. Varför är världen så grym och orättvis. Varför sprider folk hat och grymhet. Vars är Respekten och kärleken? Sänder mina tankar till er. Gud välsigna er. All styrka och kärlek /Elin

2013-02-09 @ 16:02:07
Postat av: Maria

Tårar rinner ner för min kind och kroppen skakar av ilska när jag läser detta. Så vidrigt! Så fruktansvärt att det inte går att beskriva! Ta hand om din fina syster, ni verkar dessutom ha en fin släkt som stöttar er också! Tusentals berörs av din systers öde. Du har berört många människor och gett avtryck. Kanske räddat någon annan från samma öde, önskar det i allt elände. Som jag önskar att de får ett straff eller annan rättvisa skipas..Är själv inflyttad från samma lilla ort, gick hem sent sista biten från t-banan, var rädd och kände mig lättad när jag äntligen nått dörren, "att jag klarade mig"..det ska inte vara så! Det skulle inte hänt din syster! I allt mörker kommer ni hitta vägen ut tillslut, prata med andra, finn det vackra i världen igen..det finns stöd att få, från grupper, jourer, annhöriga, kyrkan, var som! Du är en kämpe! Fortsätt med det, starka människa!

2013-02-09 @ 21:18:08
Postat av: Sara

Bedrövligt! Hur kan man påstå nåt sånt? Herregud, ska man inte få gå ut som tjej?? Vem gav DOM rätt att gå ut?! Tänker på er, blir så illa berörd! :( att ens ifrågasätta om det är sant eller ej, nej.. Jag tror er (borde va självklart!!) och dom enda som gjort fel i den här historien är idioterna som gjorde det och folk som lägger sig i och ifrågasätter. Fattar dom inte att det redan är jobbigt som det är eller? Respektlöst. Men vissa människor vet tyvärr inte bättre, man slutar aldrig förvånas av vissa människors idioti. Styrkekramar!

2013-02-09 @ 21:36:36
Postat av: Louise

Det finns inte längre någon frihet i det här landet för kvinnor. Att dagligen behöva känna rädsla för att gå ut kan likställas med att leva i en sluten diktatur utan rättigheter. Jag förstår varför män i andra länder inte låter sina fruar röra sig fritt utanför hemmet. Min pojkvän vill inte heller längre att jag går ensam från hållplatsen. Han är rädd. Jag är rädd. Aldrig kommer jag att känna mig fri i det här landet så länge min stolthet kan berövas på en liten sekund av fem okända män. Och så länge man kan förstöra ett liv om inte fler och enbart få ett år som straff så ser i alla fall inte jag ljust på framtiden. Jag och resten av världen som innehar den minsta lilla sympati tänker på er och känner med er. Det är FEL och det är inte ert fel. <3

2013-02-09 @ 22:33:15
Postat av: Nathalie

Och jag blir så fruktansvärt, satans jävla arg på den här världen. Ibland undrar jag om halva jordens befolkning har blivit tappade som barn, för en del människor kastar ur sig så mycket skit så att man tappar hakan. Och vad är det som gör att en del människor väljer att göra dessa handlingar? Det lär man aldrig få reda på, mer än att något har gått snett där inne i skallen. Jag vet bara att hade fler människor varit som du, då hade världe varit en bättre plats! "just get back up when it knocks you down" står inristat på min rygg. Min syster dog när jag var liten, så liten att jag inte förstod, men hur liten jag än var så gjorde det ont,fruktansvärt ont. Men någonstans i allt mörker och orättvisa så blir man stark och klarar sig igenom alla hinder, för att det kommer finnas ett ljus mitt i allt som får en att palla. Och därför har jag det här mottot på min rygg. Och ni kommer att orka, ni är starka. Så starka att det övervinner alla dessa svaga människor som ger sig på andra.

2013-02-09 @ 22:35:14
Postat av: Lina

Det märks vilken underbar syster du är! Var stark, gud kommer hjälpa er igenom det här! Håll ihop<3

2013-02-10 @ 17:08:53
Postat av: Jasmi - Mamma till Angelina

Min kompis blev våldtagen mitt på ljusa dagen av tre killar på moppe... Skulden ska ALDRIG läggas på offret! Sjuk värld vi lever i! :(
All styrka och kärlek till er! <3<3<3

2013-02-10 @ 20:45:06
URL: http://jassisa.blogg.se
Postat av: emma

Fysatan vad hemskt!
Stryke kramar till er alla

2013-02-10 @ 21:44:28
Postat av: Sofie

Jag finner inga ord..läste dina inlägg gällande det hemska som hänt din syster. Jag blir så fruktansvärt förbannad,arg och ledsen när jag hör om våldtäkter som sker alltför ofta nu! Vad är det för fel på dom jävla män som får för sig något dyligt?! Vart ännu mer ledsen när ni inte blev bemötta bättre på sjukhuset, det var ju då ni behövde som mest hjälp och stöd.

Angående Flashback så tycker jag personligen att det är den mest idiotiska sida som uppfunnits för det finns inte mycket vettigt på den sidan eller något av nytta heller för den delen. Högre straff för våldtäktsmännen helt enkelt, införskaffa dödsstraff gärna! Så jävla trött på att dom slipper undan så lindrigt och att det är vi kvinnor som ska få skuld för att vi vart utsatta för sådana hemskheter,det är inte rättvist! Jag ska fasen kunna gå ilädd bikini oavsett tidpunkt eller dag mitt på stan utan att en enda jävel ska kunna få röra mig, spelar ingen roll vad vi kvinnor har på oss eller hur vi för oss det ger INGEN rätt att ge sig på oss eller våldta oss.

2013-02-11 @ 10:56:48
URL: http://www.sprinterdonnan.blogg.se
Postat av: Anonym

blir så otroligt arg och förbannad på männen som gjort detta mot din syster, men som också drabbat er! De kommer att få sin dom, det lovar jag!

2013-02-11 @ 23:12:54
URL: http://jlinn.blogg.se
Postat av: Tilda

<3!

2013-02-12 @ 13:37:01
Postat av: sundbybergsbo

Jag bor i precis i närheten och har utsikt över rondellen. Jag önskar att jag råkat vakna vid 4-tiden på morgon och sett något. Jag kommer ihåg när polisen ringde på dörren och frågade om jag sett något. Hemskt att bli utsatt för något sådant här, och dessutom bli ifrågasatt

2013-02-14 @ 22:32:15
Postat av: Jocke

Häng gärningsmännen! Mitt hjärta går ut till offret och hennes familj.

2013-02-18 @ 18:42:03
Postat av: Alma

Jag får ont i magen och i hjärtat när jag tänker på din syster och det helvete som hon och hela din familj upplever nu, och många andra runt om i Sverige och i världen med er. Det finns inga ord som kan göra det ogjort, men glöm aldrig att vi är många som står bakom er. Som aldrig tvivlar en sekund på vad som är sant och inte; de personerna som gör det lever i förnekelse och vill inte inse att denna vidriga handling begås av monster varje dag, och att det kan drabba vilken (oskyldig!!!!!!) kvinna/tjej som helst, oavsett hennes eget handlande. Det finns heller ingenting som rättfärdigar hur man som er sedan blir behandlade av vården/polisen/omgivningen, när man är som mest sårbar. Sverige behöver införa omfattande utbildning för personal som ska jobba med det här så att ingen någonsin ska behöva gå igenom samma sak. Att våga anmäla är enormt starkt gjort, för det ska man inte bli ifrågasatt av alla man möter, personer och myndigheter vars jobb är att hjälpa. Jag blir så arg när jag tänker på hur verkligheten ser ut i ett land som Sverige och att det händer igen och igen.

Du är en fantastiskt fin syster och det du gör är väldigt modigt, och det påverkar många människor. Tack!

Många kramar <3

2013-02-19 @ 14:58:25
Postat av: Carl Lundqvist

Jag tycker att du ska tala om de signalement som din
syster vet om. Polisen vill bara tysta händelsen de vill
inte att förövarna ska bli tagna de passar inte i Sverige just nu.

2013-04-13 @ 15:30:55
Postat av: Hans

Fattar inte varför man ens antyder att en kvinna inte ska röra sig ensam på natten pga risken att bli våldtagen. Varför kan man inte lika gärna ifrågasätta varför män får röra sig ute på nätterna med anledning av risken att de kommer att våldta någon?

2013-04-13 @ 17:21:56
Postat av: Anonym

Hej Fanny!!
Tack Gud för att Paulina har dig till syster, jag bor 3 gator bort i Sundbyberg och vaknade denna natt av att något var fel.. Jag och min sambo kom hem från goda vänner den natten km 02.00.
Vi la oss och allt var som vanligt... Jag vaknade strax innan 4 av obehag, något var helt fel.. Jag har inte hört något detr vår bostad för långt bort för då vi bor vid mekonomen men något höll mig vaken den natten... jag är ingen spåtant
el något medium, jag går på känsla el d jag "ser"
Låter väl konstigt i dagens samhälle men om jag som främmande människa kan hjälpa till på något sätt så tveka inte att kontakta mig... Med all styrka å kärlek till Paulina och dig!! Malin
07655566102013-09-27 @ 01:26:03
Postat av: Anonym

Så jävla brutalt och hemskt!

Fyfaaaan!

Skulle mörda alla 5 gärningsmän.

2014-10-21 @ 00:24:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0