Om att aldrig vara tyst

Mitt i allt sa det bara stopp. Hela livet bara stannade. 
 
Det var för fyra veckor sen. 
 
För fyra veckor sen blev min syster gruppvåldtagen av fem än så länge okända män på öppen gata.
 
Jag vet inte om jag någonsin kommer kunna beskriva den känslan jag har känt den senaste månaden. Det pendlar mellan oro, ilska, hat, uppgivenhet, rädsla och orklöshet. I fyra veckor har jag haft konstant huvudvärk, jag har gråtit så mycket att jag har fått sår under ögonen, jag har somnat med hjärtklappning och vaknat av mardrömmar.
 
Det känns som att någon har stängt av mig. Min kropp har förvandlats till bly. Jag orkar inte tänka, jag orkar inte lyssna, jag orkar inte prata. Min hjärna har satt sig på autopilot och det enda som gäller nu är överlevnad. Jag stiger upp för att göra det jag måste och sen går jag och lägger mig igen. Jag ligger mest och sover, för jag vill inte vara vaken i en sån här värld.
 
 
I tisdags var jag med i Malous program efter 10. Det var första gången jag pratade öppet i media om det som har hänt. Jag kan inte säga att jag ångrar att jag var med, för det gör jag inte. Men samtidigt hade jag inte heller gjort om det. Jag trodde aldrig att det skulle vara så psykiskt påfrestande som det faktiskt var. Jag bröt ihop i gråt direkt jag kom ut ur studion. Även om jag hade förberett mig väl och visste på ett ungefär vad jag ville säga så kom det inga ord när jag väl satt i studion. Jag brukar alltid prata högt med övertygelse i rösten och vara relativt självsäker när jag ska framföra något som jag tycker är viktigt. Men när jag ser på tv4play så känner jag inte igen tjejen som sitter i soffan. Det är inte jag. Det är inte min röst. Det är inte mina ord.
 
Det fanns så mycket mer jag ville säga som jag aldrig fick sagt. Det är klart jag vill att männen ska åka fast och straffas. Men jag önskar hellre att någon eller några som är redo att ge dom vad jag anser vara rätt straff hittar dom före polisen gör det. Jag vet att det kommer uppröra många. Men jag vill inte att dom ska bli dömda till något år i isolerat fängelse som är finansierat av våra skattepengar samtidigt som jag och min familj själva måste betala för min systers vård utan att ens har blivit erbjudna alternativ vård på sjukhuset. 
 
På tal om sjukhus, vi var där i måndags. På akutmottagnigen för våldtagna kvinnor. Den ligger mittemot förlossningsavdelningen. Jag hoppas att jag aldrig kommer behöva föda barn på den avdelningen. För jag vill aldrig att akutmottagningen för våldtagna kvinnor ska vara en av dom första sakerna mitt barn får se.
 
På mottagningen blev vi bemötta av en undersköterska som bad oss sätta oss ner och vänta på att min syster skulle få komma in till en läkare och få sin tredje spruta mot hepatit. Sen log hon och sa: "Och sen behöver du inte ta mer sprutor förrän om ett år, då får du boka egen tid på vårdcentralen."
 
Min första tanke var att hon skämtade så jag frågade henne såklart: "Menar du att hon ska få betala den fjärde sprutan själv?"
 
Undersköterskan fortsatte le och svarade: "Ja, men hon har ju fått tre gratis!"
 
Wow, tre sprutor helt gratis. På hennes leende såg det ut som att jag skulle jämföra det med högsta vinsten på lotto. Tre sprutor gratis, men till vilket pris då? En hel familjs liv som är i spillror. En tjugoettårig tjej som inte har vågat gå ut ur sitt hem själv på en månad, som skriker av mardrömmar på nätterna, som blir ifrågasatt och kallad hora. Listan kan göras lång. Jag kände hur jag blev alldeles varm i kroppen av ilska och svarade: "Nej, men min syster valde inte heller att bli våldtagen."
 
Vad tror ni undersköterskan gjorde? Istället för att svara pedagogiskt, hålla med, tycka det är förjävligt, förklara varför det är så, bemöta kritiken, lugna ner mig så gick hon iväg och kom inte tillbaka. I stundens hetta så skrek jag något elakt efter henne vilket jag såklart ångrar i efterhand. Jag vet ju att det inte är hennes fel att min syster måste betala för sig själv för att inte riskera att få hepatit. Men däremot är det hennes fel att hon inte valde att bemöta min ilska.
 
Sen gick min syster iväg och tog sin spruta. Under tiden jag satt och väntade på att hon skulle komma tillbaka så gick tre kvinnor som jobbar inne på avdelningen förbi mig. Ingen utav dom hälsade. Dom höjde inte ens blicken för att se på mig. Såna situationer får mig att undra om det alltid är rätt folk som arbetar inom vården. Speciellt på en avdelning där det kommer in utsatta kvinnor.  
 
 
Många har ifrågasatt varför vi inte går ut med signaliment. Det är dels för att vi har bivit tillsagda att inte göra det eftersom det kan "störa utredningen då folk kan ta saken i egna händer". Dom signalimenten som finns ligger redan uppe på bl.a flashback. Mörka kläder med luvorna uppdragna. Tänk dig själv in i en situation då du är ute och går när det är mörkt och du vänder dig om snabbt för att se att fem män är bakom dig och mitt i allt så har du en hand för munnen. Hur mycket signaliment tror du att du hade kunnat ge? 
 
Vissa ifrågasatte varför jag publicerade min förra text och tycker att det här borde vara en privat händelse som bara vår familj får ta del av. Lite för sent för det när det stod i varenda stora tidning och var med på varenda nyhetskanal samma dag som det hände. Vissa ifrågasätter varför jag är så tyst. Vad jag och vi än gör just nu så kommer det aldrig att kunna göra alla människor nöjda. 
 
Det här näthatet och ifrågasättandet måste ta slut. Varje dag borde vi jobba så aktivt som möjligt med att göra den här världen till en bättre plats. Vi måste lita på varandra, hjälpa varandra, tro på varandra och stötta varandra. För som jag sa i intervjun, vi måste sätta ner foten nu och skrika rakt ut: det är inte okej. Det är inte okej att våldta. Det är inte okej att ifrågasätta i nedlåtande syfte. Det är inte okej att skriva att min syster är en hora som får säkert njöt av att bli våldtagen av fem män. För det är precis såna kommentarer som föder våldtäkter. Det är såna kommentarer som visar våldtäktsmän att det är okej att våldta. 
 
Ibland undrar jag vilka det är som skriver såna kommentarer. Skulle dom våga säga det till mig rakt ut som vi möttes öga mot öga? Skulle dom våga skicka iväg ett oanonymt meddelande till mig med deras namn öppet där dom vågar påstå samma saker som dom vågar påstå bakom en anonym skärm?
 
Men jag har insett att kärleken vi får är större än hatet. Betydligt mycket större och kraftigare. Det kommer jag för evigt vara tacksam över. För varje kommentar och för varje meddelande så känns det som att kommande andetag är lite lättare att ta än vad det föregående var. Jag kommer aldrig sluta kämpa för att min syster ska få må så bra som hon förtjänar att må. Jag tänker aldrig skämmas över att kalla mig feminist som kämpar för lika rättigheter, för jämställdhet, för ett samhälle där mäns och kvinnors kroppar och åsikter är lika värda och ett nej betyder nej.
 
Och jag lovar att jag ska svara på vartenda medelande och på varenda kommentar som går att svara på. Men det kommer ta tid.
 
Ibland undrar jag om det kanske är det enda vi behöver.
 
 
Tid. 
 
 
 
Fannys%20syster%20blev%20v%C3%A5ldtagen%20av%20fem%20m%C3%A4n
 
 

Kommentarer
Postat av: Zandra - Mamma till Thindra & Julia <3

Ni finns i mina tankar varje dag. Jag hoppas så att ni får en så normalt liv som möjligt!! <3

2013-02-09 @ 12:50:55
URL: http://Zandrak.blogg.se
Postat av: sara

Shit vilken mäktig text. Mina tankar går till er

2013-02-09 @ 13:04:54
Postat av: Emelin Stjärna

Sitter och gråter och känner bara att allting måste få ett slut. Tårarna rinner ner för min kind vet inte vad ja ska gör eller säga fanny men vill ändå kommentera. Du är en inspirerande källa fanny det är helt otroligt hur bra syster du är. Önskar att er familj kommer på fötter inom kort, du din familj och din syster finns alltid i mina tankar.

Sjukt hur detta ständigt pågår men som du säger det känns som ingen bryr sig ...

älskar dig<3

2013-02-09 @ 13:06:01
Postat av: Marianne

Du gör det bra som orkar kämpa mot samhället.Paulina orkar inte just nu,hon har nog med sig själv.Kämpa på vi är många som tänker o lider med er.Krama Paulina.

2013-02-09 @ 13:20:12
Postat av: C

Vad du är stark som står upp för sin syster när hon inte kan!

Jag FÖRSTÅR INTE hur man kan vara så.... psykopapisk och empatilös som dessa killar. Jag har alltid haft så bra män i mitt liv: pappa, bror, pojkvän (och ex), låtsaspappa, farfar... Etc. Så jag har så svårt att förstå mig på dem killarna.

Jag ryser i hela kroppen och jag känner så för er. Och allra mest Paulina. Jag hoppas att karma verkligen finns. Och dem aldrig blir lyckliga igen.

Jag har en kompis som blev våldtagen av två killar. Hon satt på en pub och drack med dessa två och blev neddrogad (piller i drickan). En drog som gör att man är fullt medveten men kan inte röra sig överhuvudtaget. Dem turades om att våldta henne brutalt, medan den andra stod och FILMADE! Dem skrattade hela tiden åt henne och sakerna dom gjorde och hon kunde inte göra någonting.

Hon tvekade på att anmäla men gjorde det tillslut. Min kompis fick också frågan vad hon hade för kläder. Och om hon är säker på att det hade hänt och inte bara var en mardröm!!!! Fast hon hade sprickor både analt och vaginalt...... Hon VET nu vilka dessa killar är, men de går inte att få fast. För det finns inga bevis. Hon väntade ganska långt eefter att anmäla. Så dom går runt. Helt fritt här i Stockholm.

Sånt här får inte ske!! Tackar gudarna för att din syster verkar ha en väldigt stöttande familj. Det behöver hon verkligen.

Jag tänker på er och tänder ljus! Fina, fina människor, ni förtjänar inte det här. Men ni ska ta er igenom det!!

2013-02-09 @ 13:42:14
Postat av: Melinda

Jag har läst hela texten och känner hur tårarna börjar leta sig fram till ögonen. Det är en otroligt känslostark och hemsk text du skriver Fanny! Jag ber av hela mitt hjärta till styrka till din syster, dig och din familj. Många varma styrke kramar till er alla!

2013-02-09 @ 14:15:52
Postat av: Evin

Jag blev alldeles rörd men samtidigt arg när jag läste detta. Att folk ens har mage att visa denna respektlöshet. Att de ens kan säga att allt är påhittat. Fyfan. Tänker på er <3 Massa styrkekramar.

2013-02-09 @ 14:22:00
URL: http://nattstad.se/sannaevin
Postat av: Linn

Vilka idioter det finns alltså.. helt sjukt hur vårat samhälle har blivit. Förstår bara inte HUR man kan vela göra så mot en människa och förstöra så mycket. Det kommer bli svårt men allting är möjligt och allting blir bra tillslut även fast man inte tror det. Det är männen som ska skämmas inte ni!! Det är männen som ska bli ifrågasatta inte ni!! Det är dom som är dumma i huvudet inte ni!! Kom ihåg det..
Ni tar er igenom det här, kärleken övervinner allt! Familjen är allt.
Skulle också vela ha en syster som du, ni klarar det här TILLSAMMANS. :)
Kände bara att jag var tvungen att kommentera.. sånt här får inte hända.
Många många STYRKE kramar till Paulina och er familj och anhöriga! Det kan bara bli bättre nu. tänk så!!
Kram kram

2013-02-09 @ 14:39:16
URL: http://linnmicaela.blogg.se
Postat av: Amanda!!<3

Fanny!

Du VAR bra i tv, men jag kan förstå att det är så mkt man vill säga och så kort om tid!! ALLA jag har mött och som sett dig på tv tycker det var jättebra av dig att ställa upp i tv, att våga prata om det fruktansvärda som faktiskt hände P, varför ska offren tiga, de som inte gjort ngt fel.

Styrkekramar faster Sara

2013-02-09 @ 14:47:25
Postat av: H

Detta rörde mig till tårar.
Håller verkligen med dig, tänker aldrig någonsin skämmas över att kalla mig själv för feminist. Inte så länge detta tillåts hända.

2013-02-09 @ 14:49:22
URL: http://www.hamie.blogg.se
Postat av: Jessica

Jag har själv blivit våldtagen och jag vill bara säga det till dig, jag är SÅ glad att din syster har dig. Precis som jag hade min. Det är en sån jävla kamp, dag ut och dag in, och det tar tid och krafter och tårar. Men hon klarar det, ni klarar det. Allt annat skit kvittar, folk som ifrågasätter, jävla piss-människor, vad fan vet dom. Inte ett skit. <3

2013-02-09 @ 15:06:18
URL: http://volume.blogg.se
Postat av: Anonym

Våldtäkt är det värsta brottet som finns. Gruppvåldtäkt är ännu värre. Våldtäkter sker för ofta, världen runt. Jag mår lika dåligt varje gång jag läser om det. Jag äcklas ännu mer av våldtäktsmän. Har ni ingen JÄVLA moral, sympati, empati, uppfostran eller respekt för er själva eller för offret?!?! Jag vet inte om jag ska hata våldtäktsmännen, eller människor som IFRÅGASÄTTER offret.

Det spelar väl förfan ingen roll om man är ute sent på natten. Det spelar väl förfan ingen roll hur man är klädd. Att FEM VIDRIGA JÄVLA MÄN, ger sig på en ENSAM, RÄDD, OVETANDE KVINNA för att få några minuters njutning, får mig att tappa hoppet om mänskligheten.

Det där är inte män, det där är odjur. Odjur som själva har en mamma, troligen syster och kanske en dotter.

Jag blir inte ledsen, jag blir ARG. SÅ JÄVLA ARG. Jag har själv en lillasyster på 17 år, och hade hon blivit utsatt för något sådant här, hade jag tagit lagen i egna händer och SANNA MINA ORD, TORTERAT OCH MÖRDAT HELA BUNTEN.

Sånna svin förtjänar inte att endast betala skadestånd och sitta i fängelse en kort tid (för Sveriges jävla fängelsestraff är äckligt låga), jag hade velat att dom fick dödsstraff!!! Jag vill att dom blir uthängda i media och ta emot smutskastning och skit av alla som vill ha rättvisa!!!

Fanny, du är en underbar tjej. Din syster likaså. Att sånt här händer särskilt människor som inte förtjänar det får mig att vilja spränga hela jävla världen. Jag hoppas dom vidriga svinen blir tagna.

Jag önskar att jag hade kunnat göra mer än bara det här. Men du ska veta att jag TÄNKER på ER!

<3 :'(

2013-02-09 @ 15:38:27
Postat av: jenn

<3

2013-02-09 @ 15:39:43
Postat av: Nicki-Lee Ridderskans

Vet inte ens vad jag ska säga Fanny, finns nog ingenting som kan sägas egentligen. Att någon ska behöva vara med om något så hemskt och traumatiskt är sjukt, vårt samhälle är sjukt. Texten berör verkligen, speciellt när jag har en syster som är så nära och verkligen kan tänka mig in i situationen, och än mer när jag just nu sitter med en liten flicka i magen som ska behöva växa upp i den här världen. Mina tankar går till er familj och speciellt din syster. Kämpa vidare! Många kramar till er

2013-02-09 @ 15:40:45
Postat av: Tove

Det där med tid. Det känns så outhärdligt.

Misstolka rätt: jag vill inte säga att ni är starka. inte för att ni inte är det, utan för att om man har ett val så väljer man att inte vara det. men, när måste, då måste man. så enkelt är det. i den situationen din familj i finns det inte ett val, att vara stark blir det enda alternativet. men ni är starka. jag känner inte någon av er men jag vill bara säga att jag verkligen känner med er. jag önskar att att jag kunde bidra med mer, att jag kunde göra det hemska ogjort. jag vill också tacka dig med hela hjärtat för att du står upp för din syster och på så sätt också för andra utsatta människor.

det här kanske är för tidigt för att höra, jag har ingen aning, jag tror inte på bara ett rätt och ett fel i svåra situationer. men jag var blivit utsatt själv för sexuella övergrepp. jag ville mest säga att jag är på "den andra sidan" nu. det finns faktiskt en sån sida! det som hände mig är inte längre något som begränsar mig i vardagen. jag kan ju bara prata för mig själv men jag ville mest bara berätta att mitt liv inte blev föralltid förstört. övergreppet tog självklart tid ur mitt liv och orsakade oändlig smärta, och jag trodde att det alltid skulle vara helt närvarande i mitt liv. men, så är det med handen på hjärtat inte. självklart finns det vissa situationer som jag tyvärr är begränsad i, men inte i en utstäckning som jag känner förstör LÄNGRE. förut, ja. men i dagsläget drömmer jag inte mardrömmar längre. jag mår bra, händelsen stjäl inte längre min ork eller delar av mig.

jag brukar inte prata om det, just för att det inte längre spelar en så stor roll i mitt liv. men jag ville berätta för dig för bara ifall det kan få dig eller din syster att nu eller någongång känna om ens pyttelite extra hopp (hopp behövs! det är så svårt att se en ljusning när man är mitt inne i det) så vill jag iallafall bidra med det. även om det är hopp i en sekund. eller om du rycker lite i mungiporna för att du tycker att det jag skrivit är knasigt.. vad som helst.

jag tror också att det är för tidigt att se att det finns något efter det här. men jag ville göra ett försök.

ta hand om dig själv, din syster och övrig familj + nära och kära. glöm inte bort dig själv. när din syster är redo, utmana henne. utmana henne i pyttesmå steg att göra saker som är jobbiga, även om hon blir arg. har egentligen inte mer belägg för att det skulle hjälpa än mina egna erfarenheter, hur jag upplevde det. som med resten av det jag skrivit.

och som du säger; kärleken är större än hatet.

2013-02-09 @ 15:50:57
Postat av: evelina

att man har hjärta till att ifrågasätta offret hur hon var klädd osv, det är helt sjukt.. man börjar undra hur pantade människor är egentligen. det låter som det är okej att våldta om man är ute ensam sent eller har utmanande kläder på sig. Hur i helvete kan man ens tänka på detta viset? jag begriper mig inte på vissa folk. Att våldta är INTE okej, inte NÅGON gång ! det är bra att du vågar stå på dig och kämpa mot samhället, för vi lever i en sjuk värld och sådant här MÅSTE få ett stopp! Mina tankar går till er!

2013-02-09 @ 16:12:08
Postat av: Emma

Jag har blivit våldtagen själv och har genomgått en liknande situation. Det var tre år sedan och jag har bearbetat mina plågor och känner att jag är färdig med det. Dock så ligger fokus ofta på den som blivit utsatt och det som jag känner idag är att mina närmast anhöriga också borde ha gått till ngn psykolog eller liknande för att hantera det. Det kommer en dag när din syster är beredd att lämna det som har hänt bakom sig, och då kan det vara jobbigt om anhöriga inte kan släppa det. Säger inte att det behöver bli så men det har varit så för mig.

Jag bodde utomlands när det hände så jag har ingen erfarenhet av svenska sjukvårdssystemet ang våldtäkter men jag har aldrig behövt spendera en krona på min vård. Sjukhuspersonal ringde tom till mig med jämna mellanrum för att höra hur jag mådde och om jag behövde mer tid med psykolog. Det var i ett land där jag inte var medborgare som har lägre skattesats än Sverige så jag tycker det är fruktansvärt att man i vårt land inte får samma behandling.

2013-02-09 @ 16:55:15
Postat av: Rebecca

När jag var femton år blev jag våldtagen och jag är idag 20 år. Det går att gå vidare. Det går att få sitt liv tillbaka, livet finns där hela tiden oavsett hur piss det känns. Det finns så otroligt många människor som inte förstår, som aldrig kommer kunna föreställa sig vad ni går igenom men det finns också människor som kommer att finnas där, som stöttar er. Vad du gör just nu är otroligt viktigt. Du skriver om någonting som upprör samhället. Våldtäkt är ett problem, en samhällsfråga som är som glödande kol - kvinnor som talar om våldtäktsfrågan möter reaktioner som är starka: Vi är feminister som anser att alla män är våldtäktsmän och fått för lite kuk osv. SKIT i dom. Gråt, skrik, våga. Vi måste våga bli hörda. Det du gör nu, att skriva om det är en samhällsinsats. Hur mkt skit du än får för det. Jag sänder all min styrka till dig, din syster och din familj och alla andra där ute som vågar synas och höras. Sluta aldrig tro och hoppas. Jag lovar att det blir bättre.

2013-02-09 @ 17:45:46
Postat av: Sarah

Jag blir helt tårögd, berörd in i märgen. Det är förjävligt! Jag tänker på min egen syster. Jag tänker på din syster, på dig och din familj. FYFAN. Jag är själv alltid livrädd för att gå ensam, rädd för att åka tunnelbana till och med, rädd för mörka gator. I stort sätt rädd för allt då jag vet hur hemsk vår värld har blivit. Det är helt sjukt att vi ens ska behöva vara rädda. Hur kan dessa människor leva med sig själva? Vad är det för fel? Vad händer med vårt samhälle? Jag vill bara säga att det är förjävligt och jag känner oerhört mycket för dig, din syster och din familj. Var starka och all kärlek till er!

2013-02-09 @ 18:44:37
Postat av: Tess

Jag tycker ni är starka! Sådant här ska INTE tystas ner och ni är jättemodiga som vågar berätta. Det är för j*vligt att sådant här ska hända :-/ Jag blir så arg och ledsen på samma gång.

2013-02-09 @ 19:24:32
URL: http://highlandertess.blogg.se
Postat av: CR

All kärlek och styrka till er. Kan inte sluta gråta.

2013-02-09 @ 19:55:14
Postat av: Frida rubin

Du är så jävla grym Fanny! Så modig och fantastisk,

2013-02-09 @ 20:11:58
Postat av: martina

Jag brukar ha svårt för att ta såna program på allvar för jag tycker att det är för mkt "tycka-synd-om" och "lägga-skulden-på" men detta var fantastiskt, vilket program. Vilken inspiration, du var en klippa! Jag tror och hoppas att det nådde ut till så många som möjligt att fler kan ta till sig detta.
All cred till dig, till sin syster och kärlek till er familj. En otroligt tragiskt händelse som inte alls ska få ske men ur detta ses en styrka som jag tror att många behöver för att våga ta steget att anmäla och att sätta ner foten och säga att det inte är rätt !

2013-02-09 @ 20:46:26
URL: http://magotsuku.blogg.se
Postat av: Sara

Allt stöd till dig och din syster, kan inte ens beskriva hur förjävligt det är!! Ge inte upp hoppet bara, även om det säkert är svårt när allt är så mörkt... Och jag håller med, att polisen ska hitta dom och att dom får bo på en plats vi skattebetalare finansierar osv är inte det straffet man egentligen önskar för dom här vidriga "människorna". Innerst inne hoppas jag att nån annan hinner före. Huvudsaken är i alla fall att din syster, du och er familj repar er så småningom, men visst kan man inte låta bli att hoppas på att dom ska få sitt straff som dom förtjänar.. Ge inte upp, ni är starka, men det är okej att gråta och känna sig svag! <3

2013-02-09 @ 21:27:23
Postat av: Malin

Jag minns att jag började gråta när jag hörde talas om det här på nyheterna, dagarna efteråt var jag bara så otroligt arg. Och allt där emellan har gjort mig så himla känslig när jag läst det som händer runtomkring.

Anledningen till att jag började gråta,var för jag själv varit med om våldtäkt.
Men aldrig en gruppvåldtäkt.

Hur hemskt allt det här faktiskt är så kommer det alltid finnas så äckliga människor som ska säga att man ljuger och hittar på, och vägen tillbaka kommer vara så himla tuff.
Men med rätt folk omkring sig så börjar man sakta bygga upp en vardag,man tar små steg och börjar tillslut bygga upp sig själv igen.
Vad jag förstår så har din syster något så enormt stort stöd i dig, och jag tycker det är fantastiskt.
Tycker det är så otroligt starkt att det anmäldes och att man visar att sånt här inte får förekomma.
Och jag tänker på er varje dag!
Hoppas verkligen dom åker fast och får det straff dom förtjänar.

Keep it up, ni har många på er sida och många som vill hjälpa.
Finns här om du eller din syster vill prata,bara höra av er.
Ta hand om er!<3

2013-02-09 @ 22:12:13
Postat av: emy

Alla mina tankar går till er. Jag vet inte vad jag ska säga, allt jag önskar är att jag på något sätt kunde hjälpa er, få er att må bättre...Ni är fantastiska, starka och modiga som orkar/klarar av att gå ut med detta, och låt aldrig någon någonsin tysta er! Vi vill inte ha ett samhälle där man ska vara rädd för att gå hem ensam på kvällen, ett samhälle där man bara (om man ens får ett straff) får något år i fängelse medan personen och personerna som drabbas får det på livstid. Det är dags för en förändring nu, och jag tycker ni har skjutit startskottet för den!

2013-02-09 @ 22:55:44
Postat av: Linn Oscarsson

Fanny, jag saknar ord. Men du berättar så starkt, öppet och modigt och det beundrar jag dig för. Jag har delat din länk på min blogg också för som jag har förstått det vill du och din syster att så många som möjligt ska få veta vad som hänt, för vi behöver prata om detta. Vi behöver prata om varför sådana här saker kan ske, gång på gång. Hur det kan komma sig att det överhuvutaget finns män som är kapabla till något sådant här. Och vi behöver få samhället att förstå var skulden ligger. Den ligger inte på en våldtagen kvinna. Den ligger inte på minsta lilla vis hos din syster. Den ligger helt och hållet på de fem män som tror sig ha rätten att kränka en kvinna på grövsta möjliga sätt. En del av skulden bär också samhället. Ett samhälle som fortfarande ifrågasätter våldtäktsoffer, som frågar vad de hade på sig. Hur kan någon ens tro att man skulle hitta på något sådant som en våldtäkt? Vilken kvinna skulle komma på idén att hitta på en sådan historia för att sätta dit några grabbar? Det är inte troligt. Tyvärr är det desto mer troligt att det en kvinna som påstår sig ha blivit våldtagen säger faktiskt är sant. Men ibland verkar det som att skuldfrågan hamnar skevt, fel saker ifrågasätts och offret blir kränkt ännu en gång. Av idiotiska nätkommentarer, av okänslig sjukvårdspesonal eller förhörsledare som ställer irrelevanta frågor. Vi måste istället fråga oss, för samhället är ju vi, vi människor som lever i det, hur det har kunnat ske. Och vad vi kan göra för att det aldrig ska ske igen. För att våldtäkt en dag ska bli ett ord som ingen längre behöver använda. För att det en dag ska vara kärleken som styr. Makten ska vara jämt fördelad så att enstaka män inte behöver hävda sig genom maktmissbruk mot kvinnor, för vi ska vara på samma nivå och respektera varandra. Rädslan får aldrig vinna, hatet får aldrig vinna och män som dessa, som kränker kvinnor, får ALDRIG vinna. Störst av allt är kärleken och den verkar vara stark i er familj. Jag jag önskar er att få hitta ett lugn, kärlek och styrka. Tack för dina modiga ord Fanny.

Postat av: melinda

Att man kan kalla de där djuren för "män" är ett skämt. Hjärndöda, svaga, äckliga, patetiska, värdelösa, hatade monster är vad de är och borde spännas fast på en varsin bår och slaktas långsamt men brutalt.

Massor av tankar går till din syster och hela familjen, vänner osv. Du är en sån färebild och det bör finnas fler människor som dig Fanny. Kämpa, ni är så starka! Kram

2013-02-10 @ 02:02:34
URL: http://itismelinda.blogg.se
Postat av: H

Ni är en sådan stark familj och fortsätt på rätt spår jag lovar ni kommer klara det! Jag kommer aldrig kunna förstå mig en sådan situation som ni befinner er, ingen borde få gå genom det här ingen!!! Det är en sådan sjuk värld men ni är starka. Jag hoppas ni får all tröst ni behöver och snart står ni på både fötter huvud högt och mår bättre än någonsin. Det är vad ni förtjänar. Jag kan inte ens tänka mig en sån stund, jag vet inte vad jag ska säga men va starka starka starka håll ihop familjen för varken en läkare eller sjuksköterska eller folk som snackar massa skit kommer spela någon roll senare i livet. Va starka jag känner inte er men ger massor av styrke kramar och massor av kärlek. Ni är bäst kämpa så ordnar det sig även om det är värsta stunden i livet. Ha hopp och tro. Kramar och kärlek!

2013-02-10 @ 04:46:00
Postat av: H

Ni är en sådan stark familj och fortsätt på rätt spår jag lovar ni kommer klara det! Jag kommer aldrig kunna förstå mig en sådan situation som ni befinner er, ingen borde få gå genom det här ingen!!! Det är en sådan sjuk värld men ni är starka. Jag hoppas ni får all tröst ni behöver och snart står ni på både fötter huvud högt och mår bättre än någonsin. Det är vad ni förtjänar. Jag kan inte ens tänka mig en sån stund, jag vet inte vad jag ska säga men va starka starka starka håll ihop familjen för varken en läkare eller sjuksköterska eller folk som snackar massa skit kommer spela någon roll senare i livet. Va starka jag känner inte er men ger massor av styrke kramar och massor av kärlek. Ni är bäst kämpa så ordnar det sig även om det är värsta stunden i livet. Ha hopp och tro. Kramar och kärlek!

2013-02-10 @ 04:47:35
Postat av: Emmy

Det gör ont i hjärtat och själen att läsa detta och det får mig att bli arg. Arg på ett samhälle som borde stötta men inte gör det. För hur jävla svårt ska det vara. Jag skänker all min styrka till din syster och er familj!

2013-02-10 @ 09:44:26
URL: http://www.emmywood.blogg.se
Postat av: frida

Jag vill bara säga att de är bra att din syster har dig, du som finns där och ställer upp för henne. De här ska inte behöva hända någon! Ni är starka och ni kommer klara de men de är jobbigt och jag vill bara säga att de går så många tankar till er och din syster.

Såna killar som gör sånt är värda att DÖ.

tusen kramar <3

2013-02-10 @ 09:58:16
Postat av: tremänning Maria

Tänker på er, hoppas allt kommer bli bra igen, va som det va i sommras när jag träffa er.

Älskar er grymt mycket <3

2013-02-10 @ 10:33:33
Postat av: Ahmed

asså jag hoppas jag får tag på dom här killarna innan polisen, för får jag det så lovar jag att det kommer inte finnas något kvar för poliserna att hitta.. äckliga smuts!!!!!!!!!

2013-02-10 @ 12:46:13
Postat av: Isabelle

Hej kära Fanny, syster och hela familjen,

Jag bor också i Sumpan och blev så förtvivlad, äcklad och arg när jag fick veta vad som hänt. Jag satt hemma och grubblade - kunde jag inte ha gått där den natten så att jag fått chans att hjälpa din syster eller förhindra detta. Skrämma iväg dem, gallskrika, göra nåt!? Bara tanken av hela grejen gjorde mig vansinnig inombords..man ser sig själv med fruktansvärt aggressiva vansinnes utbrott inombords. Skulle man få tag i dem...
OCH - Det kunde varit jag, eller min syster också? Jag är 27 år och relativt ung, men det är nästan så att jag önskar att jag kunde fått ta den smällen istället för din syster...Att jag kunde fått vara där istället. Är jag galen som tänker så? Kanske, men jag tror det är en överlevnads instinkt man känner för sina nära. Jag känner inte er, och är inte "nära" har aldrig träffat dig eller din syster - MEN jag känner ändå en närhet, en sammanhållning. Vi är kvinnor, systrar, människor, den andres nästa osv. Det för mig är tillräcklig kärlek. Kanske känner jag så också för att man automatiskt vill ta bördan ifrån den som har det svårt, den som är drabbad.

När jag ser bilderna du lagt upp på er så får jag ännu mer "kontakt" med er och händelsen och det gör mig så rörd. Det blir ännu lättare att relatera till...Jag gråter nu när jag ser er, dina ord och tanken av dig, din syster och er familj och alla där ute som blir utsatt för denna typ av helvetes dåd. Det händer så mycket skit ute i vår värld och därför ska vi hålla ihop och fortsätta visa att det finns STYRKA från den fina sidan också. Du är så modig och stark Fanny och du har redan visat världen vad som är rätt, vad som är kärlek, vad som är styrka och vad som är DU. Du representerar något så starkt och mäktigt. Mänsklighetens starkaste och vettigaste sida.

Din syster (som jag inte vet namnet på) är precis lika modig. Låt dig inte påverkas av de som ifrågasätter, dem som skriver ont. Det är synd om dem för dem vet inte vad dem gör. "Han vet inte vart han går, ty mörkret har förblindat hans ögon"...
Det är dessutom internet, som tyvärr är ett redskap för många dolda själar som gömmer sig bakom skärmen. Dem förstår inte bättre, deras ord är leksaksord utan ÄKTA mening. Jag (och alla mina vänner), du och ni VET sanningen och hur det ligger till. Lita till ert inre och följ den vägen. Du/ni kommer att ta er igenom detta. Även om vägen kommer vara tung och kanske kännas hopplös ibland. En dag, Ni kommer att kunna finna lycka igen. Men nu är nu och nuet måste få ta sin tid.

Jag vill att du/ni ska veta också att trots att MITT liv (som medmänniska) rullar på, jag mår bra, jag går till jobbet, tränar och lever min vardag - Skrattar och lever på så TÄNKER jag på er och sörjer inombords. Det här som hänt finns alltid där mer eller mindre, även om jag fokuserar på mitt liv och går min väg. Det vill jag bara tala om...för kanske kan det hjälpa till att få bort frustrationen på alla människor som upplevs "leva på utan att bry sig". Jag bryr mig SÅ mycket och önskar jag kunde hjälpa till mer. Många där ute bryr sig och är med er i detta!

När jag skriver allt det här så är jag lite rädd att skriva eller säga fel saker. Jag vet inte vad ni klarar av att läsa just nu eller vad som är för tidigt eller för sent att skriva, men jag resonerar så att jag måste ta risken att våga för den goda sakens skull. Då jag vill visa mitt stöd, hjälpa till att få dig och din syster att må bättre, jag vill hjälpa till att ge hopp till er....hjälpa er se att det kommer finnas ljusa tider längre fram.

Hör gärna av dig/er om ni vill ses och prata och dela tankar om detta. Jag lämnade min e-postadress.

Fortsätt kämpa nu och med kämpa så innebär det inte att vara stark hela tiden och hålla modet uppe, med kämpa så menar jag - GÖR det som krävs för att ni ska ta er igenom detta. Gråt, skrik, kramas, sörj, skratta (om det finns tillfällen för det), känn rädsla, känn ilska, känn hopp, känn tro, känn hopplöshet men glöm inte ljuset som finns där. Tillåt er att känna och vara dem ni behöver vara nu för att komma på fötter igen. Var det ni just nu känner och går igenom.

Jag tänker på er och finns som stöd om ni skulle behöva. Jag tror på er och din vackra syster...den gnistan jag ser att hon har på bilden, den är inte borta, den bara vilar just nu...

All kärlek, respekt och STYRKA till er.

Kram Isabelle

2013-02-10 @ 12:53:18
Postat av: Anonym

100 % stöd till dig, din syster & familj!

Hoppas männen får vad dom förjänar! Sjukt att det finns så vidriga och sjuka människor

2013-02-10 @ 17:13:55
Postat av: Anonym

Otroligt stark text och så viktigt att ge detta en ansikte som du sa i klippet. Du är modig och inspirerande, Fanny och jag är så glad att din syster har just dig.

Jag tänker på er och familjen.

2013-02-10 @ 17:58:55
Postat av: Emma

Jätte fint skrivet, beundrar eran styrka!
Skänker en tanke till er och hoppas att det bara blir bättre för dig, för din syster och ja för hela eran familj!

Kram

2013-02-10 @ 18:26:22
URL: http://strombergarn.blogg.se
Postat av: Hanna

Det är sjukt att folk vill tysta ner en så fort man säger som det faktiskt är, det är precis som att allt ska ske bakom stängda dörrar för attandra ska "slippa andras problem" men det är ju inte andras problem. det är ALLAS problem för det där kunde ha hänt vem som helst och det händer vem som helst. Denna gången råkade tyvärr vara just din syster. Fan vad jag tycker att du är stark och modig som vågar stå upp för er, som vågar prata om det fastän alla i det här fruktansvärda samhället gör allt för att tysta ner offret. Vi måste prata om det och försöka få folk att förstå att det inte är någons fel att man blir våldtagen, man är ett offer inget annat. Och så länge det fortsätter osm det gör så kommer också allt detta hemska att fortsätta att ske som att det inte är någon stor grej. Jag tycker det är så sjukt. Stå på dig, hon har tur som har dig som orkar vara så stark och ärlig i allt det här. Jag önskar er all Lycka till och skänker många tankar till er. Hoppas så innerligt att dem som gjorde detta får det straff dem förtjänar, dem borde få samma behandling själva.

2013-02-10 @ 18:45:25
Postat av: Marie

All respekt och kärlek till dej och din syster <3

2013-02-10 @ 19:12:00
Postat av: Amica

Va starkt av dig att ställa upp och berätta om detta. Stå på dig och hoppas att vi fortsätter prata om detta! Systemet måste förändras i Sverige.

2013-02-10 @ 20:05:35
URL: http://hybrisa.blogg.se
Postat av: Katarina

Vilken styrka du har! Många styrkekramar till hela familjen....

2013-02-10 @ 21:49:47
Postat av: Lena

Är en barndomskamrat till din mamma. Vill bara säga att det är så starkt gjort av dig att stå upp för din syster och att klara av att gå ut i tv. Du klarade det utmärkt, men kan förstå din känsla av att du inte fick fram det du ville. Det göt mig så ont det som hänt, känner stor ilska och sorg men förstår att det inte är något mot vad ni känner. Skickar styrka till er alla <3

2013-02-10 @ 21:55:40
Postat av: yasmine modell mamma och fru

du skriver så mina tårar rinner
jag saknar ord
kram

2013-02-11 @ 00:44:54
URL: http://www.yasminegill.blogg.se
Postat av: Freja

Så sjukt bra skrivet. Fortsätt kämpa, det kommer ni känna på till slut!

2013-02-11 @ 09:30:57
URL: http://tieamo.blogg.se/
Postat av: Ann-Kristin Kerttu

Kämpa på Fanny.Det borde finnas mer av tjejer med den styrkan som du har. Nu är det dags slå näven i bordet mot dessa fruktansvärda övergrepp. Det måste bli ett slut. / Ann-Kristin

2013-02-11 @ 11:40:44
Postat av: rebecca

Ni är så starka, kämpa på! Ni ska veta att det är så många som tänker på er och lider med er, ni är inte ensamma kom ihåg det <3 kramar

2013-02-11 @ 13:25:33
Postat av: Peter

Fanny, du har mitt hundraprocentiga stöd. Du ska absolut INTE vara missnöjd med intervjun, jag tror bara att du är självkritisk - som de flesta av oss är. Det jag - och många - såg och hörde var en otroligt stark tjej som älskar sin syster och gör allt för henne. Det är stort! Så även om allt känns för j-ligt just nu, var stolt över dig själv och fortsätt kämpa för din systers skull. Hon behöver allt stöd hon kan få är jag säker på. En dag kommer det att vända, tro mej.

Som "åskådare" känner man sig bara så maktlös, man önskar att man kunde göra något. För att dessa svin ska hittas och få sitt straff. För att din syster ska få någon slags upprättelse. För att inga fler ska råka ut för dessa avskum. För att du och övriga anhöriga ska kunna gå vidare - så gott det går.
Vad kan vi på läktaren göra?

Peter

2013-02-11 @ 13:58:14
Postat av: Anonym

Jag har nyligen själv blivit våldtagen. Det var någon månad före din syster om jag inte minns fel, dagarna och veckorna går inte att hålla ordning på längre. Jag minns när jag läste framsidan om det som hänt din syster, jag mådde så dåligt själv att jag inte klarade av att läsa själva artikeln, nöjde mig med framsidan.

Det som hände din syster är en MYCKET värre händelse än det som hände mig och därför mådde jag väldigt väldigt psykiskt dåligt av artikeln - För jag ville inte förstå känslan av att man kan må sämre än vad jag gjorde just då, jag led och fick så ont bara av tanken att den "lilla" våldtäkten jag varit med om, tog så himla mycket på mig och jag kan inte ens föreställa mig hur mycket det tar att vara med om något så mycket "större". Om man ens kan resonera så. Men så tänkte jag iallafall.

jag gick själv till samma akutmottagning och tur i oturen kände jag väl att det var ganska bra, till skillnad från er tyvärr. Men tror det mest beror på hur LÅGA förväntningar jag hade på sveriges sjukvård. jag blev glad över att jag fick tabletterna gratis - sjukt va? Därför var det nog ganska svårt att bli besviken, när förväntningarna var så jävla låga. hade tur med dom som mötte upp mig direkt efter också, dom var snälla. men har aldrig sett dom igen och tro mig, jag har suttit i den korridoren många gånger efter detta..

Jag tackar dig för att du går ut och talar om detta. Att du beskriver dina känslor, för det får mig att känna mig mindre ensam. Känslan av hatat mot alla människor, känslan att vara ifrågasatt. Känslan av att klockan åtta äta sina äckliga HIV tabletter som fick mig att må så illa att jag spydde. Precis som du säger så krävs det "bevis" med blåmäkren osv för att en våldtäkt ska ha "existerat". JAG SPYR! Så min händelse existerar inte, inte för rättväsendet iallafall. och det gör mig så JÄVLA förbannad för det har ta mig fan i mig hänt och den här mannen går FRI. jag VET vem han är, jag kan hata HONOM. Jag vet inte om det är bättre att veta vem det är, än att inte veta. Jag vet inte.

Jag anmäler inte. För ord mot ord gäller, han skulle gå fri. För Sverige har ett äckligt jävla rättsystem som precus du säger : Har du inga blåmärken som "bevis" då har det tydligen inte hänt.

Men din systers mod och styrka att anmäla för en liten chans till rättvisa mot alla dessa äckliga jävla svin får mig att bli en aning lyckligare. Så tack. Det känns som att du står upp för mig också, när du talar ut. Det känns verkligen så.

Jag vågar anmäla - Det svenska rättssysmetet låter det skyldige jävla ASET inte åka dit. Jag önskar hela din familj all lycka, speciellt din syster. Att vara i den där bubblan när man inte gråter är fan ett jävla helvete. men det blir bättre, även fast jag INTE är bra går det framåt. Sakta men säkert. <3

2013-02-11 @ 16:00:07
Postat av: Ida

Vilken text. Vilken styrka du/ni har.
Är alldeles mållös...
Allt jag kan säga är KRAM! <3

2013-02-11 @ 17:07:51
URL: http://vintersaga.blogg.se/
Postat av: Louise

fy vad hemskt. jag hoppas att männen blir straffade och att ni snart är på bättringsvägar. ni är starka!

2013-02-11 @ 18:28:44
URL: http://www.louiseburgos.blogg.se
Postat av: Louise

fy vad hemskt. jag hoppas att männen blir straffade och att ni snart är på bättringsvägar. ni är starka!

2013-02-11 @ 18:28:50
URL: http://www.louiseburgos.blogg.se
Postat av: Linda

Efter att ha läst din blogg och dina inlägg om vad som hänt din syster gör mig riktigt förbannad, hur kan folk tänka såhär? Jag hoppas att du tar bort alla negativa kommentarer och fokuserar på alla de bra människorna som finns i ditt liv som stöttar er. Jag själv fick en hemsk kommentar på min blogg om att jag letar uppmärksamhet genom min brors sjukdom och jag hoppas verkligen att den idioten aldrig hittar hit!
Ni är så starka och jag önskar er allt bra från och med nu. Och jag hoppas att karma kommer tillbaka till dom där svinen, och som du säger, att karma hittar dom innan polisen gör det! All styrka till er <3

2013-02-11 @ 19:36:51
URL: http://lindazetterman.devote.se
Postat av: Sofie Tiainen

Fanny du är den bästa systern man kan ha, så som du står upp för Paulina är så otroligt modigt!

Ni kommer klara det så starka som ni är, jag tror och hoppas verkligen att allt blir bättre för er med tiden. Tänker jättemycket på er, kämpa på. kramar<3

2013-02-11 @ 21:32:56
Postat av: Sophie

Det som din syster har varit med om är helt fruktansvärt, den värsta mardrömmen en kvinna kan tänka sig, tror jag. Och hur synd jag än tycker det är att hon har behövt vara med om det, så blir jag ändå väldigt provocerad av att du skriver att du tycker inte hon ska betala för att få den fjärde sprutan "för att hon har inte valt att bli våldtagen"

Låt mig förklara varför; när jag var 18 år var jag med i en bilolycka och bröt ryggen, jag sitter därefter i rullstol och är förlamad från midjan. Jag har inte kunnat jobba en enda dag efter det, jag har 12,000 kr/mån med alla bidrag jag kan få från Försäkringskassan (men en lägenhet som kostar 6000 kr). Jag betalar årligen 2200 kr för mediciner, 1100 kr för sjukhusbesök, 1400 kr för rätt att åka färdtjänst till sjukhus osv osv
Jag har ju inte heller valt att få en funktionsnedsättning, ska jag säga till Försäkringskassan att jag borde få 40,000 kr/mån för det skulle jag ha fått om jag inte blivit förlamad och utbildat mig till läkare som mina planer var?

Jag förstår visserligen att du/ni är ännu i chock, men livet blir inte alltid som man tänkt sig (eller helt ärligt, det blir faktiskt sällan som man tänkt sig ...)

En sak har jag lärt mig av det jag var med om; man är så mycket starkare än vad man tror om sig själv, ni kommer ta er igenom det här, ge det bara tid ...

Kram <3

2013-02-12 @ 16:56:25
Postat av: Anonym

Jag förstår verkligen inte hur en människa tänker när dom gör såhär. Jag förstår mig inte på mänskligheten längre. Be strong!!

2013-02-12 @ 17:25:56
Postat av: Nathalie

Åh vad tårögd jag blev när jag läste detta, har en bästavän som råkade ut för detta.. 3 gånger! Det är så jäkla hemskt, det gör så ont i mig när jag hör om sånt här.
Det här ska bara inte behöva hända, jag vågar knappast gå ut om kvällarna pga risken för sådant.. men måste bara säga det här att ni är så jävla starka! kämpa på, och ge aldrig upp.

2013-02-12 @ 19:23:24
Postat av: Anonym

JÄVLA SVIN ÄCKEL MÄNNISKOR! blir så jävla arg på samhället som står och dömer på offret. Mänskligheten är borta känns det som. AtT POLISEN OCH SVERIGE bara står och tittar på.

2013-02-12 @ 23:57:04
Postat av: kim

Vilken stark text. Berör något oerhört. Jag kan inte föreställa mig över huvudet taget ens i närheten hur ni har det, men kanske att det styrker lite genom att visa att jag bryr mig. FY FAN vilka jävla sjuka idioter till människor det finns ! Och att den som straffas hårdast ska behöva vara offret ! Piss-samhälle, fy vad arg man blir , går inte att förstå hur ni har det. Kram

2013-02-13 @ 13:54:51
Postat av: Sandra

Otroligt starkt av dig och din syster att stå upp för detta horribla brott som din syster utsatts för. Er text och ditt framträdande berör mitt hjärta något otroligt och jag önskar verkligen att din syster kommer att må bra någon gång igen, OCH att de jävla svinen får sitt straff, och då håller jag med dig om att fängelse inte hjälper med de pisslagar vi har idag. Ett lämpligt straff för våldtäktsmän vore att kastrera alltihop därnere så att dom aldrig ens får möjligheten att använda det igen!!! Kramar till dig och din syster

2013-02-14 @ 16:05:14
Postat av: Johanna

Jag tänker på er, har tänkt på din syster varenda dag sen detta hände och jag är så arg... så arg på samhället att detta bara får fortgå, förbannad över hur sjukvårdspersonal och poliser beter sig..

Jag är så glad att din syster har dig, och du var jättebra i tv-rutan. Jag hoppas du orkar kämpa för detta. Och att din syster orkar kämpa för detta då hon bearbetat denna fruktansvärda händelse. För som du säger, samhället behöver ett ansikte på vem det hände för att folk ska förstå att det kan hända mig eller min syster eller mamma eller bästa vän. När man inte orkar stå upp för det man varit med om så blir ingen förändring. Och som offer ska man aldrig känna skam, skam ska framförallt förövarna men även samhället (då främst politiker mm) känna.

Jag hoppas av hela hjärtat att din syster får må bra igen. Hennes liv ska inte få bli förstört på grund av detta.

Kramar och massa kärlek från Johanna <3<3<3<3<3

2013-02-14 @ 18:37:53
Postat av: Fine

Jag skickar en miljon varma kramar till dig, din familj och syster. Ni är inte ensamma, vi stöder er!
<3

2013-02-14 @ 20:21:56
Postat av: Michelle

Skickar massa kärlek! så modig och stark. Jättebra skrivet. Kämpa på <3

2013-02-14 @ 21:19:01
Postat av: Malin

Tänker på er ofta!! Jag vill skicka massa kärlek och styrka! Hade önskat att jag kunde göra det på ett bättre sätt än här! Men jag hoppas att ni känner att det är så många som önskar er allt gott i livet.

2013-02-15 @ 23:31:16
Postat av: Linnea

Det är inte en persons eller en familjs sak när sånt här händer, det är alla sak. Vi måste vara uppmärksamma, vara måna om varandra och våga räcka ut en hand till en främling om vi tror den behöver det eller om VI behöver det.

Ni har många som tänker på er och din syster har många som genom sitt hjärta och sin tanke sänder henne tröst, styrka och mod att gå vidare!

Mängder av varma kramar till er alla!
Linnea

2013-02-16 @ 10:54:19
Postat av: Amina

Va stark, det kommer bli bättre <3 Efter regn kommer solsken

2013-02-16 @ 19:25:45
Postat av: Solina

Fan vad du berör mig med dina ord, jag har en klump i halsen. Jag har själv två systrar och jag tror att jag skulle reagera precis som du gör nu. Det måste vara en mardröm och det är så starkt att du orkar ta upp det här, och det viktigaste du gör tycker jag är att du säger att det handlar om en människa - en dotter, en syster, en nära och älskad person. Inte bara en "kvinna" i tidningen.
När man läser i tidningar så känns det som att sker våldtäkter nästan hela tiden. Men dom uppmärksammas inte.

De som skadat din syster på alla sätt och vis är inte heller några män, de är odjur. Jag förstår precis vad du menar med att du vill att de ska få ett mer rättvist straff, att någon annan är villig att ge sig på dom, för svenskt fängelse, straffet kommer antagligen kännas som ett hån.
Dom borde förnedras och lida mycket värre än vad din syster får göra, om det ens är möjligt. Dom är as och förtjänar inte att leva eller gå runt på gatorna som fria människor (as), nånsin igen.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att din syster läker så gott och snabbt som det bara är möjligt, och att du också gör det. Ser på videon hur du lider och skulle det hända någon av mina systrar skulle mitt hjärta och min värld krossas. Jag skulle tortera männen om jag fick chansen. Jag hoppas vidren får vad dom förtjänar, blir så jävla äcklad av att det finns såna som dom, och frustrerad och uppgiven av hur deras "straff" kommer se ut om dom blir dömda. Kort tid i fängelse, sitta ihop med andra sexualbrottslingar som inte dömer eller ser ner på dom, som inte vill skada dom, där dom kan känna sig trygga. Det är så SJUKT att vi ska SKYDDA dom. Gör man nånting sånt vidrigt då förtjänar man andra människors reaktioner, att vilja skada dom!

Skänker mina djupaste tankar till dig, din syster och eran familj och alla berörda och hoppas att ni tar igenom det här på bästa möjliga sätt.

Du är så stark och tänk på att ju mer du får upp det i ljuset och inte låter det tystas ner, du gör så stor skillnad, mer än vad du tror, för massor med kvinnor. Som redan blivit våldtagna, som riskerar att bli det. Det är dags för en stor jävla förändring. Mycket hårdare straff så att det ska kännas värt att anmäla. Får dom knappt ett år så förstår jag om man inte orkar gå igenom allting för att få dom dömda. Men det är som sagt jätteviktigt med tanke på att det förhoppningsvis minskar risken att dom gör det igen. Dom är som sagt känslokalla sadistiska odjur helt utan empati. Tror dom att det är okej kommer dom att göra det igen.

Ta hand om er, så gott ni kan. Din syster har tur som har dig <3

2013-02-17 @ 03:55:47
URL: http://idasolinahannajosefin.blogg.se
Postat av: Ingela

Jag är mamma till en tjej som blev våldtagen på nyårsnatten. Känner så väl igen det du skriver om. Att hela familjen får en stor kris. Min dotter har mått så fruktansvärt dåligt psykiskt, hon var tidigare en självgående tjej som bodde i egen lägenhet men som nu inte ens kan gå ut med hunden själv, bor hemma hos föräldrarna, jätterädd för att vara ute bland folk.
Hon har fått antidepressiva, lugnande, sömntabletter plus flera sorters värktabletter.
I hennes fall blev gärningsmannen gripen direkt, eftersom hon lyckades ringa en kompis som ringde polisen. Rättegången var för 2 veckor sen. Det var 2 fruktansvärt jobbiga dagar. Ger inte mycket för försvarsadvokaten som gör allt för att få sin klient förklarad oskyldig, försöker smutskasta tjejen på ett utstuderat sätt. Men domen föll i fredags, han fick 2 års fängelse plus skyldig att betala ett stort skadestånd. Kommer förstås att överklagas. Känns skönt att det värsta är över nu. Min dotter mår långt ifrån bra, men mycket bättre än första veckorna då hon bröt ihop och fick ångestattacker många gånger per dag, med självmordstankar, tyckte inte livet var värt att leva längre, att han förstört allt.
Hoppas på det bästa för din syster, dej och resten av familjen, att dom får fast "svinen" som gjorde detta, och att ni så småningom ska få må bra och återgå till livet. Kram

2013-02-17 @ 20:11:08
Postat av: Elin

Tanker pa er! Ni ar sa fina systrar, tack och lov att ni har varandra och er familj. Tiden hjalper och laka saren <3 KRAM

2013-02-18 @ 01:54:59
Postat av: Olivia

Du är en fruktansvärt stark person, och din syster kan skatta sig lycklig som har dig. Det som hände din syster borde aldrig få hända någon, alla mina tankar går till din syster, dig och er familj!

2013-02-19 @ 21:20:02
Postat av: Petronella

Massa kärlek till dig och din syster. Hur hopplöst det än kan kännas ibland, är vi tusen systrar och bröder bakom er, som delar er kamp och som kan skrika och slåss när ni inte orkar.

2013-02-23 @ 16:50:54
Postat av: Liinn ♥

Du skriver så sjukt fint, och programmet var riktigt bra! Sjukt starkt av dig att kunna prata om det så öppet! <3
Alla mina tankar går till dig, din syster och er familj, hoppas hon mår bättre och bättre för varje dag! <3 styrkekramar till er alla!

2013-02-24 @ 19:42:52
URL: http://quad.blogg.se
Postat av: Jennifer

Vad kan man säga som inte redan är sagt? Det finns säkert mycket, men jag kan inte annat än att hålla med de majoriteten skriver! Våldtäkt är värre än alla brott, det får än att tappa tron på att det finns bra män kvar i världen. Men jag hoppas innerligt att dessa killar får vara med om något jävligt illa. Hoppas Karman kommer och biter dom i röven! Jävla äcklen! Hade jag vetat hur dem sett ut hade jag åkt dit och skjutit kuken av dom. De är de ända straff som känns rimligt! Fängelsestraff eller dylikt känns bara patetiskt med tanke på den frihet svenska fängelsen har. De borde bli av med något de håller kärt för att förstå innebörden av vad de gjort. Jag håller med dig Fanny, hoppas innerligt att någon gör vad som "är rätt" innan polisen hittar dom!
Ha ihjäl dom vore inte heller rättvist då det är för "milt", då jag anser att de ska fan få lida mer än de finns möjlighet för!
Jag önskar verkligen att detta kommer till ett bra slut er alla och speciellt din syster!
Styrkekramar till hela familjen!

2013-02-25 @ 19:17:48
Postat av: Carolin

Hej!
Detta var verkligen en text/händelse som berörde mig rakt i hjärtat. Det är hemskt det din syster fått vara med om och STYRKA till dig som står upp för er båda. Jag kan inte tänka mig hur det hade varit,men känner medlidande och smärta för vad som händer i dagens samhälle. Kan inte förstå varför männen går på frifot, dem borde HA ett straff nu för sitt beteende och handlande som INTE är normalt.

Förstår inte hur dessa män (om man nu kan kalla dem för det) riktiga män våldtar inte, så måste nog säga svin, äckliga j*vla svin. Fan att ni måste känna sådan smärta och obehag dagligen och verkligen kämpa för att klara av dagar och nätter, din syster har TUR som har dig som syster som delar med sig av hennes händelse och som verkligen bryr sig.

Man skulle ha kapat K*ken på dessa män, och skärt av dem båda benen. Så hade dem ALDRIG kunnat utsätta fler tjejer för sådan här smärta som ni har. För det hade varit ett gott straff och säkerligen mycket bättre än ett fängelsestraff. Tycker att dessa män ska få lida rejält, värre än vad din syster fick göra. Man ger dessa män samma mynt och mycket stryk och skär av dem kulorna och allt vad det innebär, så de kan lida mer än andra.

Jag önskar er familj att ni kommer få ett bra slut på det hela så att ni kan börja andas normalt, speciellt din syster så hoppas jag att hon kan få mer energi och styrka för att klara vardagen bättre.
Ger er alla styrka och energi, till hela familjen och din syster!

2013-03-05 @ 09:13:42
URL: http://www.nattstad.se/Laolinjustme
Postat av: anonym

Hej!
Jag känner så enormt mycket med dig, din familj och din syster framför allt!
Det finns två saker som berör mig extra mycket med det som hände......Mina barn bor i Sundbyberg varannan vecka och jag blev själv våldtagen när jag var 20 år.

Våldtäkten ägde rum i ett joggingspår i skogen och mannen skändade min kropp och skadade mig själsligt för resten av mitt liv. Jag gick igenom liknande saker som din syster gör nu med medicinering mot sjudomar, HIV och AIDS var ganska nya sjukdomar då när jag var ung, och vi var alla övertygade om att jag var drabbad, som tur var det inte så utan min kropp läkte och förutom en del ärr så har jag läkt rent fysiskt. Själsligt kan jag ibland känna mig som en fånge i mardrömmen än idag, 22 år senare. Jag går ff inte i skogen själv, jag har svårt att gå ensam i mörkret...trapporna upp från t-banan i Sundbyberg mot kyrkan undvek jag under alla mina år i Sumpan.

För mig krävdes det att jag lämnade min hemort, min familj och började ett nytt liv i Stockholm. Allt prat, alla spekulationer och allt som folk tyckte och tänkte fick mig att ge mig av, till ett bättre liv visade det sig.
Jag hade turen att få nya fina vänner, träffade en fin kille ganska snabbt och byggde upp mig själv och mitt nya liv.
Idag har jag flera barn och är lycklig. Vägen hit har varit lång och svår många gånger, men jag är tacksam över att jag lever och över att jag har mina fina barn.
Med mitt inlägg ville jag ge hopp om att framtiden kan ljusna och jag hoppas verkligen att din syster mår lite bättre för varje dag. Det kommer att komma bakslag, mardrömmarna kan finnas där resten av livet, men minnet kommer att blekna och drömmarna bli mer vaga. finns där för henne, se till att sekundsnabba impulser på att göra sig själv illa inte uppstår när hon är ensam och omge henne med all er kärlek.
All kärlek från mig till er alla!
/Mia

2013-03-05 @ 16:20:14
Postat av: Ros

Sjukt starkt att skriva öppet om detta! Tänker på er<3

2013-03-12 @ 00:05:11
Postat av: Bettan

Det finns inga ord som beskriver min ilska över dessa svaga,patetiska och onda människor som kan utsätta någon för det som hänt paulina.
Det finns inga ord som räcker till för att beskriva det jag känner och skulle vilja säga till paulina och hennes nära.
Jag vet att ni är starka människor och ni hittar styrka hos varandra.
Vill ge er 1000 kramar på er kämpiga väg som framöver blir ljusare igen.
Tänker på er/ Bettan, Natalie, Madde

2013-03-12 @ 15:35:02
Postat av: Sercan

Hej

Finns det bilder namn eller adress på någon av de misstänkta skulle gärna vilja besöka dem med min ny köpta machete,

2013-03-13 @ 00:40:14
Postat av: Sebastian

Hej, Fanny. Jag känner er inte, men jag vill bara visa att jag finns och att jag tänker på er ibland och önskar jag kunde göra något. Det kommer bli bättre. Kärleken övervinner allt. <3

2013-03-27 @ 00:23:04
Postat av: 18

Känner inte någon av er men jag vill bara säga att det är ett hemskt brott som fått en ännu hemskare vändning. Jag hoppas verkligen ni kommer någon gång i fortsättningen kunna leva ett normalt liv. Ni har allt mitt stöd och all kraft jag kan undvara.

18

2013-03-27 @ 21:38:00
Postat av: Peter

Hej Fanny,

Jag känner er inte men har följt den här fruktansvärda händelsen från dag 1. Nu har jag fått läsa att utredningen lagts ned av polisen. Jag kan inte sätta mej in i hur det måste kännas för din syster, för dig och alla anhöriga. Jag har aldrig någonsin tvekat över att detta faktiskt har hänt - och ingen som råkar ut för en sån här sak borde behöva anstränga sig för att övertyga omgivningen om att det har hänt.

Med detta sagt hoppas jag att du - när du orkar - ändå fortsätter att skriva på bloggen. Vi är många som vill hjälpa till - hur vet jag inte - men vi är många som vill att någon slags rättvisa skipas och att dessa svin får sitt straff.

Jag hoppas också att din syster och du får allt stöd ni behöver - om nu polisen inte kan hjälpa till. Jag är ingen expert på juridik etc men jag hoppas att ni trots detta kan hitta andra vägar att gå vidare med fallet.

Tänker på er!

Hälsn.
Peter

2013-03-28 @ 14:39:07
Postat av: Carina

Så jättefina och jättestarka Ni är!!!
Du gör inte bara Paulina en tjänst, utan även alla andra tjejer i vår värld.
Största varmaste styrkekramarna till er alla och hoppas att ni får allt stöd ni behöver. <3 <3 <3
Tillsammans kommer ni att ta er genom detta!

2013-04-10 @ 22:50:32
Postat av: M

Tack för att du går ut med detta! Det behövs bland oss kvinnor. Att du vågar göra detta betyder mycket och ger oss hopp om en bättre framtid.
Mina tankar går till er och jag hoppas ni har styrkan med er hela livet.

2013-04-22 @ 14:22:40
Postat av: Anonym

Alltså du ska veta att jag tänker på er hela tiden, fastän det var ett år sedan det hände. Jag tänker hela tiden ''Hur har de det nu? Hur mår de?''... Kolla. Det kommer suga. Men genom tiden kommer det suga mindre. Man kommer inte bli helt återställd, men man kan kämpa och fortsätta leva. <3 Här är en bild du borde visa din syster:

http://cdn1.cdnme.se/2888146/6-3/2013-12-07-1345_52a31868ddf2b3029725b4f5.jpg

2013-12-07 @ 13:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0